Uncategorized

10 positiivista asiaa raskaudessa!

Tajusin itse, että tässä reilun 8 kuukauden aikana olen käsitellyt hirveästi raskauden vaivoja, oireita ja negatiivisia tunteita, kun ne positiiviset asiat ovat jääneet syrjemmälle. Miksi ihmeessä? Nyt otetaan vanhinko takaisin ja omistetaan tämä postaus pelkille positiivisille ajatuksille, sillä onhan niitäkin! Näissä tietysti pohjana oma raskaus. 🙂

  • Arvostat unta ja lepoa ihan eri tavalla kuin ennen, koska varsinkin raskauden loppuvaiheessa unet ovat katkonaisia ja kevyitä. Alkuvaiheessa väsymys on tappavaa mutta ainakin uni tulee helposti.
  • Osaat olla armollisempi omaa kehoa kohtaan. Se on jatkuvassa muutoksessa, joten jenkkakahva siellä tai vatsamakkara tuolla ei jaksa enää kiinnostaa. Sisällä kasvaa jotain täysin uutta ja ainutlaatuista, joka vie huomiotasi muualle.
  • Tiedät tekeväsi tärkeää työtä, koska kasvatat joka päivä pientä rakkauden hedelmää vahvemmaksi ja isommaksi. Olet siis merkityksellinen ja tärkeä!
  • Saatat lähentyä perheesi tai ystäviesi kanssa tavalla, jota et ole ennen tuntenut tai tiennyt olevan mahdollista. Raskaana ollessa mielenkiinto siirtyy jossain määrin perheeseen ja perhe-elämään, joten on hyvin todennäköistä, että tutustut myös muihin odottaviin äiteihin tai ystävystyt perheellisten kanssa.
  • Saat huimasti uutta tietoa ja kokemuksia, joista lapsettomat parit eivät ole tietoisia. Se opettaa ja varmasti kasvattaa henkisesti.
  • Parisuhde kokee aivan uudenlaisia asioita ja rakkaus on melkein käsin kosketeltavaa (näin meillä ainakin<3). Kaikki pinnallisuus ja turhamaisuus katoaa, eikä kumppani takuu varmasti valita homssuisesta ulkomuodostasi 😀 Mieheni jaksaa lähes päivittäin muistuttaa kuinka hyvältä näytän, vaikka todellisuudessa tiedän, että parempiakin päiviä on nähty. Hän kuitenkin arvostaa minua ja kehoani kertoen sen olevan kaunis ja ihana kaikkia arpia ja vauvamahaa myöten.. :’)
  • Tuntemattomat ihmiset hymyilevät sinulle ja katsovat myötätuntoisesti. He saattavat innostua myös huomioimaan sinua aivan erityisesti esimerkiksi luovuttamalla istumapaikan tai päästämällä sinut jonossa eteenpäin.
  • Voit hyvällä omallatunnolla olla hieman laiskempi ja aikaansaamattomampi eikä kukaan oikeastaan valita sinulle. Tällä tarkoitan esimerkiksi pientä sotkua tai vähän rennompaa otetta työhön. On ihan okei olla hetken suorittamatta.
  • Voit myös hyvällä mielellä pyytää pieniä palveluksia esimerkiksi hierontaa. Saatat kaivata apua myös pukeutumisessa tai riisuuntumisessa, koska vatsa tekee yksinkertaisista asioista yllättävän vaikeita. Uskon, että näissä sinua autetaan mielellään 🙂
  • Nautit ihmeellisistä asioista, kuten ruokahalusta, kävelylenkeistä tai oikeastaan mistä tahansa mitä voit tehdä suht vaivattomasti tai ilman kipuja. Ennen olisin ajatellut kävelyn olevan tylsää mutta nyt en tiedä mitään parempaa kuin raikas ilma ja sopivan mittainen lenkki ilman kuntoon pääsemis paineita. Kävellä ihan vain itseni iloksi ja riemuksi, se on hienoa ja virkistävää!

Olisin keksinyt vielä huimasti lisää mutta eiköhän kymmenen riitä! Yllättävää, että kun asioita pohtii hieman, niin huomaa ettei ne olekaan niin hassusti, vaikka unettomia öitä on kohta jatkunut 7 viikkoa, liikkuminen on vaikeaa ja olo tuskainen. Nämä ovat kuitenkin, ei, vaan koko raskauden pitäisi olla nautittavaa aikaa, koska se on niin ainutlaatuista ja menee ohitse mahdottoman nopeasti. Antakaa lupa itselleni pysähtyä hetkeksi ja olla vain! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *