Uncategorized

Ratkaisuksi toinen hääjuhla

Vietimme toukokuussa häitämme, jotka halusimme pitää hyvin pieninä. Se aiheutti ongelmatilanteen – kaikkia ei voitaisi kutsua. Tähän ristiriitaiseen ongelmaan löytyi kuitenkin ratkaisu: toinen hääjuhla ystäville ja kavereille.

Idea oli kokonaan miehen keksimä ja melko miehiseen tyyliin syntyi toteutuskin tälle idealle: rantasaunan vuokraaminen, grilliruokaa, herkkuja, saunomista ja hengailua. Pienen häiden ongelmaan voi löytyä näinkin yksinkertainen ratkaisu ja se poistaa jokseenkin kiusallisen tilanteen siitä tosiasiasta, että kutsuvieraslista jäi niin tiiviiksi ja painottui lähipiiriin.

Täysin rehellisesti, en ollut yhtään innoissani koko illasta ja ajattelin jättää sen väliin. Treeni- ja ruokavaliota noudattaessa on aina hankala osallistua niistä poikkeavaan tapahtumaan tai tilanteeseen. Poisjääminen saattaisi aiheuttaa kuitenkin nolon tilanteen miehelleni. Juhlitaan tässä hääjuhlaa, morsian tosin puuttuu. Hehheh, selitäpä siinä miksi niin on. Mahdolliseen väliin jättämiseen oli paljon syitä ja perusteluja, jotka oli itselleni selventänyt.

Jokin hyvin pienestä alkanut ajatus kasvoi kuitenkin todella suureksi ja lähes pakotti minutkin osallistumaan. Olinhan jo tehnyt tuon päivän treenit, joten mitä menetettävää minulla olisi?

Mekoksi valikoitu vanha (love it!) atsteekkikuvioinen kesämekko ja jalkaan sujahti hääkengät. Mitään valkoista ja liian muodollista ei ollut tarkoituskaan kantaa yllä, vaan rentoa ja mukavaa, luonteelle tyypillisesti.

kuinka vaikea on pysyä paikoillaan 😀

Olen todella huono osallistumaan mihinkään illanviettoihin, koska a) en halua juoda ja b) en halua syödä mitään mikä poikkeaa normaali ruokailuistani. Salilla puurtaminen on muutenkin todella yksinäistä puuhaa ja joskus sitä etääntyy muista sosiaalisista suhteista perheen ulkopuolella. On todella vaikea irtaantua omasta kuplasta ja sen takia myös muiden asioiden parissa viihtyminen on ollut itselle haasteellista.

Pakkasin runsaat eväät iltaa varten. Tarjolla meillä oli makkaraa, sipsiä, karkkeja, patonkia, pepsiä ja kahvia. Hyvin yksinkertaisilla ja edullisilla jutuilla mentäisiin mutta ne osoittautui erittäin toimiviksi. Yleensä kartan tämän tyyppisiä tilanteita myös sen takia, että en halua selitellä omia eväitäni, vaikka hyvin usein joudunkin sen tekemään.

Uhkana on tietysti myös aina ne tarjolla olevat herkut, joista kieltäytyminen aiheuttaa pahaa mieltä. Tällä kertaa oltiin kuitenkin päästy ihanteelliseen tilanteeseen: ostamamme herkut eivät käyneet kertaakaan mielessä, eivätkä ne nostattaneet vettä kielelle, joka saattaa yleensä tapahtua. Tämä on sellainen asia, johon on vaikea päästä mutta on samalla osoitus siitä, että tekeminen on aitoa. Ja siihen olin päässyt, joten hyvin tyytyväisenä natustelin omaa riisi-jauheliha annostani. 

Jatkuva itseltään kieltäminen kun ei ole pitkällä tähtäimellä hyväksi. Sehän on valinta ja jokainen tekee sen valinnan, joka tekee iloiseksi. Nyt jätin herkut muiden iloksi ja samaa tunnetta tunsin myös itse. It must be a win-win. Missään nimessä en tarkoita, että omat valintani ovat ainoat oikeat, vaan jokaisen tulee tehdä itselleen sopivat, ja se pätee muuhunkin kuin vain ruokaan. 

Lisäksi kävi ilmi, että ilta oli ihan superhauska! Viihdyin aidosti ja muutaman tunnin sijaan aikaa vierähti useita tunteja. Se on hyvä osoitus siitä, että hauskaa voi olla myös terveelliseen tyyliin ja ilman alkoholia. Oli hämmentävän ihanaa nähdä ystäviä pitkästä aikaa ja viettää heidän kanssaan oikein kunnolla aikaa.

Puitteet rantasaunalla on upeat, onhan se Saimaan rannalla. Aurinko vaihtui hämmästyttävään kuuhun ja kotona taidettiin olla vasta puolen yön aikoihin. Porukka väheni hiljalleen mutta tunnelma pysyi ylhäällä ja juhlien jälkeen olikin ihana palata kotiin ja käydä omaan sänkyyn nukkumaan hymy huulilla – tai ainakin ajatuksena!

@Titta Heikkinen

Yksinkertaisilla ja pienillä asioilla saimme ei yhdet, vaan kahdet ihanat ja tunnelmalliset hääjuhlat, joten jos olet samankaltaisessa tilanteessa, niin löytyisikö tällaisesta ratkaisu myös sinulle? Saunailta saattaa kuulostaa laimealta mutta voin luvata, että oikeastaan tunnelma oli jopa parempi kuin hääpäivänä, sillä enää ei tarvinnut jännittää, vaan sai keskittyä pelkästään ihmisiin ja olemiseen! 

Rantasaunan vuokraaminen oli miehelle todella edullista ja tarjottavat eivät olleet kummoiset, mutta silti niin toimivat. Kokonaisuudessaan tämä järjestely oli erittäin toimiva ja sai jopa tällaisen, yleensä pelkästään treenistä innostuvan ihmisen, nauttimaan ja rentoutumaan! Paljon superia ja paljon taikaa! <3 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *