Uncategorized

Edulliset joululahjavinkit miehelle!

Tässä vaiheessa vuotta tulee paljon vastaan vinkkejä, mitä ostaa joululahjaksi miehelle/ystävälle/perheelle jne. Postaukset on yleensä tosi kivoja ja niistä saa hyviä ideoita mutta niissä vilkkuu myös aika paljon merkkikelloja tai aitonahkaisia tuotteita. Ei siinä mitään väärää olekaan. Tällä hetkellä oma tilanne on vain sellainen, että äitiysloman vuoksi, joudun olemaan ilman tuloja kahden kuukauden verran. Lapsi tulossa ja muuta niin, rehellisesti, ei yksinkertaisesti ole varaa ostaa Tommy Hilfigerin tuotteita, vaikka se kuinka kiva olisikin. Sen takia aloin listaamaan muutaman idean, jonka voisin aivan hyvin antaa/tehdä omalle poikaystävälleni. (Koska lahjat ovat edelleen ostamatta..iik!) Ja nyt jaan ne myös muille. 🙂

Joulu on minulle sellaista hyvää tunnelmaa ja kiireettömyyttä. Ihan pieniä lahjoja on mukava antaa. Nykyaikana joulu on kuitenkin niin kaupallistettu, että oikein ärsyttää. On totta kai kiva saada lahjoja ja antaa niitä mutta mieluummin nauttisin vain hyvästä ruuasta ja juomasta rakkaiden kesken. Toistaiseksi en ainakaan ole irtisanonut itseäni tästä lahjojen vaihtamisesta mutta se saattaa olla jokin päivä hyvinkin mahdollista.

Seuraavaksi sitten itse niihin ideoihin. Lahjanhan ei aina tarvitse olla esine tai tavara vaan se voi olla myös teko. Ajattelin, että olisi mukavaa muistaa miestä esimerkiksi jollakin seuraavista:

1. Hieronta. Kuka nyt kieltäytyisi oikein pitkästä ja rentouttavasta hierontahetkestä? En minä ainakaan. Hieronnan voisi myös ostaa mutta olisiko se yhtä mukavaa kuin rakkaan ihmisen tekemänä? 

2. Illallinen. Pitkän kaavan mukaan toteutettu yhteinen ateria kiireen keskellä? Kaikki olisi tietenkin itse valmistettua. Kynttilän valo ja läsnäolo lisättynä! Ei voi mennä pieleen.. 🙂

3. Runo, laulu tms. Joillekin tällainen saattaa olla liian lällyä ja imelää mutta kuinkas useasti sitä tuleekaan oikeasti sanottua tärkeitä asioita? Uudella tavalla välittämisen osoittaminen varmasti kertoo, että toista on oikein ajatellut, kun häntä varten on nähnyt vaivaa. Itse pitäisin ainakin tällaisesta lahjasta. Minusta on ihana kirjoittaa runoja tai kertomuksia, sillä asioiden sanominen ei ole aina niin helppoa. Kirjoittaessa pääsee myös hieman syvemmälle ajatuksiin, eikä tarvitse reagoida välttämättä samantien. Toisin kuin keskustellessa, vastausta odotetaan melko pikaisesti, jotta vuorovaikutus säilyy. 

4. Vapaa kortti. Päivän viettäminen tekemällä asioita, joista mies tykkää. Silloin ei tarvitse murehtia kotitöistä ja voi ne sukat jättää lattialle halutessaan. 😀 Jos mies haluaa tehdä jotain mihin itse et ikinä suostu, niin nyt olisi se hetki suostua. Olisiko se esim. pelaaminen tai autoilu?

5. Leivonta. En tiedä miten muilla, mutta minun mieheni on todella paha herkkuhiiri. Kaikki suklaiset leivonnaiset ovat varmasti mieleen. Mokkapalat, nutellaletut, juustokakut.. Ei jäisi varmasti syömättä! Tämä taitaa toimia myös sukulaisiinkin, koska eihän sen aina tarvitse olla perinteistä joulutorttua. 

6. Aamupalan valmistaminen vuoteeseen. Hidas aamu tärkeän ihmisen vieressä on varmasti kokemus kummallekin. Osoittaa jälleen kerran toisen tärkeyttä.. 🙂

Tai voit yhdistää kaikista yllä olevista kunnon hemmottelupaketin!

Tällaisia pienen budjetin lahjaideoita sain keksittyä. Tulisiko muilla vielä jotain ideoita, joita voisin harkita toteuttavani?

Hei ja ainiin, Tuija State Of Mind löytyy nyt myös Facebookista! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *