Uncategorized

Treeni, jolla lihakset oli kipeinä neljä päivää

Jaan teille jalkatreenin, jolla omat lihakseni, erityisesti pakaralihakset, olivat kipeinä jopa neljä päivää! Jos siis kaipaat treeniin vaihtelua, uusia liikkeitä käyttöösi tai apua kehitykseen niin tässä se apu ehdottomasti tulee.

Oon jakanut blogissa ennenkin itse itselleni suunniteltuja ohjelmia, ja kirjoittamani tehokas jalkatreeni onkin edelleen yksi mun luetuimpia postauksia, vaikka liikevideon laatu onkin aika kuraa ja lisäksi tuolloin olin raskaana. Uuden treenivideon kuvaaminen voisi olla paikallaan.. 😀 

Tämä uusi ohjelma, jonka kerkesin suunnitella ja testata, osottautui melkoiseksi menestykseksi, koska sain sillä lihaksiin todella hyvän tuntuman, joka tuntuikin neljän päivän ajan ja hankaloitti liikkumista, mikä on treenaajalle hyvä juttu, vaikka ei saattaisi uskoa. Elämäni aikana ”muutaman” kyykyn tehneenä, yllätyin itsekin siitä, miten hyvin sain tähän treeniin tehoja, vaikka en käyttänyt edes kovin isoja painoja.

Siispä, muistiinpanovälineet esiin ja valmiina tallentamaan tämä hullun rankka, mutta samalla niin hapottavan ihana jalkatreeni, jonka perusrunko tulee alla.

Askelkyykky smithissä 4×12

Lantion nosto tangolla 3×10

Pakarapotku taljassa 3×12

Sissikyykky + loitonnus laitteessa 4×15 (supersarja)

Yhden jalan lantionnosto 3×15

Alkuun kuuluu tietysti hyvät lämmittelyt, jotka jokainen voi valita itselleen sopivasti. Liikkeitä katsoessa huomaa heti, että ensisijaisesti tavoitellaan pakaralihaksia, joten tämä ei välttämättä joka-miehen unelma ole.. 😀

Joissakin tapauksissa ja ohjelmaa hieman muokaten, voi kahden ensimmäisen liikkeen paikkaa vaihtaa, mutta itse koen sen enemmän yksilökohtaiseksi, kumman liikkeen tekee mieluummin ensin. Askelkyykky on kuitenkin melko raskas liike tehdä, joten lantionnosto sen jälkeen, saattaa tuntua mahdottomalta. Askelkyykyssä voi ottaa mukaan myös korokkeen, jos sillä saa paremmin tuntumaa pakaraan. Se voi olla tehosteenakin, jos sellaista kaipaa.

Mistä tietää, että ohjelma toimii, eli kehittää? Ensinnäkin, ärsykevaihtelu on aina tärkeää kuntosaliharjoittelussa, joten jos olet jo hinkannut näitä liikkeitä sattumalta menemään, niin skippaa ne suosiolla. Voin kuitenkin luvata, että jos nämä on uusia, tai et ole tehnyt niitä pitkään aikaan, niin neljän päivän lihashellyys kyllä kertoi itselle ohjelman olevan aika kovaa settiä. Kehittyminen vaatii isoja painoja, joten jos treenin jälkeen on tunne, että vielä voisi jotain tehdä, niin silloin oli alun perinkin jotain pielessä.

Lisäksi on tietysti aina se yksilönäkökulma – kaikki ei sovi kaikille. Minulle juuri tämä ohjelma teki kuitenkin sen, mitä toivoinkin. Harmi, että erkauman vuoksi en sitä päässyt kokeilemaan nousujohteisesti. Jos sinulla on tarvetta uudelle jalkaohjelmalle, niin tämä on hyvä ihan joka viikkoisessa treenailussa. Vähitellen sarjojen tai painojen lisäys, on yksi esimerkki nousujohteisuudesta mutta on toki muitakin.

Täytyy kuitenkin varoittaa, että jos innostut tätä koittamaan, kävely saattaa olla vaikeaa seuraavina päivinä, joten ei kannata tehdä jos tietää tarvitsevansa jalkojansa muuhun kuin perustoimintaan 😀 Mutta sehän on tarkoituskin, ettei heti seuraavana päivänä voi lähteä jalkatreenille 😉 

Energistä ensi viikkoa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *