lauantai, heinäkuu 20, 2019
Uncategorized

Katso miten personal trainer kouluttautuu

Kerroin vähän aikaa sitten personal trainer -koulutuksesta ja siitä, minkälaisille ihmisille se sopii parhaiten. Tänään jatkan vähän tuota aihetta, sillä mainitsin myös, että kaiken loksahtaessa paikoilleen, kouluttautuisin itsekin. 

Olen tiennyt jo kauan, että pelkkä pt-koulutus ei riitä omiin määrätietoisiin tavoitteisiin ja esittelen teillekin muutaman vaihtoehdon, jonka avulla on mahdollista saada erikoistumiskoulutusta. Kaikista näistä koulutuksista ei saa sertifikaattia mutta se ei vähennä niiden arvoa, jos niissä opiskeltavia tietoja omaksuu aktiivisesti osaksi omaa työtään.

Trainer4you

Trainer4you, eli T4Y, on siitä hyvä organisaatio, että se tarjoaa todella hyvät työkalut ammatin toteuttamiseen. Omalta tililtä löytyy erilaisia artikkelisarjoja aina ruokajutuista kestävyysharjoitteluun ja raskausajan liikuntaan. On lomakkeita kuntotesteihin ja syömisjuttuihin sekä liikepankki videoineen. Ei tarvitse jäädä yksin, sillä Facebookissa on oma ryhmä T4Y:lta valmistuneille, jossa voi kysyä apua erilaisiin ääritapauksiin, jakaa kokemuksia ja vinkkejä.

”Koulutus ja kouluttautuminen ovat asioita, joita arvostan todella korkealle. Niihin kannattaa panostaa.”

Tämä koulutusorganisaatio tarjoaa jatkokoulutusta, sillä heidän allaan voi kouluttautua ravinto-, terveys- tai voimavalmentajan lisäksi psyykkiseksi valmentajaksi. Kaksi viimeisimmäksi mainittua, ovat täysin uusia kokonaisuuksia, jotka ovat lanseerattu tänä vuonna. Personal trainerille erityisesti, ravinto- ja voimavalmentajan koulutuksista olisi varmasti todella paljon hyötyä.

”Olen ihan superinnoissani, että pääsen erikoistumaan ja askeleen lähemmäksi unelmaani – toteutui se tai ei”

Koulutusorganisaatio tarjoaa lisäarvoa hyödyllisillä jutuilla ja siellä on todella laaja portaali valmentajien tueksi. Kaikki koulutuksen aikaiset asiatkin ovat tallessa omalla käyttäjätilillä ja niitä voi halutessaan tarkastella milloin vain.

Hintaviahan yksityiset koulutukset ovat, mutta eipä täällä mitään ilmaiseksi saa, vaikka raha onkin vain ihmiskeksintöä. (Tätä pohdittiin taas miehen kanssa aamukahveilla, meillä kun on aina niin kevyet puheenaiheet heti aamutuimaan. :D) Voisin kertoa lisää, varsinkin mun omista hulluista ajatuksista evoluutioon ja yhteiskuntaan liittyen, mutta ehkä säästän teidät niiltä, tällä kertaa. 😀

Urheiluopistot

Urheiluopistoja löytyy Suomesta useammaltakin paikkakunnalta, tunnetuimpina ovat luultavasti Vierumäen, Varalan ja Tanhuvaaran opistot. Opistoissa voi kouluttautua liikuntaneuvojan tutkinnon ohessa personal traineriksi ja valita suuntautumisvaihtoehdoksi se, mikä itseään kiinnostaa eniten. Vaihtoehdot vaihtelevat paikkakunnittain jonkin verran. Tämä on siitä hyvä vaihtoehto, että saa tavallaan kaksi ammattia yhtä aikaa, ja muistaakseni ilmaiseksi. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena ainakin Varalassa.

Tiedän urheiluopistoista aika paljon, sillä olen kolunnut heidän sivujaan – vertaillut, pohtinut ja pähkäillyt, että josko sittekin olisin kouluttautunut liikuntaneuvojaksi. Voi kunpa olisin tajunnut nämä vaihtoehdot jo silloin, kun yläaste tai lukio oli päättymäisillään. Tuolloin mulla ei kuitenkaan ollut hajuakaan mitä haluaisin isona tehdä. En oikein ikinä tiennyt. 

