Uncategorized

On aika analysoida

Mennyt vuosi ja joulu ovat molemmat vallanneet somen siinä määrin, että päätin jo joulukuun alussa jättäytyä pois blogin puolella, koska en halunnut kirjoittaa samanlaisia postauksia kuin muut ja toisaalta halusin päästää itseni lomalle. Sitä muutkin tekivät tai tekevät edelleen, joten tuntui epäjärkevältä kirjoittaa..mistään.

Jotain haluan kuitenkin rustailla vuodesta 2017, joten on analysoinnin aika!

Pikku-Joulutontun ensimmäinen joulu!

Vuosi sitten kirjoittelin luultavasti jotain samantyylistä postausta, mutta siinä kirjoitin tulevasta, eli vuodesta 2017. Kaikki toteutui aika mukavasti, juuri siinä järjestyksessä kuin olin kertonutkin – ainakin paperilla. Tai tietokoneen ruudulla. Muistaakseni.

Silloin kasvatin massua kovaa vauhti. En tosin joulun, enkä uuden vuoden takia. Nähkääs, massuuni oli tehnyt kodin toinen yksilö, pienen pieni ihminen. Ja se vaati yksiön muuttuvan kaksioksi – tai siltä se ainakin tuntui tuon kodin perustasta, kun se joutui venymään ja antamaan periksi siellä sun täällä.

Ei mennyt kauaa, kun se samainen pieni ihminen halusikin vielä isomman asumuksen. Tai oikeastaan, kyllä siinä aikaa meni. Tasan 14 päivää yli deadlinen, johon sisältyi viiden päivän ajan tuskaa, kipua ja kyyneleitä. Vihdoin muutto saatiin (onneksi) päätökseen. Lyhyen ajan jälkeen huomasin, että uutena asuntona oleva koko maailma, miellytti tätä muuttajaa suuressa määrin. Se nostatti hymynkareen omaankin suupieleen.

Perhekuva!

Pieni muuttaja sai nimekseen Julius Anssi Cristian ja on tänä päivänä jo pieni-iso-ihminen. Eli melkein vuoden vanha, taaperoikään kääntyvä ilosilmä. 

Mitä kaikkea tuo vuosi 2017 sisälsikään kaikessa sen onnellisuudessaan, murheessaan, iloisuudessaan, opettavaisuudessaan ja haikeudessaan. Minusta tuli melkein samalla rykäisyllä äiti, vaimo, tradenomi, töihin palaaja, kuntoutuja, ystävä ja ainakin vielä samanmoinen määrä kaikkea muuta.

Erikoista vuodessa oli sen käännekohta-titteli. Sen piti ainakin olla sellainen, sillä valmistuminen oli ainut ”oikea” tavoite, johon halusin vuoden alussa tähdätä ja tämän yhden aikakauden sulkeminen oli eräänlainen päätepiste. Sillä nythän maailma on avoinna ja tutkinto taskussa. Ei se kuitenkaan vaikuttanut yhtä paljoa kuin olin ajatellut. 

Yks vielä!

Toinen vuoden erikoisuus oli sen tapahtumien rikkaus. Joka kuukausi meillä oli jonkinlainen suuri tapahtuma, tilanne tai jokin muu merkittävä tapaus. Kaikki tämä on mahtunut yhteen vuoteen ja välillä päässä huimaa, miten paljon sitä onkaan kokenut. Pääosin tapahtumat ovat olleet onnellisia, ja siitä sitä on suunnattoman kiitollinen.

Jos käännetään katseet tähän, uuteen vuoteen 2018, meillä on edessä jälleen tapahtuma, joka sisältää muuttamista. Tällä kertaa kuitenkin muutamme kaikki kolme ja vain uuteen asuntoon – ei sen kummempaa! Se tarkoittaa kuitenkin automaattisesti sitä, että tämä kuluva tammikuu tulee olemaan täysin out of control ja täynnä vielä hiukan enemmän kiirettä kuin ennen. Mikäli se enää on edes mahdollista. Luultavasti kiristellään hampaita, stressataan ja heitetään muutamat itkupotkut. Sen jälkeen se kuitenkin helpottaa. Tämä ”joululoma” tuli kuitenkin juuri oikeaan aikaan, vaikka ei täysin saanutkaan levättyä. Meillä oli aika hankalaa aikaa, johon palaan luultavasti myöhemmin.

Aattona ammuttiin Juliuksen ekat raketit. 🙂

Kieltämättä onhan tässä mietitty aivosolut vinkuen myös sitä, että mihin sitä elämää lähtisi viemään, kun mahdollisimman paljon kuitenkin haluaisi kokea. On väännetty ja käännetty. Mitä oikeasti haluan elämältä? Vaikea kysymys! Kovia suunnitelmia on nyt vihdoin saatu tehtyä ja niitä kohdin lähdetään tähtäämään tänä vuonna. 

Paljon juttuja mahtui myös siihen pätkään, kun en tänne kirjoitellut, joten loppuvuosi oli myös tapahtumarikas kokonaisuudessaan. Niihinkin tulen palaamaan vielä, kunhan saadaan taas blogihomma käyntiin kunnolla. Joka suoraan vastaa siihen, että kyllä hommat jatkuvat blogin kanssa tänäkin vuonna. Haluan myös kehittää tätä, en tehdä kiireellä. Pyrin jatkossa pelkkään laadukkaaseen sisältöön. Muutama hankinta kuvaamista varten kotiutuu toivottavasti pian. Yllättävän suuri määrä lukijoita täällä oli pyörinyt silloinkin, kun ei uutta matskua ollut tullut laisinkaan. Aika mahtavaa!

Tervetuloa 2018!

Tein itselleni yhden totisen tavoitteen, joka on todella haastava. Se on itsensä kehittämistä. Se on olemista vähemmän itsekäs kaikilla osa-alueilla. Vilpittömämpi. Rehellisempi itselle ja muille. Avoimempi. Ei ole ainakaan liian helppo saavuttaa.

Odotan innolla kuitenkin tätä vuotta ja kaikkea sitä mitä se tulee pitämään sisällään. Se vaikuttaa lupaavalta ja innostavalta. Kiitos vuosi 2017, mutta tervetuloa vuosi 2018! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *