gtag('config', 'UA-136790067-1');
sunnuntai, elokuu 25, 2019
Uncategorized

Miksi salilla hävettää?

pexels.com

Raskauden takia on tullut vähennettyä reilusti kuntosalilla käyntiä, sitä omaa treenaamista. Samalla on pikkuisen kärsitty identiteetti ongelmista, koska onhan se aika iso harppaus kisakaudelta ja huippuluokkaisesta kehonmuokkauksesta normikuntoilijaksi. Pitkään pelkäsin mennä treenaamaan, koska vedän aina kovia treenejä ja pelkäsin, että vauvalle sattuisi jotain. Tämä oli tietenkin todella typerä ajatus mutta se ei poistunut, vaan jäi pään sisään vangiksi. Monen kuukauden ajan treenit oli pelkkää kävelyä. Siihen väsymys ja huono olo lisättynä – perusteet treenaamattomuuteen olivat muodostuneet.

Mitä kauemmin olin poissa, sitä vaikeampi oli palata. Mitä ihmiset ajattelisivat? Kahden kuntosalin vakiokasvona mietin jatkuvasti, että tajuaako muut mun olevan raskaana vai ajatteleeko ne, että oon muuten vain lihonnut. Tämä aiheutti varsinkin vaikeuksia personal trainerin työssä, koska pitäisi edustaa, tehdä omien ohjeiden mukaan. Mitkään urheiluvaatteet eivät enää oikein istuneet ja tavallaan sitä söi uskottavuutensa oman päänsä sisällä. Eihän se tietenkään näkynyt mitenkään ulospäin tai vaikuttanut mun ohjaustyöhön mutta mielialaan senkin edestä. Koskaan mun ei oo tarvinnut hävetä omaa kehoani, oon aina ollut pienikokoinen. Tässä uudessa tilanteessa ei kuitenkaan osannut olla mitenkään päin.

Kyllä. Mua hävetti tehdä mun omaa rakasta työtä salilla. Kyllä. Mua hävetti joka ikinen kerta kun jouduin sanomaan etten voi tehdä tuota tai tuota liikettä. Ja kyllä. Mua hävetti heilutella niitä kevyitä painoja, koska raskausajan harjoittelu vaan on erilaista. 

Kirjoitan menneessä aikamuodossa, koska hiljattain tajusin, että ei mun tarvitse hävetä yhtään. Tärkeintä on, että mä voin hyvin ja teen asioita, jotka saavat mut aidosti iloiseksi. Oikeastaan, kenenkään ei tulisi ikinä hävetä omaa kroppaansa. Kuntosali on avoin kaikenmuotoisille ja -kokoisille ihmisille. Mä tiedän kokemuksesta, että joillakin saleilla on tosi huono ilmapiiri ja ihmiset arvostelee toisiaan. Sellainen ei mun mielestä kuulu paikkaan, jossa jokainen yrittää pitää huolta kehostaan ja hyvinvoinnistaan. Tekeekin mieli jakaa kaksi pientä neuvoa, joita myös itse noudatan vihdoin ja viimein.

1. Älä välitä muista, keskity omaan tekemiseen.

2. Ei ole väliä miltä näytät, tärkeintä on tunne.

Huomenna mulla tulee täyteen tasan 28+0, eli alkaa 29. raskausviikko. En todellakaan näytä samalta kuin nainen ylimmässä kuvassa. Tai edes samalta kuin ennen, mutta silti mä nautin treenistä ihan yhtä paljon kuin puoli vuotta sitten. Kiitos pienen muutoksen ajattelussa. 

Ja salin jälkeen olo oli aivan mahtava!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top