Mutta nytpä kuitenkin tiedän ja olen tehnyt itselleni melko hyvän suunnitelman tuon unelmauran saavuttamiseksi. Se vain vaatii vähän rohkeutta! Tätä unelmaa olen päättänyt lähteä tavoittelemaan jossain vaiheessa elämää. 

Liikunnanohjaaja (AMK)

Ammattikorkeassa voi opiskella liikunnanohjaajaksi, joka myös varmasti tukee personal trainerin työtä, ehkä tosin eri tavalla kuin nämä edelliset mainitsemani. Olen kuullut, että sisänpääsy ei kuitenkaan ole helpoimmasta päästä. Ammattitutkinnoissa on se hyvä puoli, että ne ovat kaikille ilmaisia koulutuksia, kun yksityiset tahot yleensä maksavat runsaasti. 

Minulle pt-koulutus oli muistaakseni vähän reilun 3000 euron luokkaa, eli ei halpaa lystiä. Onneksi sain napattua itselleni työpaikan melko nopeasti.

Hieroja/Fysioterapeutti

Tässä kaksi vaihtoehtoa, joilla myös pääsee erottautumaan kilpailijoista. Personal trainer, joka ymmärtää vammoista ja niiden kuntouttamisesta, sekä siitä miten keho toimii optimaalisesti, saavuttaa itselleen todella suuren kilpailuedun. Voin kokemuksesta kertoa, että asiakkaita joilla on tai on ollut jokin vamma, heitä on melkein enemmän kuin ”terveitä”. Ei täysin ihanteellinen tilanne pt-raukalle, hehe.

Hierojan koulutus on taas melko kallis vaihtoehto mutta todella hyödyllinen, koska silloin voit tarjota samalle asiakkaalle sekä valmennusta, että hierontapalvelua. Tampereella ainakin koulutetaan hierojan ammattiin.

Yliopisto 

Yliopistossa onkin sitten ehkä paras ja laajin valikoima, erityisesti personal traineriä ajatellen. Yliopistoa harkittaessa kannattaa myös miettiä, että kumpi olisi viisaampaa suorittaa ensin, jos mielii käydä pt-koulutusta. Tarjonnassa on liikuntalääketiedettä ja ravitsemustiedettä, vain muutaman mainitakseni. Eikä tutkintoa suoritettaessa kouluttautuminen tietenkää maksa mitään. 

Näiden esiteltyjen lisäksi löytyy vielä ihan yllättävän iso määrä kaikkea laidasta laitaan. Itse aloitan lisäkoulutusopinnot pian ja vähän jännittää miten syksy tulee menemään, mutta haluan kehittää ammattitaitoani eteen päin, jo ihan harrastuksenikin puolesta. On ihan mahtavaa, että on niin paljon vaihtoehtoja, mistä valita. 🙂

Olen tehnyt elämässä niin paljon työtä, joka ei ole kiinnostanut minua, joten olen päättänyt, että enää sellaiseen tilanteeseen en halua joutua. Tällä hetkellä minulla onkin todella ihana ”työ”, josta kerron vähän myöhemmin lisää. Kyseessä ei siis ole pt:n hommat, vaikka tämä postaus niitä käsitteleekin. 

Työ on elämän osa-alue, joka vie niin suuren palan ihmisen elämästä, että ei kannata tyytyä tekemään mitä tahansa. Haasteellinen ja mieluisa työ on kaikille osapuolille voitto. Omien kokemuksien pohjalta kannatan kouluttautumaan niin pitkälle kuin ikinä mahdollista, sillä työtä meillä jokaisella on edessä varmasti enemmän kuin riittävästi. Olen jopa ajatellut, että näinköhän eläkkeelle pääsen koskaan. Siitä aiheesta riittäisikin ajatuksia oman postauksen verran. Katkaistaan tämä kuitenkin tähän.. 🙂

Uteliasta & määrätietoista viikonloppua, ei turhaa hukata aikaa 🙂

p.s. Jos pidät blogistani, voit painaa postauksen alla olevaa tähteä tai voit tulla tykkäämään blogini Facebook-sivusta, jonne jaan mun hyödyllisimpiä postauksia. Kiitos <3 🙂

Kuvat: Titta Heikkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top