Uncategorized

Epäsuositut mielipiteeni – urheilunäkökulma

Epäsuositut mielipiteet – postaukset ovat pyörineet blogeissa aika kauan. Aina niihin törmätessä, ajattelen niiden olevan hauskaa luettavaa. Moneen kertaan ole ajatellut, että voisinhan itsekin kirjoittaa epäsuosituista mielipiteistä. Minulle on aina kuitenkin käynyt niin, että olen saanut kasaan yhden, korkeintaan kaksi mielipidettä, jotka sopisivat postaukseen. Tajusin kuitenkin, että urheiluun liittyen minulla riittää niitä muillekin jaettavaksi, ja varsinkin personal trainerin näkökulmasta ajateltuna!

Epäsuositut mielipiteeni

1. Laihduttaja – älä laihduta! Liian usein törmään tähän tilanteeseen, joka päättyy aina samalla tavalla. Asiakkaaksi tulee reilusti ylipainoinen ihminen, joka sanoo että kilot pois kahdessa kuukaudessa kiitos. Hän on todella motivoitunut ja haluaa laihtua! Mielessä soi hetken hiljaisuus. Jaha. Taas sama tilanne.

En suosittele peruskuntoilijalle kahden kuukauden laihdutusprojektia. Haluaisin mieluummin opettaa hänelle elämäntapojen muutoksen, joka kestää pidempään mutta antaa parempia tuloksia. Voi, kun ihmiset ymmärtäisivät tämän ja sen, että mihinkään projektiin ei pitäisi lähteä pelkkien ulkoisten motivaattoreiden takia. Riskinä on, että asiakas kyllästyy muutamassa viikossa tai lihoaa takaisin vanhoihin mittoihin.

2. Älä ota personal traineriä, jos et kykene sitoutumaan. On työt, lapset, juhlat, kaverit ja perhe. Ei tästä tulekaan mitään. Arvaa mitä? Niin on meillä muillakin. Älä siis osta personal trainerin palveluja, jos elämäntilanteesi on muutenkin kiireinen, etkä ole alun perinkään varma panoksesi laadusta. Se säästää kummankin osa puolen aikaa. On todella inhottavaa, kun sijoitat intohimosi kokonaan asiakkaan käyttöön, suunnittelet ohjelmat ja teet ison työn ja sitten hän lopettaa kesken kaiken, koska ei kerkeä treenaamaan. Sydänhän siinä särkyy, kun työ menee hukkaan.

3. Suurin osa peruskuntoilijoista tekee liikkeet väärin. Harmittavaa. Sattuu silmiin ja sieluun katsoa. Se on kuitenkin hyvinkin totta. Lähes joka kerta salilla käydessä, siellä on joku, joka ei ole saanut tarpeeksi neuvoja liikkeiden oikeanlaiseen suorittamiseen.

4. Älä tule juttelemaan. Tätä en tarkoita ihan niin radikaalisti kuin edellinen lause antaa ymmärtää. Tällä tarkoitan, että miksi täytyy tulla häiritsemään, jos toisella on selvästi sarja kesken ja vielä lisäksi kuulokkeet korvilla? Itsellä ei tulisi mieleenkään mennä toisen viereen seisomaan ja kertomaan juttuja 20 vuoden takaa. Asioita, jotka eivät siinä tilanteessa ole relevantteja.

5. Miksi salilla ei saisi kuvata? Jos toiminta ei häiritse ketään, miksi tehdä kuvaamisesta ongelma. Eihän niitä konkreettisiä kuvia muuten saa ollenkaan. San Franciscossa kävimme salilla, jossa oli kuvauskielto. Outoa.

 

p.s. Jos pidät blogistani, voit painaa postauksen alla olevaa tähteä tai voit tulla tykkäämään blogini Facebook-sivusta, jonne jaan mun hyödyllisimpiä postauksia treeniin ja äitiyteen liittyen. Kiitos <3 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *