Uncategorized

Opiskelijabudjetin häät

Lähiaikoina olemme suunnitelleet lisää häitämme, tai lähinnä niiden ohjelmaa, joten ajattelin taas vähän kirjoitella meidän tulevista keväthäistä. En kuitenkaan avaa sen enempää ohjelmaa (sillä se on kesken) vaan ajattelin kirjoitella siitä, minkälaiset häät saamme kahden opiskelijan budjetilla ja mihin asioihin haluamme panostaa. 

Ihan aluksi täytyy sanoa, että vaikka rahaa olisi kuinka tuhlattavissa, niin en haluaisi käyttää älyttömiä summia häiden järjestämiseen. Kyseessä on yksi päivä ja siitä saa ikimuistoisen muutenkin kuin rahalla. Minulle tärkeää on nimenomaan tunteet ja rakkaus ja niihinhän ei raha liity ollenkaan.

<3

Minkälaiset häät sitten pienellä budjetilla saa? Minun makuuni aivan täydelliset, eli vaikka rahaa ei ole loputtomasti käytettävissä, niin se ei tarkoita etteikö häät voisi olla täydelliset. Me haluamme meidän häissämme panostaa ruokailuun, joka tulee olemaan ehdottomasti kallein menoerä. Se tarkoittaa tietysti sitä, että vierasmäärä pysyy melko alhaisena mutta alunperinkin molemmille oli selvää, että haluamme pienet ja intiimit häät. Häiden ilmapiiri ja tunnelma on siis toinen asia, johon on tarkoitus panostaa. Sehän ei sinänsä vaadi rahaa, joten sopii siitäkin syystä meille oikein mainiosti. Ehdottoman tärkeää on, että vieraamme viihtyvät ja kerkeämme kaikkien kanssa seurustelemaan illan aikana.

Valokuvaajassa tulemme myös säästämään ison summan, sillä kuvaaja tulee yliopiston kuvauskerhon kautta, josta oli myös meidän kihlajaiskuvien ottaja. Heillä on ammattilaiskalustot ja työn jälki on meille kelpaavaa, joten saamme siten säästettyä paljon häiden kuluissa.

kihlajaiskuvien arkistoa by Joni Kinnunen

Häätilan koristeluun ja kaikkeen muuhun pikku sälään, parhain vinkki on ehdottomasti eBay!! Me olemme tilanneet sieltä runsaasti laidasta laitaan kaikenlaisia tarvikkeita koristeluita varten ja aivan naurettavan halvalla. Suomesta ei saisi varmaan yhtään juttua samalla hinnalla kuin mitä me olemme käyttäneet suurinpiirtein kaikkeen. Hyvänä esimerkkinä ovat hääkutsumme, jotka maksoivat kaiken kaikkiaan 7 euroa, kun Suomessa saman tyylinen kutsu olisi ollut 3,5 euroa kappaleelta. Nämä hinnat siis ilman painatuksia. Kuitenkin, ebayssa on se riski, että tuotteet eivät välttämättä saavu ajoissa tai ollenkaan, joten tilaaminen täytyy tehdä ajoissa ja aina pitää olla varasuunnitelma. Rahat saa toki takaisin, jos tuotteet eivät saavu mutta sen takia on hyvä olla liikkeellä ajoissa, että kerkeää puuttuvat jutut hommata sitten jostain muualta.

Miehen puku on tilattu mittatilauspukuna ulkomailta. Minun pukuni tullaan ostamaan käytettynä tai sitten myöskin mittatilauksena ulkomailta. Näissä säästää todella paljon. En ikinä muutenkaan tuhlaisi häämekkoon tonneja, koska sitä ei voi enää käyttää muualla ja samaa summaa siitä ei ikinä saa takaisin. Olen löytänyt muutaman hyvän käytetyn vaihtoehdon haatori.fi sivulta. Jos ne osottautuvat hudeiksi, niin sitten tilataan häämekko omilla mitoilla. Mekon mallin tiedän jo valmiiksi ja olen tehnyt töitä kyseisen yrityksen kanssa, eli luotan mekon olevan niin laadukas kuin Kiinasta on mahdollista saada. Kannattaa siis miettiä haluaako maksaa yhden illan puvuista monia tonneja, kun yhtä hyvät voi saada halvemmallakin. Joillekin on tietysti tärkeää saada merkkipuku ja se on jokaisen oma valinta. 🙂 Lisäksi löytyy aina pukuvuokraamoita mutta koska minun tietääkseni Lappeenrannassa ei ole yhtäkään, niin hinta tulisi olemaan melko samaa luokkaa kuin ostetussa.

Yksi juttu, jota ollaan kanssa mietitty, tai oikeastaan mitä minä ehdotin, niin onko vihkisormuksen hankkiminen tarpeellista? Minulla on jo niin kaunis kihlasormus, etten välttämättä tarvitse toista. Ja oikeastaan, sen kanssa on melko vaikea yhdistää mitään mutta katsotaan. Tätä ei vielä mitenkään sovittu varmaksi. En usko, että meille tulee myöskään mitään häämatkaa, koska vauva on vielä niin pieni, joten siinäkin tulee säästöä automaattisesti. Sormus ja matka ovat sellaisia asioita, jotka voi toteuttaa myös myöhemmin! 🙂 Ja samalla molemmat tuovat reippaasti kuluja alaspäin!

kuvassa vielä kihlasormukset ja sormuksessani on tosiaan 63 kpl timantteja, että se käy hyvin minulle myös vihkisormukseksi 🙂

Itse olen ainakin todella tyytyväinen kaikkiin ratkaisuihin ja uskon, että meidän häistä tulee todella onnistuneet. Monta juttua jossa voi halutessaan säästää ja käyttää rahaa sitten vaikka johonkin muuhun.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *