gtag('config', 'UA-136790067-1');
sunnuntai, elokuu 25, 2019
Uncategorized

6x motivaatiota (=motivation quotes)

Motivaatiolauseet on yks niistä asioista, joista ollaan hyvin paljon eri mieltä. Toiset käyttää niitä koko ajan, toiset ei koskaan ja kolmas ei ajattele niistä mitään. Onhan suurin osa niistä melko tekemällä tehtyjä ja sen takia aika teennäisiä. Vuosien varrella itselle on muodostunut omat lempparit, jotka kerron teillekin.

Tässä lähiaikoina, erityisesti, on ollut muutama aika isokin projekti meneillään ja niinä hetkinä, kun olen tuntenut olevani yksin jonkun asian kanssa, niin aivot on alkaneet kääntyä näiden lausahduksien puoleen. Ja ihan tosissaan uskonkin näihin kuuteen, joita pystyn myös käyttämään ilman häpeän tunnetta. 

Jottei tämän postauksen taso laskisi kuin lehmän häntä, niin jokaista motivaatiolausetta (onpas typerä suomennos!) avaan lukijallekin hieman. 

1) Work hard in silence, let the success be your noise.

Jos minulla olisi jonkinlainen motto elämässä, se olisi varmasti tämä. Kaikista lausahduksista lempparein, koska se kuvastaa tarkalleen sitä, mitä itse arvostan itsessä ja muissa. Omaa tekemistä. Omilla saavutuksilla ei tarvitse kehuskella, niitä ei tarvitse työntää toisen naamalle, eikä niillä varsinkaan tarvitse ajaa muita alas.

Mun mielestä nämä kuusi lausetta ainakin on tehty jokaiselle yksilölle itselleen ja sellaiset ”better than you” -tyyppiset ilmaisut on just sieltä alimmasta päästä. 

Haluan muistuttaa aina itseäni siitä, että se joka tekee merkityksen tai eron, se on jokainen itse. Turha olla esimerkiksi kateellinen, jos ei ole tehnyt asioiden eteen yhtään mitään. Kenenkään muun onni tai onnistuminen ei ole sinulta itseltäsi pois, joten miksi olisit katkera?

2) Prove them wrong.

Tämä on kakkosena mutta ei ole mitenkään toisiksi lempparein, vaan tästä jatketaan ihan satunnaisessa järjestyksessä. Tämän lauseenhan voi ottaa kahdella tapaa, ja itse katson sitä epäitsekkäästi. Todista heidät siis vääräksi (väärässä oleviksi) täysin vilpittömästi ja rehellisesti, ei ylimielisesti. 

Saattaisin ihan helposti esimerkiksi jollekin asiakkaalle heittää, että ”prove them wrong” ilman mitään epämääräistä äänen sävyä tai muuta vihjailevaa tarkoitusta. Tällä on hyvä motivoida, koska voi käyttää käänteispsykologiaa.

Näissä kolmessa pienessä sanassa on tosi paljon voimaa!

3) Dreams without actions are just wishes.

oli todella fiksua tunkea taskut täyteen kännyköitä, tervetuloa takaisin raskausmaha. 😀

On hyvä, että unelmoi mutta vielä parempi, jos yrittää saada ne toteutumaan. Mitään ei tule koskaan tapahtumaan jos ei ota sitä ensimmäistä askelta ja tee jotain asioiden eteen.

Olen elävä, hengittävä esimerkki siitä, että jos jotain haluaa todella kovasti ja sen eteen on valmis tekemään töitä vieläkin kovemmin, niin sen voi saavuttaa.

Täytyy kuitenkin aina muistaa se, että joihinkin asioihin ei voi omalla toiminnalla vaikuttaa laisinkaan. Elämässä on kyse aina myös tuurista, sattumista ja yllätyksistä, jotka tekeekin siitä ainutlaatuisen kokemuksen haastaessaan jokaisen yksilön, etenkin vaikeuksien ilmaantuessa.

4) Eighty percent of success is showing up.

Omissa korvissa tämä liittyy selvästi eniten treenaamiseen ja kuntoiluun. Mua huvittaa jokainen kerta, kun huomaan personal trainerina asiakkaan uskovan oikeesti siihen, että hän ostaa pt:n palveluita ja muutos tapahtuu kuin itsestään. Joka ikinen kerta jaksan myös yllättyä, vaikka pitäisi tietää jo paremmin. 🙂 Muutos on mahdollista mutta se vaatii kovaa työtä. Jos se saa sinut säikähtämään, kannattaa harkita uudelleen.

Mutta tosiaan, suuri osa menestyksestä tai onnistumisista on yksinkertaisesti sitä pitkäjänteistä työtä. Kylmässä ja pimeässä se lämmin sohva houkuttaa, vaikka otsalohkossa jyskyttää, että pitäisi mennä. Silloin on hyvä miettiä tätä lausetta ja miettiä, että pitäisikö kuitenkin ilmaantua paikalle. Yhdestä kerrasta tulee helposti monta kertaa ja siitä se kierre lähtee. Totta kai sohvailulle on ne omat hetkensä myös!

5) Do things so well that you don’t have to be jealous.

Tää on mun omasta ajatusmaailmasta tullut, eikä sen takia taida olla mikään virallinen tai tunnettu lausahdus. Eihän sillä toisaalta väliä ole, että kuka sen on keksinyt. Eiköhän suuri osa ole muutenkin ihan tavallisten ihmisten keksimiä, jotka sittemmin on levinnyt yhdeltä toiselle.

Taas jalustalla on se oma työ ja oma effortti. Ei tarvitse olla kateellinen, kun on hoitanut omat hommansa hyvin. Tämä olisi erittäin hyvä ohje työpaikoille!

6) Past is history. Future is opportunity.

Toinen, jonka olen ”keksinyt” itse. Mielestäni mennyttä ei kannata katua, vaan keskittyä oppimaan virheistään ja ottamaan kiinni mahdollisuuksista, elämään tulevaisuutta varten. Ja sanon tämän ihmisenä, joka on tehnyt useita virheitä. Nykyisin uskon kuitenkin muutokseen, uskon hyvyyteen ja kehittymiseen – ihmisten kehittymiseen parempaan!

Nämä lauseet pohjautuvat alun perin sinne salimaailmaan tai kuntoilujuttuihin, mutta kuten sanottua, toimii aika monessa asiassa!

Oliko nämä sinun mielestäsi typeriä? Vai kenties samoja, joita itse käytät? Jos koit ahaa-elämyksen, sait motivaatiota tai tuntui, että samaistuit, niin klikkaa tähteä ja osoita tukesi kirjoittajalle 🙂 Tähden klikkaaminen ei näytä kuka olet, eli pysyt joka tapauksessa täysin anonyyminä. Ainut mitä näen, on klikkauksien määrä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top