Uncategorized

Pietarissa vielä kerran

Mun tekis mieli läjäyttää mun koko sekalainen elämäntilanne tänne ja vuodattaa itseni kuiviin totuuksilla ja tunteilla. Mutta ehkä pysymme kuitenkin pinnallisella ja turvallisella tasolla. Tällä hetkellä vain yksi asia on varmaa. Se, että pysyvää on vain muutos. Kaikki on koko ajan muutoksessa ja pitäisi osata tehdä päätöksiä. Suuria päätöksiä. En osaa, en halua, en kykene. Entäs jos kadun tai en pääsekään sinne minne olin menossa.. Kerran oon tehnyt suuren vaikean päätöksen ja olin onnellisin ihminen maailmassa. Hetken verran. Ja se loppui. Ja sitten olin onnettomin ihminen pitkään. Joka tapauksessa, päätin mitä vain, asiat tulee muuttumaan.

Hetkeksi vielä kuitenkin menneisyyteen ruokkimaan visuaalista matkanälkää, jos joku sellaisessa riutuu. Nyt oon niin ristiriitaisissa fiiliksissä että länttään kuvat ja ne saa kertoa enemmän kuin sanat 😀

Nää kauppakeskukset oli ihan eriluokkaa kun joku Kuopion Matkus. Tää oli sellai ”pieni”, joka sijaitsi ihan meidän majoituksen lähellä. Europolis nimeltään. Mä vietin pelkästään tuolla 2 päivää eikä tarvii ees mainita niitä keskustan 5-6 kerroksisia centtereitä. Phuh.

Angry Birdsit ovat todellakin valloittaneet maailman, aktiiviparkki löytyi tuoltakin, ei tosin ollut aikaa käydä.

Prisman viina/viini/olut hyllyt :’) Siellä ne vaan marketissa. Niin outoa. Mutta niin helppoa.

Nää immeiset oli eläytynyt rooliinsa 😀 Vaatteita ja olemusta myöten, kuin keskiajalla vähintäänkin! Oli kiva kattoo ku ne pyöri tuolla turisteja ilahduttavissa vermeissä. 🙂

Kuka arvaa mikä on yllä oleva rakennus ja mitä se tuo mieleen? Lähinnä retorinen kysymys, kyseessä kirjakauppa, joka muistutti mua Harry Potterista ja toi kivoja fiiliksiä. Se oli lähempää vielä hienompi mutta sieltä olisi ollut mahdoton kuvata, kun ihmisiä oli kuin muurahaisia ja katu oli niin kapea. Ei huvittanut jäädä auton alle tuolla.

Ilta-aurinko ja coffee house!

 Yöllistä maisemaa. Ja nimenomaan maisemaa, ei yöElämää. Autot vaa vilisti ohi ja ei kaupunki ainakaan ollut menossa nukkumaan, toisin kuin minä. Niin, Pietarin baareista/yökerhoista en tosiaan osaa sanoa mitään. Ei kiinnostanut sellainen eli siitä en osaa sanoa mitään. Kyllä siellä kaikkialla näkyi niitä. Ja ne näyttivät todella epäilyttäviltä, kun sisäänkäynti meni ”maan alta”.

Longchamp.

Tuossa keskustan Galleria kauppakeskus eli mun tuomioni. Järkyttävän iso.

Talvipalatsi:)

Yhteenvetona voisin sanoa, että Venäjällä on toki erilainen kulttuuri kuin Suomessa mutta silti kannattaa mennä avoimin mielin, jos menee. Niin elävä, dynaaminen, vilkas ja sykkivä mutta ei yhtään eurooppalainen. Ja silti niin samanlainen. Kaikista eniten katukuvassa erottui mun mielestä noi varallisuuserot, että siinä missä toinen oli meikkiliikkeessä viimesen päälle laitettuna turvamiesten ympäröimänä niin toinen kerjäsi muutamia ruplia polvillaan maassa.. En ees halua tietää missä ne köyhimmät asuu, kävi vähän sääliksi. Muistutti taas, miten paljon arvostaa omaa syntymäpaikkaa ja sen tuomia ylellisyyksiä.

Siihen loppui höpinät tästä matkasta, lupaan. Kiitän ja kuittaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *