Uncategorized

second part, lost in Russia ;-)

Vielä ois paljon asiaa Venäjän reissusta, let’s see if you’re up for it. 😉

Kaikista pahinta ja järkyttävintä mitä voi olla on ehdottomasti se, ettei voi juoda vettä hanasta. Ja tämähän on tilanne Venäjällä. Tiesin sen kyllä etukäteen mutta en tiennyt ettei kukaan, edes paikalliset, voi kyseistä tavaraa käyttää. Vielä enemmän järkytyin ettei vettä voinut juoda edes siinä tapauksessa, että sen keittäisi esim. liedellä. Voin kertoa, että siinä vaiheessa tämä pussikeitoilla ja protskupatukoilla varustautunut maailmanmatkaaja (:D) tipahti kartalta ja kovaa. Ei vettä? Ei raikasta, rakasta vettä koko viikolla. Phyi. Yleensä lipitän vähintään 4 litraa päivässä ja tunsin jo etukäteen kuinka kroppa alkoi kuivua pelkästä ajatuksesta. Tässä oli siis koko matkan pahin ja inhottavin asia!

Tilanteeseen tietysti piti sopeutua ja minkäs muunkaan kuin kahvin avulla! Cappuccino, frappuccino, americano, latte jne. Ei pelkoa ainakaan kahvin vieroituksesta! Kahvi oli kyllä hyvää ja kahviloita oli reilusti ja kahvilakulttuuri oli ihan toista luokkaa kuin Suomessa. Siis aivan seuraavalla levelillä suorastaan. Se ei haitannut minua, päinvastoin, oon aina ollut kultturelli siinä mielessä, että kahvia oon juonut niin kauan kuin muistan eikä Sinkkuelämän tai muiden vastaavien sarjojen tuijottaminen oo ainakaan tehnyt hallaa sille mun ”kahvilassa istuskelu” -himolle. 8)

Olihan tietysti jo heti ekana päivänä maistettava venäläistä perinteistä ruokaa; Blinejä! Niitä löytyy joka kadun kulmasta; suolasta että makeaa. Mulle valikoitui caesar blini. Tosin, vähän ennakkoluuloja oli tuohon kanaan mutta toivoin, että sisällys oli kuin caesar-salaatissa. Noh, väärin meni mutta hyvää oli silti. En välttämättä enää tahdo syödä ulkomailla kanaa. Suhtaudun siihen aina vähän kriittisesti ja oon muutenkin vasta opetellut syömään sitä. Pikaruokaketju, joka näitä blinejä möi oli nimeltään Teremok (muistaakseni) ja se vastas vähän jotain Suomen hesee. Ai että olisi tehnyt mieli maistaa myös sit makeaa nutella bliniä mutta ei antanut luonne periksi herkuille heti päivästä. Ruoka on muutes Venäjällä tosi halpaa, että mun Evian-vesi tais olla kalliimpi kun tuo blini.. Ja samalla kaavalla mentiin (melkein) joka paikassa. Myös paremmat ravintolat oli hintatasoltaan edullisempia kuin Suomessa. Vesi oli sitten ruokapaikoissa yllättävän kallista ja kulttuuriin kuului enemmän ottaa ruuan kanssa viiniä, olutta tai tätä ihmeellistä pepsikolaa 😀 Hankalaa ihmiselle, joka ei tahdo juoda alkoholia tai sokerilitkuja (eli siis minulle)!

Kiireissäni eräänä iltana en kerennyt käydä syömässä laisinkaan, joten ostin itselleni korvaavaksi ateriaksi leivoksen sellaisesta ihanasta peribrittiläisestä leipomosta. Ehei, ei ne tietenkään enkkua puhunu, mut sentää leivonnaiset oli perinteistä tavaraa! 😀 Hemmottelin itseäni vieläpä söpöllä laatikolla. Myyjä katseli kummissaan kun halusin mukaan yhden leivoksen hienossa paketissa. Tai ainakin heidän hienommassa mallissaan :’)

Mukaan valikoitui british praline, tuskin tarvitsee enempää esittelyjä itse leivos :>

Mitä teet kun olet asunnolla yksin, ilman nettiä, ilman salia, ilman puhelinverkkoa.. Hahaa, leikit selfieleikkejä leivoksella :’D Ja tosiaan, noin kesäisissä tunnelmissa huideltiin. Oli pikkasen kuuma vuoden aikaan nähden. Terkut täältä lumen jä viiman keskeltä koto-Suomesta! Mutta oli tosi hyvä leivos, just sopivan imelä, pystyi syömään kokonaan ilman ällöä oloa .. :–)

Ekana iltana mentiinkin illaksi ihan ravintolaan syömään ja siellä vierähtikin useampi tunti tyttöporukalla. Ruokalista oli monipuolinen ja minun mieleeni mutta tuo itse paikka! Niin ihanan kaunis ja romanttinen. Ehkä vähän liian romanttinen jopa pelkässä tyttöseurassa kun oltiin mutta väliäkös tuolla. Ois tehny mieli varastaa noi huonekalut kotiin!! Ilmapiiri oli rauhallinen ja tuotiin kynttilätkin pöytiin. Tarjoilijat oli todella nuoria ja mukavia. En nyt muista miten nimi kirjoitettiin venäjäksi mutta kääännettynä se oli jotain ”Chastye” tai sinne suuntaan. Heillä oli ihan useampikin toimipiste. Me käytiin siinä, joka sijaitsee Rubistanyalla.

 Pääruuaksi otin munakoisopastaa ja jälkkäriksi juustokakkua. Täydellinen ateria kaikinpuolin. Kakku oli kuolettavan hyvää. Hinnaksi tuli pikkuisen yli 10 euroa plus tippilisä. Ja ottaen vieläpä huomioon, että join pepsikolaa 😀 Joka oli siis melko kallista, kun pullossa oli vaan 2,5dl. Ravintolaa voin kuitenkin suositella kaikinpuolin!

 Ja tiestysti iki-ihana Starbucks! Kävin kaksi kertaa, toisella kerralla otin vaniljafrappen ja toisella karamelli version. Frappeja sen takia, että oli niin kuuma ja Starbucksia sen takia, että se on vaan paras! Molemmat noista oli tooodella hyviä ja niitä ois voinu juoda päivässä montakin kappaletta mutta kehoa ajatellen (ja kukkaroa) päätin jättää vierailut kahteen kertaan. Starbucks oli siis melkoisen kallis. Hyvä esimerkki: yliopiston ruokalassa cappuccino 45 ruplaa, Starbucks – n. 220-270 ruplaa.

Tässä tuli juttua lähinnä ruuasta ja vielä yhden osan haluisin kirjoittaa ihan yleisesti kaikesta, kaduista, ihmisistä jne.. kun kuviakin on vielä jonkun verran varastossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *