Uncategorized

Kultainen polku onnellisuuteen

Onnellisuus. Se on useimpien mielestä vaikea käsite, koska aina tuntuu olevan se yksi seikka, joka vaivaa mieltä. Ei välttämättä koko aikaa mutta juuri, kun olet täysin levollinen se hiipii mieleen ja tuo mukanaan ripauksen jotain synkkää ja mustaa. Mistä tietää, että on onnellinen? Useimmat kuvittelevat, että onnellisuuden voi saavuttaa konkreettisilla asioilla kuten rahalla, tavaroilla tai muilla rikkauksilla. Väärin, väärin ja väärin. 

Voiko elämässä olla onnellinen ylipäätään? Minä voisin rehellisesti sanoa, että olen onnellinen tällä hetkellä. Jotenkin kaikki palapelin palaset ovat loksahtaneet paikoilleen. Minulla on ollut kaikki ne palat jo pitkään mutta en vain ole tajunnut yhdistää niitä. Onnea ja onnellisuutta kyllä löytyy, kun osaa etsiä oikein. Elämä on lahja ja sen takia sitä tulisi kunnioittaa ja arvostaa. Se on perusta kaikelle onnellisuudelle. Elin itsekin pitkään rauhattomuudessa ja odotin aina vain sitä ”tiettyä päivää” tai ”tiettyä hetkeä”. Hetkessä elämisen taito puuttui. Niin ei tulisi kuitenkaan olla. Onnellisuus tulee, kun sen oikein oivaltaa ja nyt vihdoin olen oppinut elämään hetkessä ja nauttimaan niistä huonommistakin päivistä. On kauhean rasittava elämänasenne aina vain odottaa jotakin. Ja minun mielestäni tällainen hetkessä eläminen täytyy opetella, jos haluaa aitoa onnellisuutta. Sen takia kokosin muutaman ajattelemisen arvoisen vinkin kaikille niille, joilla on aina kiire ja onni hakusessa.

1. Poista ensimmäiseksi kolme myrkkyä

ahneus, viha ja harhaluulo.

2. Myötätunto ja sen taito

Minä itse olen nykyisin hyvin empaattinen ja koen myötätuntoa myös niitä kohtaan, jotka ovat tehneet mulle väärin. Myötätunto opettaa enemmän kuin arvaisi ja sen tunteminen kasvattaa itsesi lisäksi myös muita. 

3. Hereillä oleminen

Kiinnitä huomiota, ole tietoinen ja avarra mieltä. Älä päästä tärkeitä hetkiä karkaamaan ohi vaan ole läsnä.

4. Eläminen perinpohjaisesti

Näe, koe, tunne, elä. Aistit on annettu syystä, joten käytä niitä! Ymmärrä elämän ainutlaatuisuus ja älä ruoki negatiivisuutta vaan jalosta siitä jotain hyvää. Rauhan löytäminen ja sen mukaan eläminen perustuu syvään elämiseen.

5. Muutos

Et voi auttaa ketään ellet osaa auttaa itseäsi. Oma henkinen ja fyysinen kasvu ja kehittyminen luo myös ympärille hyvää ja boostaa positiivisuutta. Et myöskään voi rakastaa ketään toista – jos et osaa rakastaa itseäsi.

6. Ymmärrä antamisen tärkeys

Ei ole kyse pelkästään materiasta vaan tunteiden jatkuvasta vuorovaikutuksesta. ”Sinä rakastat ja osaat ottaa rakkautta vastaan”.

7. Suhteet

Luo suhteita ja ylläpidä niitä. Tuottaako jotkin ystävät paljon vaivannäköä tai teettääkö jokin suhde paljon työtä? Miksi? Voiko asialle tehdä jotain?

En väitä, että oma elämäni olisi jotenkin täydellistä tai ettei huonoja hetkiä olisi. Kannattaa kuitenkin käyttää hetki aikaa sen miettimiseen, että mikä on oikeasti tärkeätä täällä?

Eiköhän noilla vinkeillä onnellisuusasteet ala nousta ja jos ei, niin treenaaminen luo aina hyvää mieltä, sen voin luvata 😀

Joten, mikä sinut tekee onnelliseksi?

Lähteenä käytetty weheartit.com ja buddhaimonia.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *