Fitness

Sosiaalinen paine

Fitnessurheilu ei ole ihan helpoimmaista päästä myöskään sosiaalisten suhteiden näkökulmasta. Se on ihan oma maailmansa, jota ulkopuolisten on varmasti ainakin välillä vaikea ymmärtää.

Lajin kanssa täytyy olla sinut ja siinä täytyy olla aidosti asioita, joista pitää, jotka motivoivat tai jotka herättävät positiivisia tunteita. Tämä laji on juuri minulle sellainen, vaikka moni ihmettelee mitä järkeä on elää tiukasti sääntöjä noudattaen. Elämän hukkaan heittämistä. Siinä kuitenkin piilee juuri lajien, ihmisten ja elämän hienous: erilaisuudessa. Toinen ei voi elää ilman jokapäiväistä karkkipussia, ja toinen ei ilman tasapainoista ja täyttävää ruokaa.

Better Bodies from head to toe

Fitnessurheilun vaatiman elämäntavan noudattaminen on minulle helppoa, koska olen koukussa rutiineihin ja ne tekevät minun arkeni. Kuulostaa tylsältä mutta ei kuitenkaan ole aivan niin tylsää. Rutiinitkin voi olla joustavia ja minun tapauksessani ne tarkoittavat sitä, että syön ja treenaan säännöllisesti laatua unohtamatta. Esimerkiksi lomamatkoilla kaipaan aina kahta asiaa: omia rutiineja ja omaa sänkyä.

Lajin kriteerit ovat siis iskostuneet syvälle selkärankaan, vaikka se ei olekaan tullut hetkessä. Ongelmana on kuitenkin välillä muiden ihmisten suhtautuminen koko kehonrakennusgenreen.

Jalkapäivä kengistä päätellen

Joudun todella usein selittelemään itseäni tai valintojani sekä antamaan syitä ja perusteluja sille, miksi teen asioita kuten teen. Kaikista pahinta on joutua tuputtamisen kohteeksi esimerkiksi juhlatilaisuuksissa tai kahvipöydässä. Miljoonannen kerran ei kiitos. Tämä ei ole loukkaus tarjoajaa kohtaan, mutta monet silti loukkaantuvat.

Ihan kuten jokaisessa lajissa, on tässäkin ne omat erityispiirteensä ja kaikella toiminnalla on jokin tavoite. Asioita kun ei voi tehdä samalla tavalla, jos halutaan lihasmassaa tiettyihin paikkoihin tietty määrä versus juosta 100 metrin matka niin nopeasti kuin mahdollista.

Yksi asia, joka urheilulajeja kuitenkin yhdistää on ravitseva, monipuolinen ja riittävä ruoka. Nykyisin olen todella tarkka siitä, mitä syön, minkä verran ja täyttyykö ruokavalion kriteerit. Sen takia kuljetan aina mukanani eväitä. Näin ollen, ei tarvitse stressata siitä, sainko tarpeeksi hiilihydraatteja tai oliko rasvaa kenties liikaa. Tässä kohtaa vahdin kaikista tarkimmiten sitä, että saan riittävästi kaloreita päivän aikana, jotta minulle jää energiaa kasvattaa lihaksia.

Laji on hyvin pitkälle yksinäistä tekemistä. Kun noudattaa tarkasti niitä tiettyjä ohjeita ja sääntöjä, se on aina jostain muusta pois. Se voi olla esimerkiksi valinta yksin syömisen ja lounasseuran välillä tai illan viettämisen väliin jättäminen sen takia, että täytyy päästä ajoissa nukkumaan. Muille ne saattaa näyttäytyä siten, että nyt jää välistä jotain hauskaa tai jotenkin muuten negatiivisena, vaikka näin ei todellisuudessa olisi. Jos seura on kuitenkin oikea, on mahdollista myös yhdistää näitä asioita!

Olen vihdoin löytänyt ympärilleni ihmisiä, jotka oikeasti tykkäävät urheilla ja juovat kanssani kombuchaa ilman yhtäkään outoa katsetta. Yhteisissä iltamissa kantavana teemana itse asiassa on liikkuminen, joka on tietenkin minun näkökulmasta ihan mahtavaa.

Laji siis tosiaan on melko yksinäinen mutta onneksi lajin sisäpuolella on paljon niitä ihmisiä, jotka tekevät ihan samalla tavalla. Sen takia on onni, jos löytää oman yhteisön ja ympärille sellaisia ihmisiä, jotka eivät kyseenalaista tai osoita sormella jotakin tiettyä yksityiskohtaa. Koen, että meillä on tällainen yhteisö Lappeenrannassa valmentajamme tiimin, Team Athlete Figuresin kautta.

TAF Gym

Tämä kaikki kulminoituu jotenkin siihen, että viikonloppuna juhlittiin myös TAF Gymin avajaisia, eli meidän valmentaja toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja osti oman salin. Minusta se lisää sellaista hyvää yhteishenkeä ja yhteenkuuluvuutta, vaikka toki ”me” olemme ihan tavallisia ja ”samanlaisia” kuin muutkin.

Lisäksi minua on auttanut lajista puhuminen avoimesti. Tällöin ihmiset ympärilläni tietävät jo etukäteen. Olen onnekas myös siinä mielessä, että työyhteisöni on todella hyvä, ihmiset ovat hyvin samanhenkisiä. Voin olla normaalisti.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *