Uncategorized

Parhaat vinkit kampaajalta

Blogissa on ollut muutaman päivän hiljaista, koska lauantaina pidetyt ristiäiset veivät mukavasti aikaa. Palaan niihin myöhemmin blogin puolella, sillä nyt on luvassa vähän hiusasiaa!

Kävin nimittäin vihdoin ja viimein kampaajalla sitten marraskuun ja päätin, että kesäksi tulee taas vaaleampi look. Tämän saman taidan päättää joka vuosi.. 😀 Varasin ajan ihan äkkiseltään mutta se sattui kuitenkin mukavasti, sillä sain freesauksen juuri ennen ristiäisiä. Päädyin jälleen hiusprojektin pyörteisiin, vaikka olin jo luvannut etten enää sellaisiin sortuisi..

Tällä kertaa sain uusien hiuksien lisäksi aivan mahtavia vinkkejä, jotka haluankin jakaa teidän kanssa. Harvemmin kampaaja on selittänyt yhtä tarkasti eri vaiheita, ja olinkin positiivisesti siitä yllättynyt, koska minulle hiukset ovat todella tärkeät ja oli ilahduttavaa miten tarkasti kampaaja jaksoi selittää mitä milloinkin tapahtui.

  • Ihan ensimmäisenä mainitsen metallista. Se oli pilata koko operaation ja sainkin jännätä, että lähteekö tukka kokonaan. Lappeenrannassa ongelma on kuulema tosi yleinen. Vedessä tai putkissa tai jossain siellä on metallia, joka tarttuu hiuksiin. Se aiheuttaa värien kanssa kemiallisen reaktion. Tätä en siis tiennyt etukäteen mutta onneksi kampaaja tajusi asian AJOISSA! Sain myös kuulla, että ongelmaan löytyy ratkaisu hiustenpesutuotteesta, joka poistaa metallin. Varsinkin hiusten vaalentajille tosi tärkeä vinkki. Maksoi muistaakseni jotain 30 euron luokkaa.
  • Kampaamoissa (ainakin joissakin) myydään myös suihkuun asennettavaa suodatinta, jolloin metalli ei pääsekään hiukseen ollenkaan, eikä näin ollen tarvitse pesutuotetta. Kaksi vaihtoehtoa joista voi valita itselle mieluisamman. Suodatin oli 39 euroa. 
  • Hiuksia ei saisi harjata märkänä, vaikka esim. tangle teezer on kehittänyt märille hiuksille oman tuotteen, niin silti kannattaisi välttää harjaamista märkänä. Kuiva hius ei veny samalla tavalla kuin märkä, jolloin hius ei katkeile yhtä paljon.
  • Paljon treenaaville ihmisille on myös kehitetty oma tuote. Siitäkään en tiennyt ennen. Tuote on pesevä hoitoaine, joka on tarkoitettu juuri niille, jotka joutuvat pesemään hiuksia (liian) usein. Eli meille treenaaville, joiden hius ei välttämättä ole likainen mutta täytyy pestä, koska päänahka kuitenkin hikoaa treenatessa.
  • Vaaleahiuksisille tärkeä tuote on tietysti hopeashampoo. Tästä sentään itsekin oon tiennyt jo kauan ja käyttänytkin. Se mitä en tiennyt, on että Fudgen hopeashampoo on paras ja tehokkain ja se kannattaa kuulema hankkia. Lisäksi minulle kerrottiin, että senkin voi antaa vaikuttaa hiuksissa hoitoaineen tapaan. Se erityisesti, jos hius meinaa vihertää.
  • Tässä seuraavaksi yksityiskohta, josta ihan vähän järkytyin. Saunaan ei kannata mennä ilman pyyhettä!! Siis pyyhettä päässä 😀 Eli saunaan mennessä hiukset kannattaa AINA suojata lämmöltä pyyhkeellä. En oo aiemmin tienny..
  • Ja samaan aiheeseen jatkoa, sinne pyyhkeen alle voi ja kannattaa laittaa jokin hoitoaine vaikuttamaan.

Ja lopuksi omat muutoskuvani, jotka on otettu samalla kameralla, samassa paikassa ja kumpaakaan ei ole mitenkään muokattu. Operaatio kesti kaiken kaikkiaan noin 3,5 tuntia. Minulla on niin pitkä ja paksu tukka, että se kyllä vie aikaa. Saatiin aikaan vaaleampi yleisilme, vaikka metallin takia jouduttiin pesemään väri nopeammin pois. Eli, jos olisin tiennyt tuosta ärsyttävästä metallista niin oltaisiin saatu vieläkin vaaleampi lopputulos. Latva vaaleni kyllä ihan valkoiseksi mutta tyvi jäi nyt vähän ”puolitiehen”. Värjäys suoritettiin raidoittamalla, sävyttämällä sekä tietysti Olaplexin kanssa. 🙂 Olaplexista olen kirjoittanut aiemminkin ja sen käyttöä suosittelen ehdottomasti.

Samalla leikattiin pituudesta muutama sentti pois. Operaatio jatkuu toukokuussa ja sitä ennen tehtäväni on hoitaa hiuksia extra tehokkaasti, jotta se kestää seuraavan käsittelyn. Ennen häitä pitäisi siis olla taas vaaleampi. Projektia toteutan kuitenkin hiusten kunnon ehdoilla. Viime syksyiseen hiuskatastrofiin löytyi vihdoin syy: Metalli..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *