Uncategorized

Fitneksen top 6

Fitness on sellainen käsite, että sitä voi harrastaa joko pelkkänä elämäntapana tai sitten voi astua astetta totisemmalle tasolle ja kilpaurheilla lajin alla. Tässä postauksessa sekoitan hieman molempia näkökulmia top 6:n muodossa. Kai nämä vastaavat jotenkin siihen kysymykseen, että miksi tätä haluaa tehdä?

  1. Kehon hyvä olo ja terveellisyys. Tämä saattaa tulla monelle yllätyksenä, mutta oikeasti harrastuksena tämä on hyvinkin terveellistä. Kilpakaudella hommaa vain hieman hiotaan pidemmälle, johon kuuluu kisadieetti. Oikein toteutettuna ja fiksuilla valinnoilla se ei eroa muusta kilpaurheilusta. Jokainen urheilulaji vaatii keholta paljon. Parhaimmillaan lajin parissa seurataan kehitystä, unta, sykettä ja muita merkkejä, joita keho viestittää. Niiden perusteella saadaan tietoa, jota ei muutoin välttämättä tulisi huomioitua. Kaikilla osa-alueilla pyritään vaalimaan keholle parhaita valintoja ja se tuntuu olotilassa.
  2. Motivaation ylläpitäminen. Jaksat tehdä hommia salilla kaksi kuukautta ja into lopahtaa kuin lehmän häntä? On paljon mielekkäämpää treenata isoilla painoilla ja kovaa, jos taustalla on jokin tavoite mitä kohden mennään. Tässä tavoite on kehonmuokkaus ja kisat. 
  3. Tulokset. Onhan se hienoa nähdä kuinka kehittyy ja saa aikaan tuloksia omalla panoksella. Sillä niitä tuloksia kyllä tulee, kun jaksaa tehdä pitkäjänteistä työtä. On olemassa tavoite, joka motivoi mutta samalla motivaation lähteenä toimii muuttuva peilikuva. 
  4. Poseerausharjoitukset. En olisi ikinä uskonut, että minulle käy näin. Olen alkanut löytää oman juttuni poseerauksissa ja siitä johtuen poseeraukset ovat alkaneet tuntua mielekkäiltä. Herrajesta, taidan oikeasti pitää niistä! Ne ovat yllättävän vaikeita ja keho pääsee tekemään ihan erilaista työtä. Poseeraukset opettavat varmasti myös karismaattisuutta ja esiintymistaitoa – niitä ei ikinä voi olla liikaa!
  5. Intohimo kuntosaliin. Kuntosalilla treenaaminen on itselle yksinkertaisesti niin rakasta ja opettavaista, että se on kaikista harrastuksista lempparein! (Hyvänä kakkosena tulee tanssi<3) Kun omaan intohimoon lisätään syvällisempi tarkoitus, muodostuu kokonaisuus, jota haluaa oikeasti tehdä koko sydämen pohjasta. Jollekin se voi olla käsityöt, toisille kalastus – minulle se on tämä kokonaisuus.
  6. Yhteisö/Yhteisöllisyys. Fitnessurheilu on yksilölaji ja tekeminen on usein yksin treenailua. Valmennuksessa ja tiimissä saa ympärilleen kuitenkin ison läjän samanhenkisiä ja samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä. Treenikavereita ei ikinä voi olla liikaa. 

Edelleen lajin ympärillä on paljon melua tyhjästä ja osittain ne johtuvat pitkälti tietämättömyydestä tai väärinymmärryksistä. Itse olen 100% tyytyväinen valintaan olla mukana tässä matkassa. Jos se joskus muuttuu, niin sitten siihen on varmaan hyvät syyt taustalla. Näillä mennään kuitenkin tällä hetkellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *