Uncategorized

Näin yhdistät kesän ja treenaamisen – treenaajan parasta aikaa

Personal trainerinä satun tietämään varmaksi, että yleisesti asiakkaita on vähemmän kesäaikana, koska lomat pyörivät ja kuntoilijoilla ei ole samanlaista motivaatiota salilla hikoiluun, kun ulkona aurinko paistaa (oletettavasti:D) ja on lämmintä. Todellisuudessa kuitenkin, kesä on treenaajalle parasta aikaa – treenejä pystyy monipuolistamaan ihan uudelle levelille. Ja nyt pitäisi syttyä kysymys: miten?

Siihen palaan pian, sillä treenaaminen ei tarkoita välttämättä kuntosalilla hikoilua. Hikoilla voi muuallakin, itse asiassa, mikä olisikaan parempaa kuin ottaa kesästä täysi hyöty irti ja nauttia auringon paisteesta, samalla treenaten? Tämä ei suinkaan tarkoita siellä sisällä, tunkkaisessa salissa huhkimista, eikä niin ollen tarvitse katsella kaihoisasti ikkunasta näkyviä auringon säteitä ja huomata että siinäpä se kesä meni. Mitä tässä yritän sanoa, niin kesällä treenaajan ei tarvitse valita joko treenejä tai kesää, vaan molemmat voi saada! Ai miten? Senpä paljastan än-yy-tee nyt!

joko arvaat?

Kyseessä on tietysti suureen suosioon nousseet ulkoilmasalit. Vaihtoehtona aerobiselle kesätreenaamiselle voi siis käyttää vaikka näitä ulkosaleja, jolloin voi yhtä aikaa nauttia sekä treenistä, että kesästä. Lappeenrantaan ainakin on tullut näitä saleja useampikin, ja me ollaan käyty kotiamme lähellä olevalla Kesämäenrinteen koululla tekemässä ulkotreenejä.

leuanvedon liikeradan voi maksimoida alkuasennon venytyksellä

Selvää tietysti on, että näillä paikoilla ei päästä samanlaisiin treeneihin kuin ”oikealla” kuntosalilla mutta se ei ole varmaan tarkoituksenakaan. Kehonpainotreenillä voi myös saada todella hyviä tuloksia aikaan ja paljon treenaavalle vaihtelu on sekä keholle, että mielelle tarkoituksen mukaista. Aina ei nimittäin kannata tehdä samantyyppistä harjoittelua, koska keho tottuu siihen jossain vaiheessa. Painoja ei ulkosalilla ole loputtomiin käytettävissä, mutta treenistä saa rankan muillakin avuilla 😉

Nouseeko?

Esimerkiksi yllä näkyvä leuanveto on erityisesti naisille todella rankka liike ja sen harjoitteluun menee yleensä tovi jos toinenkin. Tässä, täysin vapaalla kehonpainolla tehtynä, on raskas toteuttaa. Kuntosalilla teen yleensä kuminauhan avustuksella, joka hieman helpottaa yksin treenatessa ja ei ole niin säälittävää rimpuilua. Sen takia ulos kannattaa ottaa mukaan treenikaveri, joka auttaa tarvittaessa ja samalla tulee vietettyä laadukasta, yhteistä aikaa.

Ulkokenttien alusta on hyvä myös hyppelytreeneille tai muulle sykettä nostattavalle treenille. Kuvissa ei näy, mutta ainakin täällä Lappeenrannassa laitevalikoimassa on mm. kyykky, penkkipunnerrus, pystypunnerrus, vatsa- ja selkäpenkit sekä dippitelineet. Maksimipaino taisi olla kuudenkymmenenkilon luokkaa, joka on itselleni esimerkiksi hyvinkin tarpeeksi useissa liikkeissä. Vai mitä veikkaatte, irtoisko penkkipunnerrus kuudenkymmenen kilon vastuksella? 😀 Itsellä luultavasti: ei!

On ihan mahtavaa, että kaupunki (?) on hommannut tollaset laitteet ja treenipuitteet kaikille asukkaille käytettäväksi. Yritettiin itse asiassa San Francisconkin reissulla etsiä tällaista ulkotreenipaikkaa, koska kuntosalien hinnat oli kalliita. Ei löydetty yhtään, mutta kaikki varmaan tietää LA:ssa sijaitsevan kuuluisan samantyyppisen ulkotreenisalin, joka on useammalla videollakin? Tämä on suosittua muuallakin kuin vain Suomessa! 🙂

Jos ei ole vielä koittanut, suosittelen vahvasti. Ihan testaamaan, jos ei muuten treenaaminen kiinnosta, koska kyllä siitä aina sentään hyvää energiaa saa itselleen – ja muille! Suomessa on tänä kesänä ollut hyvin vähän helteitä, mutta näillä paikoilla voi treenata vähän viileämmälläkin kelillä, koska kuuma touhussa tulee joka tapauksessa. Leudot ilmat eivät ole parhaimpia rannalla makoiluun mutta tähän ne sopivat täydellisesti ja jos tuuri käy, saattaa ruskettuakin 😉

Ja koska mitään ei kannata ottaa liian tosissaan – tässä teille kuvallinen todiste siitä, että ’treenaaminen’ voi olla ihan hauskaa, ainakin jos asenne on kohdillaan. 😀 Eikö näytäkin ihan kelpo tekemiseltä kesälle? Minusta ainakin.

Tänään onkin yksi varmaan tämän kesän parhaista päivistä sään puolesta, joten jopa itse mieluummin siirryn suosiolla rannalle. Eikun ulkoilmasaleja etsimään, eikös vain. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *