gtag('config', 'UA-136790067-1');
sunnuntai, elokuu 25, 2019
Uncategorized

Mitä selvisi neuvolassa?

Vahingossa taas deletoin koko postauksen mutta otetaanpas toinen yritys.. 😀 Eli huomenna raskausviikkoja tulee tasan 36, joka tarkoittaa enää vaivaista neljää viikkoa laskettuun aikaan. Kävimme tänään sekä neuvolan perustarkastuksessa terveydenhoitajalla, että lääkärillä. Seuraavan neuvolankäynnin jälkeen laskettuun aikaan onkin enää kaksi viikkoa, joka tuntuu todella oudolta. Ennen ajattelin, että 9 kuukautta on pitkä aika raskaana olemiselle mutta todellisuudessa se menee ihan silmissä! Kohta meilläkin on se pienoinen sylissä.

Terveydenhoitajan perustarkastuksessa ei taaskaan ollut mitään huimia muutoksia. Verenpaine on edelleen todella hyvä, jota se on ollut koko raskauden ajan, vaikka välillä on tuntunut, että koko kroppa räjähtää, kun portaita noustessa syke nousee ja hiki valtaa kehon välittömästi. Alku- ja keskiraskaudessa söin myös jonkin verran salmiakkia, vaikka tiesin sen olevan ei sallitujen aineiden listalla. Tuolloin minulla kuitenkin iski himo niihin irtokarkeissa oleviin mustiin, sokerilla päällystettyihin, kirpeisiin pääkalloihin. En siis todellakaan vetänyt niitä kaksin käsin, enkä edes yhdellä kertaa, mutta ehkä enemmän mitä uskaltaisin ääneen sanoa. Ei ne silti vaikuttaneet verenpaineeseen millään tavalla, eikä oikeastaan mikään muukaan ilmeisesti. Ennen raskautta yläpaineeni oli tosin vain 90, joten se on aina ollut matala. Tänään arvoksi on merkitty 105/60, joten sillä suunnalla ei mitään ongelmia pitäisi olla.

Hemoglobiini on puolestaan pienestä pitäen ollut surkea ja jatkaa samalla linjalla edelleen. Korkein arvo raskauden aikana on ollut 121 ja matalin 101. Tänään näytti 114. Tuokin 121 saatiin aikaiseksi monen kuukauden obsidan kuurilla, joka ei enää valitettavasti tule kuuloonkaan, sillä vatsani on tällä hetkellä siinä kunnossa että en uskalla ainakaan tuota valmistetta ottaa. Obsidan itselläni aiheutti ainakin vatsan kovettumisen ja nyt se on ollut sitä tuplasti, vaikka mitään erillistä rautaa en olekaan popsinut. Ja vatsan kovuuteen on jo kaikki mahdolliset keinot käytössä, toivotaan sen helpottavan synnytyksen jälkeen. Tiedän, että on muitakin valmisteita mutta lääkärin mukaan ne eivät ole niin tehokkaita, joten en tiedä olisiko niistä sitten itselleni mitään hyötyä. Aion kuitenkin tähän loppuun ottaa käyttöön vielä jonkin valmisteen, ettei arvo ainakaan pääse laskemaan kauheasti. 

Tosiaan, minulla on ollut yksi lääkäritarkastus ennen tämän päiväistä, joka tuntuu melko vähäiseltä mutta jos ongelmia ei ole niin turhaa kai niitä on useammin järjestää. Täytyy sanoa, että tämä lääkäri oli todella mukava ja esitinkin hänelle kysymyksiä, joihin yllättävää kyllä, sain myös vastauksia. Hän mittasi sf-mitankin muuten miljoona kertaa hellemmin kuin terveydenhoitaja ja oikein ihmettelin, että tässäkö tää oli. 😀 Mitta menee normi- ja yläkäyrän välissä. Selvisi, että vauva on edelleen raivotarjonnassa (toivottavasti myös pysyy) mutta ei ole kuitenkaan ainakaan vielä laskeutunut alas. Tosin hän sanoi myös ettei jokaisella välttämättä edes tapahdu niin ennen kuin sitten synnytyksessä. Olisi kuitenkin kiva, jos pikkuinen alemmas laskeutuisi niin saattaisi olla helpompaa hengittää ja saisin ehkä vihjettä siitä, että hän olisi pian syntymässä? En jaksaisi odottaa yhtään päivää yli lasketun ajan.. 

Tällä lääkärikäynnillä sain myös vastauksia sellaisiin asioihin, joita olen miettinyt ja pelännyt, että saanko edes tietää etukäteen. Olen miettinyt paljon vauvan kokoa ja sitä, että mahtuuko se edes tulemaan. Helpotuksekseni sain vihdoin kuulla, että lantiossani on hyvin tilaa tulla. Lisäksi kysyin painoarviota vauvasta, koska sf-mitta on suurehko ja asia on askarruttanut minua. Vastaukseksi ja samalla syntymäarvioksi sain kolme kiloa. ”Minivauva!” Olin helpottunut mutta ymmärrän toki, että arviot ovat aina arvioita. Tämän terveystammikuun ansiosta painokin oli noussut vain 175 grammaa viikossa, joka on oikeastaan suoraan vauvan painoa. Eli keskimäärin hän kasvaa noin 170 grammaa viikossa. 🙂 

Tiivistetysti kaikki näyttäisi olevan hyvin ja malttamattomana odotan pikkuisen syntymää! <3 🙂

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top