gtag('config', 'UA-136790067-1');
sunnuntai, elokuu 25, 2019
Uncategorized

Kuinka valita häiden väriteema?

Tänään aiheena meidän häiden värimaailma. Kuinka saatiin se päätettyä? Ja minkälaisilla koristeilla sitä vahvistetaan? Kohta on jo helmikuu, joten haluamme kaiken olevan ajoissa valmista, varsinkin kun tässä kevään aikana on niin paljon kaikkea muutakin kuin hääjärjestelyt. Ja hääsuunnittelu luultavasti jää tauolle helmikuun ajaksi. Joten pidemmittä puheitta, meidän häidemme väriteemana ovat hopea/harmaa ja vaaleankeltainen/vaniljainen sävy. Näitä kahta tulee sitten raikastamaan valkoinen.

Lappeenrannan upseerikerhon juhlasalissa on vaaleankeltaiset seinät. Pitkään pohdimme minkä värin valitsemme häihimme, mutta loppujen lopuksi annoimme periksi juhlapaikkamme sävyille, koska niitä olisi ollut liian hankala lähteä sotkemaan muilla väreillä. Aluksi mietin, että violetti tai haalea vaaleanpunainen olisi myös ollut mieleeni mutta toisaalta toukokuussa oleville keväthäille sopii mainiosti tuo vaaleankeltainen tai ”vanilja” niin kuin itse sitä nimitän 🙂

Pinterestin inspistä

Jos väriteema ei siis ole selkeä tai aiheuttaa päänvaivaa, niin sen päättämistä helpottaa häiden ajankohta. Onko kyseessä keväthäät kuten meillä? Kevääseen sopii kasvun ja luonnon värit sekä pastelliset sävyt. Talvihäihin puolestaan vähän tummemmat sävyt kuten viininpunainen tai se violetti. Juhlapaikka tietysti myös määrää jonkin verran värejä, jos sen sisustukseen on käytetty muita kuin valkoista, kuten meidän tapauksessamme.

Itse rakastan lähes kaikkia värejä, joten olin aluksi melkoinen tuuliviiri tulevien sävyjen kanssa. Tietyn lempivärin mukaan on helppo päättää väriteemaa mutta jos sattuu olemaan samanlainen värien rakastaja kuin minä, niin homma käy jo hankalammaksi. Miehelläkään kun ei tällaisiin asioihin yleensä ole oikein mielipidettä. Voisiko väri silloin olla esimerkiksi jokin teidän suhteelle merkittävä sävy? 

Sävyt voi toki valita myös arpomalla tai tuurilla mutta silloin niiden takana ei ole merkitystä. Minulle on tärkeää, että asioiden takana on aina jonkinlainen merkitys.. 🙂 En siis ikinä haluaisi päättää esimerkiksi väriteemaa niin, että valitsisin vaikka ensimmäisen värin joka tulee kaupassa vastaan. Mutta saattaa olla olemassa ihmisiä, joille tällainen vaihtoehto olisi päätöstä helpottava tekijä. 

Lisää Pinterestistä

Kaiken sen jälkeen, kun teemaväri on valittu, niin tulisi siirtyä miettimään missä kaikessa väri näkyy? Meillä on kaksi pääsävyä sen takia, että hopeinen (tai harmaa) tuo juhlallisuutta muuten keltaiseen juhlatilaan. Valkoinen ei varsinaisesti ole teemaväri mutta se näkyy sitten pöytäliinoissa, jotka tulevat pitopalvelulta valmiina ja kyllä se valkoinen raikastaa kummasti. Pelkällä tuolla keltaisen sävyllä kokisin tilan liian tunkkaiseksi mutta yhdistettynä juhlalliseen hopeaan, ovat kevättä symboloiva keltainen ja arvokas hopea täydellinen yhdistelmä. Meillä värit näkyvät tilan lisäksi kutsukorteissa, hääkimpussa, sulhasen asussa ja oikeastaan kaikessa. 🙂 Mutta täytyy kyllä sanoa, etten ikinä olisi uskonut näitä kahta väriä häidemme väreiksi. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen tähän päätökseen, enkä malta odottaa, että päästään tarkemmin koristelemaan tilaa. 🙂

Kaikki sisällön kuvat pinterest.com, kansikuva pixabay.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top