gtag('config', 'UA-136790067-1');
sunnuntai, elokuu 25, 2019
Uncategorized

Kasvohoito ja BiON

Pitkästä aikaa hypätäänkin treenielämästä kauneusjuttuihin. Kesällä lopetin hormonaalisen ehkäisyn kokonaan, koska en halunnut enää käyttää mitään ”epäluonnollista” omaan elimistöön. Paljon olen kuullut haittavaikutuksista ja vaikka itselläni ei juurikaan pillerit vaikuttaneet mitenkään niin en kokenut että ne sopivat mulle. Liputan kuitenkin aika monessa asiassa terveyttä edistäviä ja tukevia asioita. E-pillerit ei mielestäni kuulu niihin. Ne haittavaikutukset näkyivät sitten tietysti jälkikäteen oikein tuplana, kun koko naama räjähti käsiin. Tämä räjähdys oli luokkaa inhottavat ”näkymättömät” näppylät, jotka ovat ihonvärisiä mutta paljastavat itsensä kuitenkin tehden ihosta epätasaisen näköisen. Niihin ei oikein auta mikään. Tai ei mulla ainakaan auttanut.

Koko 2014 vuoden ihoni oli aivan järkyttävän kuiva. Niin kuiva, että se hilseili ja kiristi. Inhottavuutena oli myös haljenneet suupielet, jotka vuoti verta vähän väliä. Rasvaa, rasvaa ja vielä vähän rasvaa. Sitten, kun ehkäisyn lopetin niin iho kompensoi jotenkin tuota kuivaa aikaa ja muuttui järkyttävän ravaiseksi, jossa meikki pysyi hyvällä tuurilla 2 tuntia, jonka jälkeen siitä ois voinut puristaa paistinrasvat itselleen 😀 Tällainen ilmiö on tietenkin järkyttävän näköinen. Kesästä asti jaksoin odottaa ihon rauhottumista mutta eipä sitä oikeestaan koskaan tapahtunut. Minulla on todella pitkä pinna enkä hetkahda helposti tuonkaltaisista ulkoisista seikoista mutta rajansa kaikella. I’m done with this shit. Kynnys tehdä asialle oli hyvin pitkään liian korkea ylitettäväksi mutta pari viikkoa sitten päätin, että jotain on tehtävä. Varasin itselleni elämäni ensimmäisen kasvohoidon ja peloissani menin kuulemaan tuomiota.

Vaadin hoidoilta tietysti ehdotonta laatua, jos niitä kerran lähden kokeilemaan. I Love Me -messujen myötä löysin BiON kasvonhoitotuotteet ja halusin ehdottomasti koittaa juuri niitä. Onneksi Lappeenrannasta löytyi myös heidän tuotteitaan käyttävä hoitola. Lupasin itselleni, että otan kaikki mahdolliset keinot käyttöön ihonhoidon tueksi aina vedenjuonnista pidempiin yöuniin ja laadukkaisiin tuotteisiin. Pesin meikkisiveltimet ja vaihdoin lakanat myöskin tukemaan parempaa ihoa. Kaikkea voi koittaa 😀 (Tietysti vaihdan lakanoita muutenkin..) Olin kerennyt Emotionilta ostaa Phytomer-sarjan puhdistustuotteet rasvaiselle ja sekaiholle sekä Cliniquen anti-blemish meikkivoiteen. Tiedän, että ihon kunto paranee hitaasti (jos parantuakseen) joten tuloksia ei vielä tietenkään ole. BiONin tuotteet tulevat heti käyttöön, kun saan entiset kulutettua pois. Mielellään kuulisin käyttökokemuksia ko. tuotteista. Aika paljon olen tosin jo tässä vaiheessa kuullut hyvää niistä.

Phytomer tuotteet eivät olleet mulle entuudestaan tuttuja mutta niissä on se etu, että ovat edullisempia kuin vastaavat tuotteet muilla merkeillä. Sarjassa on hyödynnetty merellisiä ainesosia ja ne ovat tehty ammattilaisten toimiessa yhdessä. Minulla on sarjasta rasvaiselle/sekaiholle puhdistusgeeli, kasvovesi ja kosteusvoide. Sain Emotionilta testiin myös happihoidon ja kuorintanaamion. Olen ollut tyytyväinen näihin tuotteisiin. Niissä on kevyt ihana tuoksu ja iho jää puhtaan tuntuiseksi. Tuo happihoito on siitä jännä, että nostaa epäpuhtaudet ensin esiin ja vasta sen jälkeen iho kirkastuu ja puhdistuu. Sitä ei siis kannata säikähtää. Tuotteet eivät myöskään tuki ihoa ja esimerkiksi tuo kosteusvoide sopii hyvin meikinkin alle.

Hoitolasta lähtiessäni sain mukaani BiONin tuotekatalogin, johon kosmetologi oli ystävällisesti merkinnyt minulle sopivat tuotteet jo valmiiksi, joten minun ei tarvitse enää kuin käydä ne ostamassa.
Kosmetologin analyysin myötä selvisi ettei ihoni loppujen lopuksi olekaan rasvainen, vaan herkkä ja kosteustasapaino on hieman päässyt järkkymään, jonka takia keho puolustautuu lisäämällä rasvaa ihonpintaan. BiON sarjalla olisi tarkoitus siis päästä korjaamaan se epätasapaino. Kosmetologini sanoi hyvin, että ihoni tarvitsee lisää kosteutta – ei rasvaa.

Mitäs minulle sitten tehtiin itse hoidossa? Keskeisimmät ja tärkeimmät jutut oli ehdottomasti mekaaninen puhdistus ja hedelmähappokuorinta, joka muutes tuntui aika jännältä. Siihen lisäksi oikeat hoitavat tuotteet ja kasvohieronta. Ihon kunto näytti heti paljon kirkkaammalta ja yllätyksekseni kosmetologi jopa kertoi ihoni olevan vahva ja hyväkuntoinen. Tulehduksia ei ollut päällä. Se oli helpottavaa kuulla. Hedelmähappokuorinta on oikeestaan melko mieto noiden happokuorintojen tasolla mutta siltikin ihon pinta kuivahti. Nyt täytyy antaa vaan aikaa sen parantua ja rauhoittua, sen jälkeen voi nähdä tuloksia. Innolla odotan tästä eteenpäin mihin suuntaan ihon kunto alkaa kallistua. Kasvohoito oli aika tervetullut tähän stressin keskelle ja sain todella ihanaa palvelua. Kannattaisi käydä varmaan vähän useamminkin 🙂

BiONin tuotteista vielä sen verran, että ne ovat täysin luonnonmukaisia, jotka ei sisällä esimerkiksi keinotekoisia säilöntäaineita. Olen ennenkin tukeutunut luonnonkosmetiikkaan ja ongelma on parantunut oikeasti niillä. Hinta ei ole myöskään niin korkea kuin muilla markkinoiden huipputuotteilla. Jos jollain on vinkata muista tehokkaista meikeistä/hoitotuotteista käyttökokemuksen kera niin mielelläni kuulen niistä. 🙂 

~T

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top