gtag('config', 'UA-136790067-1');
sunnuntai, elokuu 25, 2019
Uncategorized

Kisakausi – Dieetin aloitus

Dieetin aloitus tapahtui hyvin äkkiseltään, sillä oltiin suunniteltu aloitusajankohta kesäkuun alkuun mutta yllärinä sainkin aloittaa jo maanantaina 23.5, joten liikaa ei ajatusta kerennyt päässä pyöritellä. Henkisesti tähän ollaan kyllä valmistuttu kauan ja osittain myös paljon odotettu että pääsee kunnolla näkemään kuinka lihasta on tullut ja kuinka kroppa on muokkautunut. Rasvan palaessa kaikki tulevat selvemmin näkyviin ja on helpompi arvioida kuntoa myös omalla silmällä. Selvennykseksi niille, jotka eivät vielä tienneet, että kisaan syksyllä 2016 ensimmäisen kerran bikini fitneksessä Suomen fitnessurheilu ry:n alaisena eli entisen IFBB:n. Sarjani tulee olemaan juniori sarja, sillä siinä saa kisata sen vuoden loppuun, kun täyttää 23 vuotta, joten tottakai hyödynnämme sen mahdollisuuden. Luultavasti tämä ensimmäinen kerta tulee olemaan niin sanotusti pelkkää harjoitusta ja kokemuksen saamista, sillä eihän mulla esimerkiksi olis mitään sijaa yleisessä sarjassa. Siellä kun on jo valmiiksi niin kovia mimmejä kisaamassa. 🙂

Dieetin aloituksessa ruokamäärät tietysti tippuivat mutta treenit pysyivät entisellään lukuun ottamatta sitä, että aerobista lisättiin mukaan reilusti. Ensimmäinen viikko lähtikin hyvin käyntiin paitsi muutaman päivän vietin kipeänä mutta sain silti viikon aikana kaikki reenit tehtyä. Tässä tilanteessa kuuntelin omaa kroppaa ja mielestäni se pystyi hyvin siihen suoritukseen. Ja koska treenit pysyivät ”yhtä rankkoina” oli tietysti totuttelua siihen, ettei saanutkaan enää syödä niin paljoa, eli suomeksi sanottuna nälkä kulki matkassa joka päivä. Huomasin myös, että treeneistä ei palautunut yhtä nopeasti, joka on täysin ymmärrettävää. Onneksi kroppa tottuu nopeasti ja sen huomasi jo heti seuraavalla viikolla, kun ei ollut enää niin ”hakattu” olo treenien jälkeen 😀

Paino lähti tietysti mukavasti laskuun ja suurin osa siitä on ollut varmasti nestettä. Viime keskiviikkona eli 1,5 viikon jälkeen painoa oli lähtenyt jo mukavat 2,1 kiloa. Mitä pidemmälle mennään, sen vaikeampaa rasvanpoltto tulee olemaan. Tähän asti on ollut oikeastaan vielä aika leppoista mutta olen aika varma, että viimeistään siinä vaiheessa kun ruokaa aletaan näistä (jo tiputetuista) laskemaan niin alkaa homma käydä raskaammaksi. Olenkin yrittänyt panostaa erityisesti lepäämiseen, stressittömyyteen, säännöllisiin ruokailuihin ja kiireen minimointiin. En ajattele painon tippumista kuitenkaan liikaa, koska se vaan lisää stressin riskiä. Sen takia en olekaan käynyt edes sillä kuuluisalla vaa’alla joka päivä, vaan seuraavan kerran siihen astelen ensi maanantaina kun tasan kaksi viikkoa dieetistä on kulunut. Mielummin keskityn treenien laadukkaaseen tekemiseen.

Ensi viikolla käy muutenkin niin, että treenit kovenee ja aerobiset lisääntyy. Rankka viikko ehdottomasti tulossa, sitä en kiellä.Saa nähdä kuinka kroppa sitten reagoi mutta tässä hommassa mennään ehdottomasti terveys edellä, vaikka moni ei sitä uskoisi. Olen tehnyt itselleni myös lupauksen keskittyä enemmän kehonhuoltoon. Rehellisesti täytyy sanoa, että ei ole herkkuja tehnyt mieli, enemmänkin vain tavallista ruokaa. Tiedän, että yksi syy siihen on yksinkertaisesti se, että olen nukkunut enemmän! Ja levännyt silloin kun siihen on tullut mahdollisuus. Ja sen on huomannut olotilassa!

Ja seuraavaksi dieetin aloituskunto täysin siten kuin se oli.

välillä pitää myös pelleillä 🙂

Vielä ollaan melko tasapaksua mutta olen saanut hyvää palautetta ja samalla saanut lisäuskoa siihen, että kunnosta ja paketista tulee hyvä! Vaihdettiin/modattiin juuri minun vartalolle sopivat etu- ja sivuasennot, joten se valoi entistä enemmän uskoa omaan tekemiseen. 

Ja vielä yhden lupauksen olen tehnyt itselleni. Tai ainakin luvannut tavoitella sitä. Haluan ehdottomasti pystyä säilyttämään oman leikkimielisyyden, rennon asenteen elämään ja hassuttelun, koska ilman niitä menettäisin suuren osan itsestäni ja mielestäni mikään ei olisi sen arvoista. Elämänilo ja sen ilmentäminen ovat niitä asioita, joista mä hengitän ja ilman niitä en koe olevani oma itseni. Ihmiset, jotka tuntevat minut oikeasti, tietävät mitä tällä tarkoitan, koska oikeesti suuri osa minusta koostuu hassuttelusta 🙂 Tähän liittyy läheisesti myös se, että haluan tehdä paljon muitakin asioita kuin keskittyä tähän dieettiin kuten kuuluukin. 

Toivottakaa tsemppiä minulle!! 😀 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top