Uncategorized

Täydellisen hääpuvun metsästys – onnistiko?

Mainitsinkin blogissa jo aiemmin, että minulle tulee pieni stressi hääpuvun etsinnän kanssa, koska en tiedä omia mittojani. Vauva syntyi 22. helmikuuta, jolloin häihin olisi aikaa palautua alle kolme kuukautta. En siis mitenkään voinut ennustaa minkäkokoinen ja mallinen vartaloni tulisi olemaan. En olisi pystynyt myöskään käyttämään raskautta edeltäviä mittoja kisadieetin takia. Minulla ei ollut hajuakaan mitkä olisivat ”normaalimittani”. Oikein hyvä lähtökohta hääpuvulle, hehe. 

Mittatilauspuku olisi ollut luultavasti melkoista arpapeliä. Lisäksi en halunnut uutta pukua. Jep, luit täysin oikein. Ihan periaatteesta, en halunnut kuluttaa häämekkoon suuria summia, koska se olisi käytössä vain yhden päivän. Puhutaan aina kuinka hääpäivä on se päivä, jolloin voi törsätä ja olla päivän prinsessana jne jne. Aion olla toki päiväni prinsessa, mutta aion olla sitä omalla tyylilläni. Joskus nuoruudessani ehkä ajattelin, että haluan tuona maailman tärkeimpänä päivänä 2000 euron puvun ja ei haittaisi tuhlata siihen. Nykyisin, ajatusmaailma on täysin erilainen. En ostaisi niin kallista pukua, vaikka olisikin ylimääräisiä tonneja lojumassa. Mielummin ostaisin silläkin rahalla jotain, josta voisin iloita päivittäin. 🙂 Eli oikeastaan kaikki hääpukuliikkeet oli jo valmiiksi ohitettu.

Mistäs mä sitten saisin itselleni mekon taiottua? Aloitin etsinnät haatori.fi -sivulta, jossa oli paljon käytettyjä mekkoja myynnissä – myös niitä käytettyjä merkkipukuja, jotka kyllä itse suosiolla skippasin, sillä niiden hinta oli käytettynäkin tonnin kulmilla. 😀 Alkutalvesta ajattelin, että ihan sama minkälaisessa mekossa menisin naimisiin, kunhan olisi jokin vaate päällä. Joidenkin selailujen jälkeen huomasin kuitenkin jokaisessa mekossa jotain ”vikaa”. Se oli masentavaa. Petyin itseeni, sillä mikään ei tuntunut kelpaavan ja stressi häämekosta kasvoikin yllättävän nopeasti todella suureksi.

Onneksi löysin kuitenkin aivan ihanan ja edullisen mekon ja vieläpä läheltä Lappeenrantaa. En kuitenkaan päässyt sitä edes katsomaan, sillä sehän oli jo mennyt. Sen karattua käsistäni mikään ei tuntunut enää kelpaavan. Kunnes rakastuin alla olevien kuvien mukaisiin pitsimekkoihin!! 

 

En ollut aiemmin oikein edes itse tienny minkätyylinen häämekon tulisi olla, mutta kun löysin nämä aivan upeat pitsiset yksilöt, olin aivan myyty. Vanhojentansseissa minulla oli ollut sellainen todella isohelmainen ja tyllinen tanssimekko, joten tiesin etten ainakaan sellaista halunnut. Lisäksi pitsisissä mekoissa yhdistyi kaikki, jota toivoa saattoi. Ne olivat hieman erilaisia kuin perinteisesti. Niissä oli kauniita yksityiskohtia ja ne olivat spivan romanttisia minun tyyliini – ehkä jopa hieman vintagehenkisiä. Niissä ei myöskään ollut sitä järkyttävän isoa helmaa mutta ne eivät silti olleet valjuja. Varsinkin tämä kuvien viimeinen mekko on aivan täydellinen minun silmääni.

Seuraava ongelma muodostuikin vain siitä pikkuseikasta – mistä hemmetistä löytäisin itselleni tuollaisen mekon ja vielä edulliseen hintaan? Tietenkin tuon tyyliset mekot olivat juurikin niitä merkkipukuja. Loppujen lopuksi yhden edullisen löysin uutena mittatilauspukuna mutta siltikin se periaate siitä uudesta puvusta painoi takaraivossa. Se kuiski korvaani, että käyttäisin mekkoa vain kerran, mieti mitä muuta järkevämpää voisit saada sillä rahalla. Olin vaipumassa todella syvään epätoivoon ja valmis ottamaan ensimmäisen kohdalle osuvan koltun. 

Yhtenä päivänä menin kuitenkin vielä huvikseen katsomaan tori.fi:n myyntitarjontaa. Olin sen jo ennen joulua katsonut useampaan kertaan ja silloin kaikki oli ollut melko kauheita, sellaisia ihan perusmekkoja, korkeintaan ok tasoa. Silmääni varsinaisesti lennähti kuitenkin eräs pitsinen, merenneitomallinen, hääpuku. Olin skeptinen. Hääpuku oli naurettavan edullinen. Se oli käyttämätön ja kokoa 36. Se sijaitsi pääkaupunkiseudulla, jonne olisi vielä siedettävä matka käydä katsomassa. Aika nopeasti tajusin, että sehän oli aivan varmasti minun tuleva häämekkoni!!

Kysyin mekosta tarkempia tietoja ja ei mennyt kovin kauaa kun oltiinkin jo matkalla mekkoa katsomaan. Olin sataprosenttisen varma, että saisin pettyä siihen, että se olisi aivan kauhea ja kuvat olivat aivan varmasti valehdelleet. Mutta ei. Se oli juuri niin kuin kuvissa. Aluksi säikähdin, koska koko 36 olikin lantiolta yllättävän pieni mutta kyllä mekko sitten lopuiksi istuikin tosi hyvin, jopa maidon turvottamien rintojen kohdilta. 😀 Noh, minä sanoin naiselle että tää on minun ja iskin rahat kouraan sekä poistuin typerä virne kasvoilla takaisin autoon. Helppoa ku heinänteko! 😀

Eihän sillä edullisella hinnalla, jonka minä maksoin, täydellistä mekkoa saa. Vähän harmitti, että mekossa oli kauniiden nappien sijaan nyöritys ja siinä ei ollut mitään open back -tyylistä pitsiosaa mutta se oli silti paras jonka tähän hätään olisin voinut saada. Kysyin myyjältä suoraan, mistä mekko on ja hän rehellisesti kertoi sen olevan Kiinasta. Mutta ei se minua haitannut, siinä oli laput kiinni, se oli siisti ja sekin mittatilauspuku, jonka olisin luultavasti päätynyt tilaamaan Suomesta, olisi alkujaan ollut Kiinasta. Eli sama lopputulos joka tapauksessa. Ainoastaan edullisemmin. 🙂 Ja toisaalta nyöritys oli varmaan pelastus, koska napeilla puku ei luultavasti olisi mahtunut lantion kohdalta. Se on melko järkyttävää, sillä tiedän että minulla on luonnostaan melko leveä lantio mutta en koskaan ajatellut että 36 tekisi tiukkaa. Tietysti pepussa on lihasta ja on raskausrasvat vielä päällä mutta lihomisen varaa ei todellakaan ole ja toisaalta lihasmassastakaan en halua luopua. 

Esittelisin mekon toki täällä mutta teemme perinteiden mukaan niin, että sulhanen ei saa nähdä pukua ennen häitä, joten en voi sitä täälläkään näytellä, koska hän lukee tätä blogia. Äitini tulee ensi viikonloppuna tänne, joten hän saa luultavasti tehtäväkseen pukea mekon minulle kunnolla ja sitten nähdään miltä se oikeasti näyttää. Kyllä minä nyt jo tiedän, että kröhöm, pitsimekkoni helma on minulle aivan liian pitkä.. toivotaan, että kengillä saadaan asia korjattua, koska en tiedä miten lyhennys sen tyyppiseen mekkoon onnistuisi.. Mutta vastaus otsikon kysymykseen: Onnisti!

kuvat: pinterest.com

Vinkkinä, että samantyylisiä mekkoja löytyy Amelia Sposalta jos joku innostuu ja haluaa inspiraatiota 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *