gtag('config', 'UA-136790067-1');
maanantai, elokuu 19, 2019
Uncategorized

Tuotteet, jotka vihdoin auttoivat ongelmaihooni!

Tänään jatketaan ihoni tarina -postaussarjaa, sillä haluan ehdottomasti jakaa tuotevinkit, jotka ovat VIHDOIN auttaneet minua kohti parempaa ja terveempää ihoa! Tiedän kuinka turhauttavaa on testata kaikki mahdolliset tuotteet, joita markkinoilla myydään ja täysin ilman vaikutusta. Pettyä yhä uudelleen niiden toimimattomuuteen ja löytää yhä uudelleen jostain toivoa, että ehkä jonain päivänä saisin ihon, jota ei tarvitsisi hävetä. 

Paremman ihon etsinnässä minulla on ollut käytössä L’orealia, Garnieria, Niveaa, Lumenea, Bionia, Louis Widmeriä, Phytomeria ja lista vain jatkuu. Samojen merkkien sisällä olen testannut myös useampia eri hoitosarjoja eli kokeiluja on oikeasti todella monia. En edes muista kaikkia merkkejä mutta mukaan mahtuu niin apteekki- kuin markettituotteet. Ihoni on tyypiltään rasvoittuva sekaiho eli todella vaikea tapaus ja ihonhoitotuotteiden lisäksi meikkien täytyy olla oikeanlaisia, että kaduilla kehtaa kulkea. Vielä senkin lisäksi iho näyttää väsyneeltä, jotenkin harmaalta ja elottomalta.

Rasvoittuva sekaiho on (ainakin minulla) suihkun jälkeen pintakuiva mutta alkaa rasvoittua päivän aikana varsinkin nenästä ja leuasta. Eli on todella hassua, että suihkun jälkeen sinulla on kiristävä ja kutiseva iho mutta illalla tilanne on aivan päinvastainen. Ja koska yleensä käyn suihkussa iltaisin, niin yövoide voi olla vähän paksumpaa kuin päivävoide. Kumpikaan ei kuitenkaan saa olla ihohuokosia tukkivaa.

Kuva on alkusyksyltä, jolloin iho oli vielä oikkuileva ja raskaushormonit vaikuttivat vahvasti, kuten poskesta voi huomata. Muita kuvia ei olekaan, koska en uskonut käyttäväni niitä mihinkään.

Keväällä 2016 käytiin Kroatiassa matkalla ja iho oli jo pitkään ollut suhteellisen hyvä, finnejä tuli aika harvoin ja ne sai meikillä piiloon tarvittaessa. Matkan jälkeen ei mennyt kuitenkaan kauaa, kun iholle alkoi tulla punaisia, kutisevia finnejä. Ja ne kutisi siinä määrin, että noh, oli pakko puhkaista ne, jolloin kutina lakkasi ja punoitus oli ainut mikä jäi. Lähes joka päivä jossain kohtaa oli uusi finni ja turhauduin toden teolla. Mikään ei auttanut niihin. Ne vain tulivat ja aina kun edellinen oli parantunut niin uusi oli jo tulossa. Siitä ei mennytkään kauaa, kun sain tietää raskaudestani ja tajusin, että lisääntyneet iho-ongelmat johtuivat varmaan raskauden tuomista hormonaalisista muutoksista. Ongelman kanssa kamppailua jatkui koko kesän ja alkusyksyn, kuten yllä oleva kuva kertoo. Oli tosi mukava olla asiakaspalveluammatissa huonon ihon kanssa. Keksinkin silloin, että ostan Joe Blascon huippupeittävät tuotteet avuksi. Ja kyllähän ne peittikin, mutta samalla vaan tukkivat ihoa lisää ja kierre oli valmis.

Joulukuussa iho oli jo paljon parempi ja on parantunut noista ajoista vielä huimasti!

Olen tätä taistelua käynyt jo niin kauan, että en ikinä uskonut ihoni rauhoittuvan. Ja vaikka olen ollut todella tyytymätön ihooni, niin tiedän ettei se ole edes pahimmasta päästä ja elämäni aikana kosmetologillakin olen käynyt vain kerran, samoin ihotautilääkärillä. Pahimmat ongelmat ovat olleet ihomadot, mustapäät ja märkäpäiset finnit. Minulla ei siis varsinaisesti ole ollut sellaista vaikeata aknea, vaan enemmän finnit ovat olleet yksittäisiä tapauksia ja ihomatojakaan ei huomaa kukaan muu kuin minä itse. Tiedän, että ihmiset kärsivät paljon pahemmista iho-ongelmista mutta itse koen, että tämä on ollut turhauttavaa ja pysyvää apua ei ole ollut mistään. Onhan se vain epäreilua, että jotkut syntyvät täydellisellä iholla ja vaikka itse hoitaisi omaansa kuinka hyvin, niin se vain on keskiluokkainen – ei hyvä, mutta ei täysin huonokaan. 

Niin. Kerran olen käynyt ihotautilääkärillä, jolloin näppyihin sain Isotretinoin Actavis kuurin. Se ei auttanut minua yhtään, ehkä päinvastoin ja sen takia lopetin sen 7kk käytön jälkeen. Kuten sanoin, ongelmat eivät ole ollut niin pahoja, että niistä jäisi arpia, joten mieluummin jatkoin sopivien keinojen etsimistä muuten kuin vahvoilla lääkkeillä. Tuo kuuri oli muuten sellainen, että kaikki mahdollinen rasvaisuus katosi kuin ei koskaan olisi ollutkaan. Iho meni niin kuivaksi ja halkeilevaksi, että meinasi hulluksi tulla ja vaikka sitä kuinka olisi rasvannut niin ei siitä apua ollut. Silloin vannoin, etten enää ikinä haluaisi käyttää tuollaista lääkitystä.

toinen kuva joulukuulta

Pahimmat alueet ovat aina olleet posket, leuka ja suunympärys. Jokainen näistä on ilmentänyt eri ongelmia. Suunympärys on kärsinyt ihomadoista, leuka harmittomista näpyistä ja posket finneistä. Otsa on aina ollut todella hyvässä kunnossa jostain syystä. Sittemmin ihomadot ovat siirtyneet leukarajaan ja kaulaan, joka on melko outoa. Syytä tälle en ole keksinyt. Sen verran olen lukenut, että varsinkin suunympärillä olevat, nuppineulan päätäkin pienemmät ihomadot johtuisivat hormonaalisista syistä. Todenperäisyyttä tai ”parannuskeinoa” en oikeastaan tiedä.

Normaderm

Sitten niihin tuotteisiin, jotka pelasti minut. Syksyllä iholleni alkoi tehota kesällä ostamani Vichyn Normaderm ihonhoitotuotteet, joista käytössä oli ollut kaikki muut paitsi paikallishoito. Ärsyttävät, kutisevat ja punaiset finnit vähenivät ja lopulta katosivat. Toistaiseksi ainakin ne ovat myös pysyneet poissa. Tietysti myös raskauden aiheuttamat hormonimyrskyt ovat varmasti tasoittuneet mutta olen niin onnessani, kun olen vihdoin ja viimein löytänyt tuotteet, jotka auttavat!! Lisäksi, ihan parin kuukauden aikana, iho on mennyt todella paljon parempaan suuntaan, jopa parempaan kuin se oli ennen raskautta. Siihen syynä onkin varmaan eräs tuote, jota oon käyttänyt viime aikoina. Kyseessä on L’orealin miesten ihonhoitotuote!! Ja se muuten toimii, mutta ei todellakaan sovi herkkäihoisille. Se myös jättää puhtaan ja raikkaan tunteen iholle mutta kosteutus on tärkeää käytön jälkeen, ettei iho pääse kuivamaan. Huipputehokas ja tuntuu myös siltä viileän-polttelevalla tunteella!

aivan mahtava puhdistaja!

Satunnaisesti olen käyttänyt myös paljon blogeissa vilkkunutta Maybeautyn incredible face maskia, joka tekee ihosta ihanan pehmeän. Se poistaa samalla myös kaikki naamakarvat, joten ei oo itsellä ihan kivuton toimenpide :D, mutta kuorinnan jälkeen meikkivoide levittyy ihan täydellisesti iholle! 🙂

Naamion annan vaikuttaa 45 minuuttia, jonka jälkeen sen voi repiä irti. Otsa/ohimoalueella en tuotetta juurikaan käytä, sillä se ei kaipaa ylimääräisiä tuotteita. 🙂 

Kasvonaamiokuvissa huomaa kuinka otsassa iho on todella hyvä ihan meikittömänäkin. Samalla huomaa kuinka mun ihoni on todella vaalea ja sen takia punoitukset on ärsyttäviä peittää. Kuvat on otettu joulukuun lopussa, jolloin oli havaittavissa yksittäisiä finnejä mutta sittemmin niitä ei enää ole ollut. Ihomadot eivät ole hävinneet mutta kylläkin vähentyneet ja ne onkin pienin ongelma, koska eivät näy muille. Nyt jäljellä olisi enää arpien korjaus, jotka eivät siis ole tulleet finneistä, vaan jostain aivan muusta, johon palaan tarkemmin 😉 Se myös hankaloittaa niiden hoitoa, koska en ole aivan varma mitä niille olisi hyvä testata..

Seuraavassa postauksessa käydäänkin läpi tarkemmin arpiasiaa ja keinoja mitä niille ajattelin koittaa. Ne tekevät ihosta epätasaisen ja vanhan näköisen ja tuntuu, että meikattuna ne näkyvät vielä selvemmin. Sen takia haluaisin, että häissä iho olisi jo paremmassa kunnossa myös arpien osalta!

Normaderm-kuva

Men expert-kuva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top