Uncategorized

Oman elämän käännekohta

Joudun rikkomaan uutta blogistrategiaani sen verran, että poikkean tällä postauksella täysin treenijutuista. Se ei tule tavaksi. Tämä on sen verran iso osa elämääni, että haluan sen tälläkin puolella jakaa. On nimittäin aika paljastaa, mitä olen puuhannut lähes koko tammikuun. Tein sen, mitä aina olen pohtinut, mutta ajatellut etten siihen uskaltaisi ryhtyä liian suurien riskien pelossa. Ryhdyin yrittäjäksi! Tai noh, toiminta tulee olemaan sivutoimista, eli ei tässä mitään liian isoja riskejä olla ottamassa kuitenkaan.

Kuvat ei nyt liity tapaukseen muuten kuin, että yritin tänään valokuvata pientä riiviötä. 😀

Ja ihan totta puhuakseni mun toiminimi ei ole vielä rekisteröitynyt, mutta uskon sen tapahtuvan pian. Koko prosessi on tähän mennessä ollut yllättävän helppo. Luulin, että joudun kunnolla tuskailemaan papereiden ja lakijuttujen kanssa, mutta sitä ei ainakaan vielä ole päässyt tapahtumaan. Paljon vaikeampaa se on ollut Kelan asioiden kanssa kuin tämän yrittäjyyshomman. Ja onhan tässä muutenkin takana muutama vuosi osuuskunnan jäsenenä olemista, joten ei se yrittäjyys ihan vierasta ole. 

Perustin siis toiminimen ihan puhtaasti ilman mitään kevytyrittäjyyttä, vaikka se ensin olikin mielessä vahvimpana ehdokkaana. Mulla on tulevaisuutta varten kuitenkin selvä visio siitä, että mitä haluan tehdä ja minkälaisella konseptilla. Joten tämä sivutoimisuus ja oma toiminimi on hyvää harjoittelua sitä varten. Teen kaiken itse aina kirjanpidosta kaikkeen muuhun liittyen, ja se riittää minulle haasteeksi näin ensi alkuun. Tämä johtuu siitä, että vihaan numeroita ja matikkaa ehkä enemmän kuin mitään muuta. Tosin, nyt kun kyseessä on oma yritystoimintani ja oma talousasiani, kiinnostaa se tietenkin ihan eri tavalla kuin koulussa tehdyt kauppakassiyhtälöt. 

Luulen, että tämä yrittäjyys on hyvinkin omalle luonteelleni sopivaa, koska rakastan työskennellä niiden asioiden parissa, joihin minulla on aito kiinnostus. En ole ennenkään perustanut lomista kovinkaan paljoa ja joskus töissä on oltu kellon ympäri. Olen todella itsepäinen, pitkäjänteinen ja periksiantamaton, jos sen mielentilan laitan päälle. Ihmiset, jotka tuntevat minut tai ovat nähneet minut työssäni, tietävät että hoidan homman loppuun vaikka se olisi viimeinen tekoni. Jos nyt saa hieman kärjistää. 

Pointti on siis siinä, että yrittäjämäinen asenne ja luonne ovat minulle hyvinkin ominaisia, eikä sellainen tapa työskennellä ole rasite. Pidän siitä, että saan päättää itse työaikani ja olla vastuussa omasta toiminnastani. Nämä kaikki motivoivat minua ja viihdyn omien haasteideni parissa. En voisi olla työssä, jossa jokainen päivä on samanlainen eikä oivalluksia syntyisi. 

Tikru on ihana! 😀 <3

Onhan tämä sellainen hyppy tuntemattomaan mutta se tuntuu juuri oikealta, eikä negatiivisia tunteita ole tullut, joten sitä voi melkein pitää merkkinä oikeasta päätöksestä. Tällainen sunnuntai täällä! Tämä blogi jatkaa toimintaa kuitenkin samaan malliin, eikä tänne siis tule mitään muita postauksia yrittäjyyteen liittyen. 🙂 Oli kiva kuitenkin jakaa tämä uusi asia kanssanne!

Innolla odotetaan, mihin matka vie ja mitä tässä vielä kerkeäkään oppimaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *