Kaupallinen yhteistyö Uncategorized

Ole osa jännitystarinaa ja ratkaise mysteeri – Room Escape Lappeenranta

Oletko yhtä seikkailunhaluinen kuin minä? Nautitko arvoituksien ratkaisemisesta? Haluatko sukeltaa hetkeksi osaksi tarinaa ja ratkaista mysteerin? Jos mietit edes yhteen kysymykseen vastaukseksi kyllä, niin ilahdutan sinua ja kerron sen olevan täysin mahdollista! Just wait for it.

Elokuun 22 päivä, Lappeenrantaan aukeaa täysin uusi Room Escape, jota mä kävin testaa ja kerron teille, minkälainen fiilis siitä jäi, ja ennen kaikkea – ratkesiko mysteeri? 😉

Olin jo pienenä se joka sanoi kotileikeille kuuluvan ei:n ja kirmasi mieluummin hippa- tai agenttileikkeihin. Niistä hetkistä on jo kauan aikaa mutta ne kertovat jotain minusta henkilönä. Se jokin, on jo pienenä esiintynyt seikkailunhaluisuus ja tietynlainen hurjapäisyys. Erilaiset rikossarjat ja salapoliisimysteerit ovat aina kiehtoneet ja sen takia olin ihan superinnoissani, kun sain tilaisuuden koittaa Lappeenrantaan tulevaa pakohuonepeliä. Tuntui kuin lapsuusajan salapoliisileikit olisi vihdoin muuttuneet todeksi –  varsinainen jokaisen pikku etsivän unelma.

”Pakohuonepelistä saattaa mieleen pompahtaa jotain pelottavaa tai kauhua mutta sellaisista asioista ei kuitenkaan ole kyse..”

Room Escape Lappeenranta tarjoaa kaksi eri mysteeriä, joista voit valita toisen ja hypätä osaksi aidontuntuista tarinaa. Vaihtoehdot ovat pankin kauhu ja Valtakadun erakko, joista itse testasin pankin kauhun tarjoaman tarinan.

Konsepti on varmasti monelle tuttu: keräät kaveriporukan, sinulle kerrotaan tarinan taustat ja teidät laitetaan mysteeripaikalle kellon alkaessa tikittää tuntia taakse päin, toisin sanoen, ryhmällänne on tunnin verran aikaa ratkaista mysteeri! Faktat on nyt isketty pöytään joten seuraavaksi siirrytään siihen mielenkiintoiseen osioon, itse kokemukseen.

Uusi Room Escape sijaitsee Amarillon yläkerrassa.

Itse en ole aiemmin ollut yhdessäkään pakohuonepelissä ja suurin syy siihen on, että en koe itseäni mitenkään mateemaattisesti taitavaksi eikä minulla ole sellaista ongelmanratkaisukykyä, jota esimerkiksi matematiikan sanalliset tehtävät vaativat. Sen takia olin positiivisesti yllättynyt siitä, että pakohuonepeli ei laisinkaan ollut sen kaltainen päättelytehtävissään.

”..todella toimivaa ihan minkälaisille persoonalle tahansa, oli sitten se matikkanero tai ei.”

Testasimme huoneen kolmestaan: minä, mieheni ja pikku-Julius, eli käytössä oli oikeastaan vain kahdet eri lailla ajattelevat aivot. Insinöörin ja käytännön järkeilijän. Ei minun silti tarvinnut tuntea itseäni typeräksi, sillä se, miten pulmat ja vihjeet olivat rakennettu, oli todella toimivaa ihan minkälaisille persoonalle tahansa, oli sitten se matikkanero tai ei. Mitä vähemmän ihmisiä, sitä haastavampi peli on 😉

Amarillon pääovista sisään, vasemmalle ja portaat ylös!

”Ne onnistumisen tunteet, joita peli sai aikaan joka kerta, kun päästiin eteenpäin, oli jotain niin huippua ettei sitä voi sanoin kertoa – se täytyy kokea.”

Luonnollisesti, en voinut kuvata itse pelitilanteessa, eikä se olisi ollut edes mahdollista, sillä peli vei kyllä niin mukanaan, että siinä ei enää aivokapasiteettia riitä kuvaamiselle. Oli ihan huippua päästä edes tällaisessa muodossa kokemaan todellinen arvoituksen ratkaiseminen ja samalla koittaa olisiko itsestä sellaisen salapoliisin rooliin, jota telkkarissa näkee jatkuvasti. Ne onnistumisen tunteet, joita peli sai aikaan joka kerta, kun päästiin eteenpäin, oli jotain niin huippua ettei sitä voi sanoin kertoa – se täytyy kokea. Parasta on, että tämä mahdollistaa sen. Sinä voit kokea sen. Mikään muu peli ei koskaan yllä samalle tasolle.

Nuolta seuraamalla löydät perille!

Kokemus, jossa itse pääset osaksi ja saat oikeasti käyttää omia taitoja, on varmasti jokaisen pelaajan unelma. Toisaalta, jos et tunne itseäsi pelien ystäviksi, niin tämä peli on oikeasti ihan vain hauskaa ajanviettoa ystävien, perheen tai vaikka työkavereiden kesken. Me aloitettiin meidän 60-minuuttinen ehkä jopa liian varovaisesti, koska oli jotenkin hassua siirtyä ihan uuteen tilaan ja ulottuvuuteen. Hetken harhailun jälkeen, homma alkoi kuitenkin sujua paremmin ja oltiin aika hyvä tiimi! Tällaisissa jutuissa uteliaisuus on vain hyödyksi ja sitä olisi itsekin pitänyt käyttää enemmän.

Ennen peliä, innostuneen jännittyneenä, kuten ehkä ilme kertoo.

Pakohuonepelistä saattaa mieleen pompahtaa jotain pelottavaa tai kauhua mutta sellaisista asioista ei kuitenkaan ole kyse, sillä peli on suunniteltu niin taitavasti, että kumpaakaan noista negatiivisista asioista ei tässä pelissä tarvita onnistuneeseen kokemukseen, joten annan kyllä täydet kymmenen pistettä sille henkilölle, joka tämän taitavan pelielämyksen on saanut suunniteltua. Positiivista jännitystä sen sijaan koin ainakin itse ja kyllä minusta ihan oikeasti tuntui, että pakko ratkaista tämä mysteeri koska tarina vei mennessään, mikä on varmasti monelle pelaajalle tärkeä ominaisuus. 

Pelin ja sen tunnin kokemuksen jälkeen, nappaistiin kuva vielä henkilökunnan kanssa. Ja hymy tulee sielusta asti, sillä jo nämä tyttöset olivat oikein ihania ja omistautuneita pelin vetämiselle. Varmasti todella mielenkiintoinen työ heillä. 🙂 Jäljelle jää selvästi vastaus enää yhteen kysymykseen: selvitettiinkö me mysteeri?

Tässä kuvassa on selvästi voittajafiilis mutta paljastan teille, että tunti ei riittänyt tälle tiimille, eli emme päässeet ihan loppuun mysteerissä, vaikka paljosta se ei jäänytkään kiinni. Niin, emme selvittäneet arvoitusta täysin, mutta se tunne joka oli ulospäästyä, tuntui vain niin hyvälle, että sitä piti tuulettaa. Ja mä varoitan teitä, että peliin jää koukkuun, sillä olisi tehnyt mieli vain kävellä takaisin sisälle ja pelata uudestaan 😉 Mikään ei todellakaan jäänyt harmittamaan, ainoastaan himo pelata lisää nosti päätään ja toisen huoneen aiomme ehdottomasti testata, tosin sillä kertaa jaamme hauskuuden ja otamme haasteen vastaan nelihenkisenä porukkana. 🙂

Pelistä riitti puhuttavaa ja siitä oikeasti teki mieli vielä puhua, joten jatkoimme päiväkahveille Coffee Houseen ja höpöttelimme pelin kulusta, oivalluksista ja siitä mitä tekisimme toisin, jos voisimme. Olen sellainen ihminen, joka harvoin innostuu mistään. Tosin, sitten kun niin tapahtuu, se innostus valtaa koko kehon. Tämä oli itselleni juuri sellainen kokemus! Joten, otatko sinä haasteen vastaan ja selvität mysteerin?

Tiedonjanoisille etsiville lisätietoa löytyy heidän nettisivuiltaan, jonne pääset tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *