Uncategorized

Nämä kannattaa huomioida Kreikan matkalla

Käytiin kiertämässä Kreikkaa, kuten aiemmin kirjoitin ja nyt kerron muutaman asian, jotka kannattaa huomioida sinne matkustettaessa. Nämä ei kuitenkaan koske perinteisiä turisti kohteita, kuten Rodosta, Kreetaa tai muita saaria, sillä niistä minulla ei ole kokemusta. Me haluttiin nimenomaan seikkailla meidän lomalla ja sen takia vältetään yleisestikin perinteisiä turistikohteita, koska ne eivät tarjoa meille asioita, joita matkalta haemme.

Reissattiin Ateenaan, Spataan, Korinttiin, Olympiaan, Rafinaan, Artemidaan, Marathonasiin ja oikeastaan koko Peloponnesoksen alueelle. Eli, historiallisesti parhaimmat paikat näytteli meidän reissun pääroolia.

Kreikan yllättävät yksityiskohdat

– Maassa oli meneillään syksy, mutta siellä oli parhaimmillaan 37 astetta lämmintä. Ilman vesipulloa, hattua tai aurinkorasvaa ei voinut lähteä hotellilta, sillä auringon porottessaa täysin pilvettömältä taivaalta..no, se oli kokemus jo itsessään. 

– Liikenne on todella hurjaa. Liikennesääntöjä, eikä etenkään nopeusrajoituksia noudateta. Poliisi ei näistä myöskään välitä..

– Tietulleja on paljon ja meillä meni itseasiassa niihin enemmän rahaa kuin auton tankkaukseen. Summa yksinään vaikuttaa pieneltä ja niin onkin mutta kun niitä tulee muutaman kilometrin välein, niin alkaa pussi huventua. Käteistä kannattaa varattaa jo senkin takia, jos aikoo liikkua autolla.

– Erityisesti taksikuskit ja ”vanhempi” väestö eivät juurikaan puhu englantia, eivätkä vaikuta kovin innokkailta myöskään oppimaan.

– Oliiviöljyä käytetään, noh, reippaalla kädellä ravintoloissa, etten sanoisi. Yhdestä salaattiannoksesta saattaa löytyä desin verran öljyä kulhon pohjalta. 😀

– Maassa on todella olemattomat kävelytiet, ainakin noilla alueilla joissa me liikuimme. Katukivetykset ovat todella korkeita, että esimerkiksi ei tulisi mieleenkää ajaa pyörällä katukivetyksen yli. Ei sillä, että se olisi edes mahdollista, koska pyörällä matkaaminen olisi luultavasti vain hitaampaa kuin kävellen, koska tilaa ei vain ole. Kadut ovat valitettavan likaisia ja täynnä koiria & kissoja, vaikka katuja pestään ilmeisesti päivittäin.

– Kreikkalaiset vessat ja vessapaperi.. Voi kauhistus mihinkä kaikkeen sitä hyvinvointivaltion kansalainen joutuukin. Tämä on samalla kyllä melko huvittavaa, sillä Kreikassahan, hyvin monessa paikassa wc-paperia ei saa laittaa pönttöön ja vanhemmat vessat myös vetävät erittäin huonosti. Onneksi meille sattui vain yksi tällainen ”vanha” vessa.. 😀 Se oli myös ainut, jossa oli selvä kielto paperista ja pöntöstä.

– Aurinko laskee todella nopeasti ja illalla saattaa tulla jopa hieman vilu, joten kannattaa varata mukaan edes yksi pitkähihainen pusero.

– Kreikassa syödään todella vähän nautaa, joka on ongelmallista, koska itse en ainakaan välitä possusta ja kanaa en suoraan sanottuna uskaltanut syödä. Kasvisruokaa on kuitenkin hyvin tarjolla. 🙂 Ja se fetajuusto..nam!

– Kreikassa on todella huonosti tavan kauppoja ja niiden valikoima vastaa ehkä suomalaisten ärrää. Jos mielii tehdä kauppareissua, niin se kannattaa tehdä hyvissä ajoin, koska saattaa joutua matkustamaan kauaskin. Kreikkalaiseen kulttuuriinhan kuuluu, että työt aloitetaan sitten kun jaksaa ja huomasimme myös, että kreikkalaiset valvovat pitkään, sillä heidän menonsa alkaa vasta auringon laskun jälkeen. Marketit kuitenkin noudattavat aukioloaikoja Suomen tapaan.

Sellaista on meno Kreikassa. Meillähän on myös kreikkalainen ystäväperhe, joten heidän kauttaan pääsemme kulttuuriin aivan eri lailla sisään. He ovat rentoa porukkaa mutta silti samalla niin kohteliaita, eli pidän kreikkalaisista kansana kyllä hyvin paljon. 🙂

Ai niin, pakko vielä kertoa, että eräässä meidän hotellissa (joka oli ihan paras<3) juoksi parvekkeella aivan pienen pieni wall gecko eli muurigekko. Se oli ihan todella vikkelä jaloistaan ja niin hellyyttävä. Se halusi tulla meidän kanssa aamukahville parvekkeelle ja katsoin ensin, että sisilisko juoksi siitä. Mutta se olikin ylisöpö gekon poikanen. 🙂 Sellainen matkakaveri!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *