Uncategorized

Kalifornian parhaat

Vihdoin kotona Lappeenrannassa asti! Täytyy kyllä sanoa, että paluumatka oli todella ja pitkä ja raskas – elimistön sisäiset kellot eivät ole vielä palautuneet Suomen aikaan. Siitä huolimatta matkapostaukset on hyvä kirjoittaa tässä vaiheessa, kun kaikki on vielä hyvin muistissa. 

Matkasta jäi ikuisesti pala upeaa kulttuuria ja ainutlaatuisia kokemuksia. Kalifornia on mahtava paikka ja San Francisco ehdottomasti vierailun arvoinen. Mukaan mahtui siltikin yllätyksiä ja asioita, joita ei välttämättä olisi osannut aavistaa etukäteen. Niitä teidän ei tarvitse kokea itse, sillä kerron teille mihin kannatta varautua ja minkälainen SF on paikkana omaan matkaani pohjautuen! 🙂

Kaliforniasta

 • Alueellisesti tosi pieni paikka mutta siihen nähden ihmisiä on paljon. Yövyttiin hotellissa Millbraessa, josta pääsi kätevästi isoon keskustaan ja takaisin. Tuolla omia kuntia(?) on paljon vierekkäin ja esim. Millbrae on vain muutaman kilometrin mittainen. Samoin San Bruno, San Mateo ja pienemmät paikat itse San Franciscon lähellä. Tätä me ihmeteltiin kovin, että miksi täytyy olla pieniä ’kuntia’ vieri vierikkäin, kun voisi olla yksi iso, mutta paikalliset kertoivat niiden tosiaan olevan erillisiä alueita.
 • Se onkin hassua, kuinka pitkiä välimatkat ovat tuolla. Sanon näin ja sitä ei voi ymmärtää ennen kuin itse on käynyt niitä katuja talsimassa. Yhtenä päivänä käveltiin jopa 17 kilometriä ja laskettiin kilometrejä kertyneen yhteensä matkan aikana huimat 90 ja tuo luku on vain kävellen taitettu matka. Huhu. Hyvät kengät ovat todellakin tarpeen, jos unelmoi aktiivisemmasta lomasta.
san franciscon city view
 • Ja se aurinko. Ja se ilmasto. Meren ranta kulkee hyvin lähellä ja Ocean Beach olikin aivan huimaavan pökerryttävä isoine aaltoineen. Merestä johtuen, kaupungissa on usein pilvistä ja sumuista. Sen sijaan, Millbrae on auringon puolella ja siellä se paistoikin lähes koko ajan. Hotellimme slogan olikin ”wake up on the bright side” ja se kuvastaa aluetta todella hyvin. Ilma siellä ei ole kuitenkaan mitenkään erityisen lämmin kovasta tuulesta johtuen. Välillä läkähdyt paahtavan kuumassa auringossa ja toisena hetkenä täriset kylmästä puuskan osuessa kohdalle. Takkia kannattaa pitää koko ajan matkassa, sen saimme huomata. Ilmasto on siis todella hankala tapaus, sillä vaikka on viileä niin saattaa silti palaa kohti suoraan paistavassa auringossa. Paikalliset tosin sanoivat, että yleensä tuuli ei ole niin kova mitä se oli juuri meidän vierailumme aikana. Heti kun siirrytään Bay Arealta mantereelle päin, ilma kuumenee huomattavasti.
Ocean Beach

 

 • Kiinalaiset. Heitä on ihan älyttömästi! Kiinalaisia joka puolella ja samoin heidän liikkeitään. Tämä oli matkan kaikista eniten yllättänein asia. Menet ravintolaan sisään ja kappas, törmäät kiinalaiseen kulttuuriin 😀 Heillä on tuolla myös oma Chinatown.
 • Surullisesti, San Francisco on hintatasoltaan ohittanut jopa New Yorkin, joten kaupungista löytyi paljon kodittomia ja tietyt asuinalueet olivat todella kurjan näköisiä. Kodittomuutta ei suomalainen varmaan ikinä voi ymmärtää, koska meillä on hyvä systeemi ja teoriassa et voi jäädä kodittomaksi ellet oikeasti yritä sitä itse. Niiden haisevien ja likaisten ihmisten näkeminen sillä tavoin saa aikaan väkisinkin pienen piston jossain tuolla sisimmässä, koska meillä asiat ovat kuitenkin ok. 
Coit tower
 • Eläminen ja oleminen oli melko kallista myös turistille, joka oli yllättävää. En nyt ihmeitä odottanut mutta ajattelin, että hinnat olisivat olleet vähän matalempia ihan perusasioissa. Alkoholi oli varmaan ainut asia, joka oli halpaa mutta se ei oikein lohduttanut.. 😀
 • Meidän piti mennä Alcatraziin mutta sinne olikin liput vapaana vasta kuukauden päähän, joka oli aika yllättävää. Mun kipeäksi tuleminen rajoitti muutenkin jonkin verran reissua.

San Franciscon parhaat

Kirjoitin SF:n parhaat, mutta puhun myös sitä ympäröivistä alueista, koska suomalainen tajuaa ne osaksi San Franciscoa, enkä jaksa jokaisesta paikasta puhua erikseen, vaikka ne toki ovat erillisiä. San Francisco on muutenkin pieni paikka alueellisesti.

San Francisco Zoo
 • Uber. Käytettiin palvelua todella paljon ja se oli pitkien välimatkojen vuoksi edullinen keino päästä paikasta toiseen. Uber on siis vähän kuin taksi, paitsi hinnat ovat halvempia ja kuka vain ryhtyä kuskiksi. Suomessa kokonaan kielletty, harmillista.
 • San Francisco Zoo. Oli todella hyvin toteutettu, eläimiä oli monipuolisesti ja osa niistä oli jopa vapaana. Alue ei myöskään ollut liian suuri, joten siellä jaksoi hyvin kierrellä. Lapset oli huomiotu todella hyvin erilaisilla kiipeily-ja leikkipuistoilla.
 • Safeway. Kauppaketju, jolla oli hyviä kanta-asiakastarjouksia (kyllä, liityttiin :D) ja monipuoliset tuore- ja salaattitiskit. Myös sushipakkaukset muodostuivat hitiksi edullisen hinnan ja alhaisen kalorimäärän vuoksi. Nam!
 • BART. Bay Arean oma liikenneväline, jolla pääsi taittamaan nopeasti ja edullisesti pitkiä matkoja. 
 • Golden gate park. Ihana paikka! Todella suuri puisto keskellä kaupunkia, jossa vierähtää helposti kokonainen päivä. Biisoneita, hevosia, kauniita maisemia ja vaikka mitä, muistaakseni 6 kilometrin verran 🙂
Yksi osa Golden gate parkia
samaa puistoa
 •  Bayhill Gym. Todella edullinen sali, joka itse asiassa suljettiin juuri 30.6, koska tilavuokra oli noussut liian korkeaksi. Kertakäynti oli kuitenkin vain 10 dollaria verrattuna muiden salien 25 dollariin.
 • Pier 39 on hieno paikka merileijonineen, joskin sieltä ei kannata ostaa mitään, koska paikka on tosi kallis. Jos ei kuitenkaan korkeat hinnat haittaa, niin kauppoja ja ostettavaa on paljon! Me ostettiin sieltä lähinnä tuliaisia ja se on hyvin huomioitu tarjonnassa.
Pier 39:n ihanat otukset 🙂

Matkapostauksia on luvassa vielä muutama, sillä kuviakin on paljon tallentunut kameraan. Tarkoitus oli tehdä My Day tyylinen videopostaus mutta kipeyden iskiessä siitä ei tullutkaan mitään. Videoita kuitenkin on, ja jos saan ne editoitua niin teen jonkinlaisen videon matkasta. Matskua on muun muassa San Franciscon Pride 2017, jota käytiin katsomassa, koska se sattui samaa aikaan olemaan miljoonalla osallistujallaan. Se oli erikoinen ja mieleenpainuva kokemus :’)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *