Uncategorized

Mukavaa tekemistä pienen vauvan kanssa

 Vauvan kanssa on välillä vaikea keksiä, että mitä sitä touhuaisi, ettei päivät olisivat aina samanlaisia. Samalla olisi kuitenkin kiva viettää aikaa myös aikuisten kanssa, sillä vapaata tuntuu olevan aika vähän kahdenkeskiseen ajan viettoon. Vauvan kanssa ei oikein voi tehdä mitä huvittaa, koska aina täytyy mennä pienoisen ehdolla. Tässä kuitenki kesätekemistä ihan aikuisille, perheille, kavereille tai kelle vaan. 🙂 Eli, viime perjantaina käytiin Helsingin Korkeasaaressa ja Sea Lifessä koko päivän kestävällä reissulla.

Retki piti suunnitella hyvin etukäteen ja yllätyin positiivisesti siitä miten hyvin kaikki sujui. Otettiin kylmälaukku mukaan, jonne pakattiin fitneksenkin kestävät eväät, haha. Lounas haluttiin syödä myös terveellisesti, joten reissusuunnitelmaan kuului myös Picnicin salaatti. Yleensä vihaan jo ajatusta pidemmästä reissusta, koska haluan pitää kiinni ruokailuista, mutta tällä kertaa sekin onnistui vaivattomasti, eikä tarvinnut stressata yhtään. 

Vähän jännitti reissu myös pikkuisen osalta, että miten hän jaksaisi – olihan kyseessä hänen ensimmäinen oikea lomailu. :’) Pikku-ukkeli kuitenkin viihtyi hyvin vaunuissa ja kantorepussa. Onneksi autoilukaan ei häiritse häntä ja viihtyy kyydissä myös pitempiä aikoja. Tämä kaikki summattuna yhteen voisin todeta meillä olevan melko helppo vauva, jonka kanssa onnistuu kaikenlainen puuhailu. 

Päivä oli erittäin kaunis ja aurinkoinen, joka oli tosi mukavaa, sillä Lappeenrannassa satoi vettä. Päivä alkoi Sea Lifen kierroksella, jossa muutes mahtuu hyvin menemään vaunujen kanssa, niin kuin itse teimme. Jälkikäteen ajateltuna, olisi kuitenkin ollut helpompaa mennä kantorepun kanssa, koska siten olisi ollut helpompi keskittyä kaloihin ja vauvaan yhtä aikaa. Tuo akvaarionähtävyys on juuri sen mittainen, että mies olisi jaksanut kantorepussakin kantaa. Tosin, pitkät ajat kerrallaan ei ilmeisesti ole hyväksi vauvalle mutta se ei tässä ollut ongelmana, enemmän olisi sääliksi käynyt miehen hartioita.. 😀

Vaunuissa oli kyllä se hyvä puoli, että avattuna poitsu näki sieltä paremmin ja katseli tosi kiinnostuneena isoja, liikkuvia kaloja. Suljettuna puolestaan, ne tarjosivat hyvän näkö- ja kuulosuojan, jos alkoi nukuttaa. Sea Life oli ihan kiva paikka ja hyvä vaihtoehto Linnanmäen sijaan. 

Akvaarion jälkeen jouduttiin yllättäen hoitamaan eräs kiireellinen seikka mutta heti sen jälkeen suunnattiin Herttoniemen(?) Picniciin syömään isot mutta terveelliset salaatit. Vauveli jaksoi senkin ajan olla hyvin kiltisti omassa kantokopassa ja saatiin syödä rauhaisasti, mikä ei kotona ole mikään itsestäänselvyys 😉

Samoihin aikoihin aurinko alkoi lämmittää melkoisesti ja tuli sellainen ensimmäinen kesäfiilis ja jotenkin hyvin onnellinen olo. Salaatin jälkeen oli täysi mutta silti niin kevyt olo, joten vielä jaksoi jatkaa matkapäivää Korkeasaareen. Poitsuli taisi olla samaa mieltä, kun naurun kiherrys vain jatkui!

Helsingissä on aikamoiset tietyöt käynnissä, joten navigaattori ohjasi meitä minne sattui. Tietysti löydettiin vihdoin perille, sillä enhän kai muuten tätä kirjoittaisi 😀  Alkukesä on täydellinen tällaisille retkille, sillä pahin ihmispaljous ei ole vielä iskenyt. Korkeasaari ole kovin iso mutta silti askelia kertyi ihan älyttömästi joten paremmat kävelykengät, kuin nahkaiset saappaat, olisivat olleet parempi valinta.

Korkeasaareen liputkaan eivät ole kauhean kalliit ja eläimet on aina mielenkiintoisia seurattavia. Kameran käyttö tuolla jäi yhteen ainoaan eläimeen, karhuun, joten tässä postauksessa ei eläimiä vilahda 😀 Vaikka ihan kaikkia mielenkiintoisia otuksia, (seepra kirahvi, jne) ei tuolta löydykään niin silti melko monipuolisesti eri alueilta tulleita elukoita siellä asustaa!

Eihän se varmaan kaikista eettisin keino ole tehdä rahaa, pitämällä eläimiä vangittuna häkeissä, mutta toisaalta taas, eläintarhat ovat pelastaneet monia lajeja sukupuutolta tai salametsästykseltä. Eli puolensa kaikissa asioissa..

Meillä oli kuitenkin kiva ja onnistunut reissu vauvan kanssa, joten voin suositella muillekin!:)

p.s. kirjotin tämän tekstin yhdellä kädellä, joten toivotaan ettei ole ihan hirveetä luettavaa, koska en nyt kerkeä sitä paljoa muokkailemaan, pahoittelut siitä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *