Uncategorized

Seuraavaksi ravitsemuksen ammattilaiseksi

Kirjoitin aiemmin siitä, kuinka personal trainer voi kouluttautua ja hankkia itselleen erikoisosaamista, jonka kautta erottautua markkinoilla. Minulla alkaa huomenna ensimmäiset yliopisto-opintoni, kun alan kouluttaa itseäni urheilijan ravitsemus -opintojaksolla!

Opinnot tehdään täysin etäopintoina ja minusta se on todella hienoa, että yliopisto tarjoaa tällaisia mahdollisuuksia. Opinnot kestävät noin 1,5 vuotta tai riippuen siitä, kuinka nopeasti ne haluaa suorittaa mutta kyseessä on 30 opintopisteen laajuinen kokonaisuus. En ole ennen opiskellut yliopistossa, joten tämä on todella jännittävää itselleni. Opinnot käydään Itä-Suomen yliopiston alaisuudessa.

Mietin todella pitkään päädynkö liikuntalääketieteeseen vai ravintopuolelle ja näistä kahdesta valitsin ravinnon, koska se on tärkeä aihe ja haluan erikoisosaamista nimenomaan urheilijan ravitsemuksesta. Opinnot käydään omalla ajalla, tavallaan työn ohessa tai niin kuin jokainen parhaaksi näkee. Tämä ei vaadi läsnäoloa tietenkään mutta hyvä opintosuunnitelma kannattaa silti laatia, ettei jää jälkeen missään. Minulle itsenäinen opiskelu ei tuota hankaluuksia, saatankin ehkä loistaa niissä jopa paremmin. Tietysti aihe on todella mielenkiintoinen, joten se on suurin ero johonkin tutkinnon pakollisiin kursseihin verrattuna.

Haluan lisäkoulutusta sen takia, että mun haaveena on ryhtyä valmentamaan kisaajia sitten, kun olen itse liian ”vanha” kisahommiin. Se on ollut unelmani jo hyvän aikaa ja siihen olen tehnyt suunnitelman pohjalle, jonka mukaan etenen mutta pienin askelin. Seuraava askel on luultavasti Fitnessvalmentaja-koulutus viiden vuoden sisällä tästä eteenpäin. 

Toisin sanoen, haluan perustaa oman yrityksen, mutta haluan tehdä sen niin, että toiminta on vain sivutoimista, koska haluan myös toisen ammattini mukaisen päivätyön markkinoinnin parissa, jossain muodossa. Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun kerron tätä kellekään muulle kuin miehelleni, joten nyt ei voi enää perääntyä. 😀 Sitä paitsi, kouluttautua ei voi ikinä liikaa.

Innolla jään odottamaan alkavia opintoja ja niistä tulee teillekin varmasti juttuja, eli tulette hyötymään. 😉 Ja hei, kiitos kaikille niille ihmisille, jotka ootte kommentoinu blogiani Instagramissa, Facebookissa tai jossain muualla. On ihan mahtavaa, että saatte itsellenne jotain näistä kirjoituksista, oli se sitten minkälainen ajatus tahansa. Että halusin vain sanoa, että jokaista niistä arvostan todella paljon <3

Motivaatiota alkavaan viikkoon ja ihanaa syksyn alkua! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *