Uncategorized

girlpower, haastoin itseni!

Oon monille ihmisille sanonut jo aiemmin ja itseasiassa täälläkin tainnut mainita, että aloitin saliharrastuksen 2013. Tuolloin se ei ollut oikeista syystä aloitettu, jos niin voidaan sanoa mutta sittemmin menin rakastumaan salilla pumppailuun pahemman kerran. Oon toki aina pitänyt liikunnasta ja pienenä olinkin aina pelaamassa tai leikimässä jotain. Kuitenkin, saliharrastusta jatkoin itse oppimalla ja seuraamalla pikkuveljen mallia. Hän oli auttamassa liikkeiden opettelussa ja joskus varmistushommissa. Siitä olinkin tai olen edelleenkin kiitollinen, kun omassa kaveriporukassa sana ”kuntosali” aiheutti automaattisesti efektin, jossa korvat menivät lukkoon tai vähintäänkin aivot hyppäsivät offline-tilaan. Ei ollut siis ketään, jota ois kiinnostanut jakaa noita juttuja kanssani, paitsi sitten oma pikkuveikkani. (On aina huvittaa puhua pikkuveljestä, kun hän on minua varmaan metrin pidempi, ei siis mikään ihan pieni kaveri..)

Itse asiaan palatakseni ja siihen itse oppimiseen, että olen aina toisaalta kaivannut sitä, että joku katsoisi tekniikkojen menevän oikein ja ois kanssani puristamassa ne viimeiset pakkotoistot. Tuolla saleilla on ihan älytön määrä sellaisia punttimimmejä ja -matteja, joilla tekniikka on ihan päin sitä kuuluisaa, eivätkä he itse sitä näytä tiedostavan. En ota sitä esille siksi, että ylistäisin itseäni tai väittäisin että kaikki menee minullakaan oikein, vaan siksi että se on jossain määrin jo keholle turvallisuusriski. Ja kaikkein tärkeimpänä, se on hidastava tekijä, kun puhutaan kehityksestä.

Sana kehitys onkin avainasia kuntosaliharjoittelussa, varsinkin niille jotka aina haluu vähän enemmän. Jotka tavoittelee jotain suurempaa tai isompaa. Jotka on älyttömän määrätietoisia. Niille, jotka on samanlaisia kuin minä. Tiedonjanoisena ihmisenä oon tottakai etsinyt kaikki mahdolliset artikkelit ja videot laajentaakseni omaa liikepankkia ja käyttänyt tunteja ja taas tunteja löytääkseni mahdollisimman monipuolisen tietopohjan ravintoon, lisäravinteisiin ja urheiluvalmisteisiin liittyen. Oon mennyt vieläkin sitä syvemmälle ja opetellut lihakset latinaksi sekä lukenut tarkkaan proteiinisynteesistä ja ties vaikka mistä hormooni vaikutuksista. Ja tämä kaikki olikin itseasiassa pohja siihen, että päätin lähteä personal trainer koulutukseen. Mä haluan, että pystyn käyttää sitä tietoa, ettei se menisi hukkaan. Ja ehkäpä jonain päivänä myös jakaa sitä muille.

Tuo aloittamani kuntosaliharrastus vuonna 2013 on ollut täynnä niitä kuuluisia ylä- ja alamäkiä, aina loukkaantumisista onnistumisiin ja turhautumiseen. Se on kuitenkin kasvanut niin isoksi osaksi koko minun elämää ja niitä tapoja, joita toteutan päivittäin. Se antaa joka kerta minulle sellaisen olon, jota en ole vielä muualta löytänyt. Tänään eletään suurinpiirtein niitä aikoja, että kaksi vuotta tätä harrastusta on tullut täyteen. Ja vaikka kaksi vuotta on todella lyhyt aika niin viime keväällä päätin ottaa taas yhden askeleen syvemmälle.

Suoraan sanottuna, mä kyllästyin siihen, että pelkäsin kasvaa. Ja sitten taas pelkäsin sitä, että kun oon miinuskaloreilla menetän mun kaikki lihakset. Päähän tulvi kaikki se tieto ja varsinkin ihmisten mielipiteet (kun jokaisella on omansa..) ja tuntui, että tää kaikki on liian overwhelming. Eli silloin tuntui että kaikki se tieto onkin ihan liikaa. Pään sisällä tiesin kyllä, miten tulisi syödä ja toimia kunkin tavoitteen saavuttamiseksi mutta käytännössä se kaikki sumentui vain yhdeksi mössöksi. Ja mua turhautti.

Koska oon aina ollut kaikki-tai-ei-mitään luontoinen niin päätin, että nyt riittää. Jos tälle tielle ollaan kerran lähdetty niin sitten mennään täysillä. Etsin käsiini sellaisen valmentajan, joka miellytti. Pari kertaa mietin, että uskallanko ottaa häneen yhteyttä mutta niinpä vain otin ja ruettiin hiomaan minulle henkilökohtaista kisasuunnitelmaa. Siis joo-o. KISASUUNNITELMAA. Tarkoituksena osallistua syksyn 2016 fitnesskisoihin kategoriassa bikini fitness ja alle 160 cm. Noin. Se oli päätetty ja taakse ei katsottu. Mä voin jo arvata ettei mulle siellä menestystä hirveemmin tule, koska minä en esimerkiksi omista niitä silareita, jotka valitettavasti näyttäisi olevan se juttu siellä. Enkä sellaisia luultavasti ikinä tule hankkimaankaan. Vaan aion mennä sinne ihan sellaisena kuin minut luotiin ja olla tyytyväinen siihen työhön, jonka siinä vaiheessa olen tehnyt. Toinen juttu joka saattaa olla esteenä menestykselle on omat tatuoinnit. Vaikka esimerkiksi IFBB liiton sivuilla lukee, ettei bikini fitness kilpailija saa olla liian lihaksikas, niin kyllä on aika vahvasti menty siihen, että kilpailijat on yhä paremmassa kunnossa. Joku vertasi bikini sarjaa missikisoihin ja onkin totta, että iso osa kokonaisuutta on poseeraus ja ulkonäkö, joka taas liittyy vahvasti siihen, että tatuoinnit ei välttämättä ole eduksi. Silti koen, että tällä hetkellä on liian pitkä matka sinne bodyyn ja en ole aivan varma oisko niin lihaksikas olemus juuri minun ihannekroppa. Nyt mä olen kuitenkin haastanut itseni ja tiedän että aihe herättää älyttömän määrän mielipiteitä mutta niin pitääkin. Mä teen tätä juttua itselleni varten ja vaikken ikinä voittais niin tämä on sellainen juttu, jonka tahdon käydä kokeilemassa edes sen kerran. Ja ehkä mä joskus oon valmis kisaamaan body fitness sarjassa, never knows.

Tässä on kuitenkin tämän hetkinen tilanne, jota lähdetään muokkaamaan. Ei olla valmentajan kanssa käyty vielä tarkempaa keskustelua fysiikasta mutta kyllä mä jo aika hyvin tiedostan omat ongelmakohdat, jos noin tarkemmin puhutaan ja niistä pahimmat ovatkin alavatsa ja peppu. Bikini sarjassa kilpaavan tavoite malli on se X-malli. Se lienee myös monen muun naisen ihannetilanne 😀 Toisilla tuo malli on luontainen rakenne ja toisilla (kuten itselläni) joudutaan pikkuisen huijaamaan ja luomaan sitä illuusiota, koska minulla ei esimerkiksi ole vyötäröä ollenkaan. Se ei kuitenkaan ole tämän hetken probleemi, koska vähän sitä voidaan saada sieltä esille ja loput taiotaan leveellä hartiaosastolla :’) Mutta saattaahan toki olla etten ole vielä valmis syksyllä 2016 tai etten ikinä nousekaan kisalavoille mutta ainakin se on määränpäänä tällä hetkellä ja sen eteen tehdään kovasti töitä. Kuten sanoin, haaste on heitetty!

~T

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *