Kaupallinen yhteistyö Treenaaminen Urheilu

Minä en mitään hierontaa tarvitse

*Kaupallisessa yhteistyössä Hieronta Ville

En ole ikinä käynyt hieronnassa, paljastin taannoin ystävälleni, kun asia tuli puheeksi jossain asiayhteydessä. Vuosi taisi olla 2015 ja moni muukin asia oli silloin eri tavalla kuin nyt, vuonna 2019.

Olen kirjoittanut kehonhuollosta ja palautumisesta paljon, sillä ne ovat sellaisia kokonaisuuksia, joita ei voi ylikorostaa. Ei ainakaan silloin, kun omaa kehoa käytetään työkaluna, jolloin se joutuu hieman kovemman rasituksen alle, mitä ns. ”normi”liikkujan keho. Palautumisen kokonaisuus ei ole kuitenkaan aina ollut prioriteettilistani ykkösenä, tai edes top-viidessä. Oppimatka on tapahtunut sen kuuluisan erehdyksen kautta.

Kuten sanottua (tai kirjoitettua), nykyisin puhun ja kirjoitan, (ja niin aion tehdä jatkossakin), paljon kehonhuollon tärkeydestä, ja mielestäni hieronta kuuluu osaksi palautumiskokonaisuutta.

Olen tässä viime aikoina muutenkin pohtinut paljon sitä, miten olen kehittynyt ja kehittänyt monia asioita niin paljon paremmiksi kuin, mitä ne olivat silloin 2016, jolloin oli tarkoitus kisaamaan mennä.

Hieronta on nykyisin iso osa omaa palautumisprosessia

Hieronta on vähän kuin hampaiden pesu, koska ilman kumpaakin voi pärjätä mutta vaikutukset kehoon ovat todelliset. Mikään yksittäinen asia ei tietenkään riitä pitämään tasapainoista tilaa, eikä voi ajatella että jos käy hieronnassa niin palautumisen eteen ei tarvitse tehdä mitään muuta. Ei todellakaan.

Siispä, aloin käydä hieronnassa ensimmäisiä kertoja vuonna 2017, sitten vähän useammin vuonna 2018 ja nyt 2019 vieläkin useammin. Jos tosiaan miettii sitä, että myös sellaisen ihmisen joka ei harrasta mitään erikoista liikuntaa, tulisi käydä hieronnassa vähintään kerran kuussa, niin mites sitten sellaisen, joka harjoittelee useita, useita kertoja viikossa raskailla kuormilla ja läjällä sarjoja? Niinpä niin, aika nopeasti keho siitä ottaa itseensä ja lakkaa toimimasta jossakin muodossa.

Erityisesti kuntosaliharjoittelussa, jossa tavoitteena on lihaksen kasvatus, paikat saattaa olla kipeinä, joten on erityisen tärkeää, että hieronta on niin mukavaa kuin suinkin mahdollista ja siihen liittyykin sitten yllättävän moni asia.

Hierotaanko tarpeeksi kovaa vai liian kevyesti? Onko hieroja perehtynyt asiaansa? Kohteleeko hän sinua yksilönä vai tuleeko sinulle olo, että olet jälleen yksi asiakas monien muiden joukossa? Itselleni hieronta on kuitenkin sen verran henkilökohtainen asia, että ei sinne halua mennä, jos ajatus koko tilanteesta ahdistaa.

Itselläni on sen verran onnekas tilanne, että kisamatkaa tukemaan on löytynyt ammattitaitoinen ja osaava hieroja, joka edistää mun kehon palautumista ja sitä kautta kroppa toimii jatkossakin hyvin. Ville on urheiluhieroja ja tekee hierontoja ainakin Lappeenrannassa ja Mikkelissä.

Lappeenrannassa toimitilat sijaitsee ihan keskustassa, joten sinne on helppo tulla ja mennä. Suosittelen vahvasti, jos haluaa tehokkaan mutta samalla mahdollisimman miellyttävän hierontakokemuksen. Suurin syy sille, miksi en silloin joskus käynyt hieronnassa, oli se että pelkäsin mennä käsiteltäväksi, koska tiesin jumeja olevan eikä kukaan halua olla tunteja missään kidutuspenkissä. Eli mun mielestä hieronnan ei ikinä kuulu olla sietämätöntä kärsimystä.

Pahimmat niska-selkä-hartia-ongelmat syntyivät itselle jatkuvasta lapsen kantamisesta eikä toimistotyö niitä ainakaan ole muokannut parempaan suuntaan. Ja uskon, että kuka tahansa äiti kaipaa ennen kaikkea rentoutusta, niin sitä on kyllä hieronnasta mahdollista saada, jos hieroja hieroo yksilöllisesti.

Pakko vielä loppuun mainita, että on ihan huippua, kun Ville aina kertoo missä on esimerkiksi pahimmat kireydet ja onko puolieroja, niin sitten pystyy siinä muussakin kehonhuollossa ne huomioimaan.

Arvostan muissa ihmisissä todella paljon sellaista tiedon nälkää, että ei vain tyydy siihen tilanteeseen mikä sillä hetkellä vallitsee, vaan haluaa kehittää esimerkiksi omaa ammattitaitoa eteenpäin. Mä olen itse sellainen ihminen, joka suhtautuu omiin tärkeisiin juttuihin intohimolla, joten viihdyn myös muiden samantyyppisten ihmisten seurassa.

Ville on kerennyt kehittää omaa palvelutarjontaa jo eteenpäin ja ottanut Mikkelin alueella käyttöön LPG-hoidot. En edes muista, mitä kaikkia hyötyjä hoidolla oli mutta se jäi erityisesti mieleen, että hoito ei estä treenaamista sillä tavalla kuin hieronta. Tämä palvelu on siis saatavilla Mikkelissä ja Ville osaa varmasti kertoa siitä paljon enemmän lisää kuin minä, jos sellainen kiinnostaa!

Jos et just nyt tarvitse hierontaa, niin kannattaa silti ottaa ainakin Villen sometilit seurantaan!

Facebookissa

Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *