Fitness

Helppohan se on sun sanoo

Luin äskettäin Melina Keltaniemestä tehdyn jutun, ja erehdyin selaamaan kommenttikenttään tulleita kommentteja.

Niitähän ei ikinä pitäisi mennä lukemaan, sillä se hetki pysäyttää joka kerta: mitä typeryyksiä ihmiset kirjoittelevatkaan. Miten jollakin voi olla koko ajan tarve kirjoittaa älyttömyyksiä kaikkien nähtäville? Eikä tämä ilmiö todellakaan koske vain fitnessurheilua. Aina on joku aukomassa päätä olit sitten ihan mikä vaan.

Ihmisen pitäisi olla maapallon fiksuin ja kehittynein mutta joskus loppuu vaan usko siihen faktaan. Tai aika usein. Ollaan kateellisia, ilkeitä ja itsekkäitä. Luuleeko joku oikeasti, että sellaisesta tulee yhtään hyvä olo kellekään?

Jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Mieltymyksistä ei voi kiistellä. Kaikilla on omansa ja sen takia se oma ei välttämättä ole ”oikea”.

Ja vaikka kaikilla on omansa, niin totta kai muiden mielipiteitä ja mieltymyksiä saa kommentoida ja niistä voi keskustella. Eri mieltä oleminen ei tarkoita sitä, että jonkun kanssa pitäisi riidellä siitä asiasta.

Sun ei todellakaan tarvitse pitää lihaksikkaista naisista tai lihaksikkaista ihmisistä ylipäätään. Eikä sun myöskään tarvitse pitää fitnestä urheiluna eikä sen harrastajia kauniina. Sä voit olla lajista ihan just sitä mieltä mitä oot. Tämä on sun oikeus ja vapaus.

Oikeuteen ja vapauteen liittyy aina myös vastuu. Tämän takia sulla ei ole oikeutta olla törkeä sitä ihmistä kohtaan, joka on eri mieltä. Sulla ei ole oikeutta esittää sun mielipiteitä ainoana totuutena etkä sä todellakaan voi arvostella yhtään ketään sun olettamusten perusteella. Mielipide ei ole fakta. Sen oppii jokainen jo alakoulussa. Ethän kokeessakaan saa pisteitä mielipiteistä vaan faktoista, jotka joudut opettelemaan.

En tiiä kumpi mua harmittaisi enemmän: se, että näitä paskaa syytäviä kommentoijia riittää vai se, että näiden kommenttien tarkoitus on ainoastaan toisen satuttaminen – tai ainakin sen yrittäminen.

En mäkään ajattele aina toisista kauniisti mutta mulla ei tulis mieleenkään haukkua tai arvostella jotain toista ihan vaan sen perusteella, että oon vaikka jostain eri mieltä. En ehkä keksi mitään nolompaa kuin joku nettihuutelu. Ja tää on muuten sitten MUN mielipide.

Tervetuloa vain kokeilemaan, mitä esim. Melinan kunto on vaatinut ja minkälaista treeniä kansainvälisesti menestynyt kisaaja tekee päivittäin. Jos vuoden treenaaminen olisi se mittari, jonka avulla pärjää, niin eikö kaikki silloin seisoisi kirkkaimmalla korokkeella? En tiedä kumpi on pahempaa, se ihmisten ajattelemattomuus vai yleistämisen määrä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *