Uncategorized

Uskollinen sun omalle tyylille

Markkinoinnin opiskelijana, sitä väkisinkin on alkanut miettiä omaa brändiään, kuvaa itsestään ja sitä, vastaako ne todellisuutta? Olenko sellainen myös sosiaalisessa mediassa, mitä olen olemukseltani muutenkin? Voinko itse edes päättää mitä tai kuka olen, vai määrittelevätkö muut sen automaattisesti sen perusteella mitä he havaitsevat? Joskus, kun voi käydä niinkin, että näet itsesi aivan erilaisena kuin muut ja nämä kaksi kuvaa eivät millään tasolla ole samalla aaltopituudella. 

”Tässä siis kaksi kuvaa kohtaavat, rakastan kuntosalilla käymistä ja pukeudun sen mukaan.”

Nuorempana olin kiinnostunut hienoista vaatteista, etsin paljon inspiraatiota asuihin ja mietin tarkkaan mitä esimerkiksi puen ylleni milloinkin. Oli elämässä tietysti muitakin vaiheita, mutta tuo on se aika, minkä muistan kaikista selvimmin. ”Vaateharrastusta” rajoitti jonkin verran raha, koska kaikki ”ylimääräinen” kustannettiin itse. Blogeista eniten tuli luettua tietysti Mungolifeä ja sen tyyppiset jutut kiinnostivat.

Nykyisin, heitän päälleni salivaatteet tai sellaiset, jotka tuntuvat mukavalta, ei kiristä, purista tai paina. Se ei tarkoita sitä, ettenkö haluaisi näyttää hyvältä tai pukeutua hienoihin vaatteisiin. On vain yksinkertaisesti helpompaa ja nopeampaa pukea vaatteet sen mukaan, mitä päivän aikana tulee tapahtumaan. Tässä siis kaksi kuvaa kohtaavat, rakastan kuntosalilla käymistä ja pukeudun sen mukaan. Saatan ihan helposti mennä kauppaan samoissa vaatteissa kuin menen sen jälkeen salille tai ennen sitä. Ennen, sellainen ei olisi ollut mitenkään mahdollista.

urheilutrikoot tyylille ominaisesti

Tällainen elämäntyyli ei silti tarkoita, että en välittäisi siitä miltä näytän. Tykkään edelleen korkokengistä, istuvista farkuista ja hienoista mekoista. En vain käytä niitä kovin usein, joten muiden silmissä olisi luultavasti outoa myöskin nähdä minut sellaisissa. He luultavasti miettisivät ja kyseenalaistaisivat kaiken sen, mitä olen antanut itsestäni ulos päin. Toisaalta, se on harmittavaa, että voit olla vain yhdenlainen ollaksesi uskottava.

Henkilöbrändi

Se sama asia pätee ruokaan, harrastuksiin, ilmeisiin, eleisiin ja ihan kaikkeen mitä teet siten, että se näkyy muillekin. Kaikki pienetkin asiat kokoontuvat yhteen käsitteeseen, henkilöbrändiin. Olen vain miettinyt, mitä sitten tapahtuu, kun omistat monta eri roolia, joiden toimenkuva eroaa toisesta kuin yö päivästä. Omalla kohdallani olen äiti, valmentaja, fitnessharrastaja, opiskelija.. Olenko siis epäaito, jos haluan olla kaikkia näitä täysillä? Oletko sinä?

Henkilöbrändi on kuitenkin sellainen, joka jokaisella on, vaikka sitä ei tiedostaisikaan. On eri asia tehdä sillä rahaa, mutta jokainen sen omistaa. Jos mietit minkälainen vaikka äitisi on, niin perustat vastauksen siihen, miten hän käyttäytyy, elää ja on. Se on yksinkertaista. Se on kuva siitä, minkälaisena näet jonkun henkilön ja se perustuu kokemuksiin ja tietoon.

Fitnessharrastus ja miten se liittyy mihinkään

Haluan harrastaa fitnessurheilua tavoitteena kisaaminen ja haluan tehdä sitä mahdollisimman järkevästi. Silti kaikki mitä laji antaa ulos päin, on ristiriidassa sen perusajatuksen, järkevyyden, kanssa. Keikutaan minibikineissä, korkokengissä ja oudoissa asennoissa kaikkien nähtävillä ja jopa korostetusti. Bikini Fitness -sarja mielletään jopa seksuaaliseksi, jota ”ei kehtaisi työnantajalle esitellä”, äitiydestä puhumattakaan. Salaisuus onkin siinä, mitä muut eivät näe. He eivät tiedä.

Brändin kannalta ymmärrän, että aistein havaittava materiaali on hyvä keskittää vain yhdentyyppisesti. Tietylle yleisölle, tiettyjen sääntöjen mukaan. Ihmisten ahdasmielisyyttä en puolestaan ymmärrä laisinkaan. Minusta on hienoa, että yksi ihminen on monipuolinen, ehkä jopa yllättävä. Ajatukset ja mielipiteet muuttuvat muutenkin jatkuvasti! Meillä jokaisella. Ei tässä elämässä muuten kerkeä elää, jos ei tee montaa asiaa yhtä aikaa. Minä ainakin haluan mahdollisimman paljon kokemuksia ja sisältöä. Ottaa tästä ainutkertaisesta matkasta sen täyden potentiaalin irti. Mikä tahansa päivä kun voi olla viimeinen.

Fitnessharrastus puolestaan on omissa silmissä kaikkea muuta kuin noloa. En minä kotona keikistele vähissä vaatteissa lapseni silmien edessä. Oikeastaan, omasta mielestäni en keikistele laisinkaan. Minä treenaan. Ihan todella kovaa. Ja treenaamiseen kuuluu myös niiden tiettyjen asentojen opettelu. Niistä huolimatta pidän itseäni järkevänä, fiksuna ja ammattitaitoisena ja niiden lisäksi myös hyvänä äitinä ja vaimona. Moni ei ehkä ymmärrä, miten kovaa treeniä laji vaatii ja itsekin olen ymmärtänyt sen asteittain. Tiedän sen, koska olen oksennus kurkussa treenannut, haastanut ja ylittänyt itseni. Ja sen jälkeen tuntenut tunnetta, jota kai onnistumiseksi kutsutaan. Äskettäin myös terveen paperit saaneena, aion tehdä kaiken vieläkin kovemmin, paremmin ja tarkemmin.

Mielipide ei ole totuus

Tämä on yhden ihmisen mielipide. Se saattaa muuttua huomenna tai ei koskaan, koska niin mielipiteille yleensä käy. Ne muuttuu ja muotoutuu sitä mukaan, kun ihmsetkin kasvaa ja kokee uutta. Se, mitä sanoo viime vuonna, ei välttämättä pidä paikkaansa enää tänä vuonna, jos kyse on mielipiteistä. Kenenkään mielipide ei voi olla väärä, mutta hyvin perusteltu asia voi muuttaa muiden omia. Ei täällä somen maailmassa sanottu asia eroa mitenkään livenä sanotusta, vaikka joillakin usein on sellainen harhakäsitys. Ei siis ole yhtä totuutta.

Joten luultavasti tästä eteenpäin, en tosiaan jaksa välittää mitä muut ajattelevat. Enkä aio tuntea häpeää siitä miten elän, liittyi se vaatteisiin tai mihin vaan. Tämä on sitä uskollisuutta omalle tyylille ja melko kokonaisvaltaisesti, koska uskon itseeni ja omaan tyyliini. Uskotko sinä omaasi? Suosittelen etsimään tavan elää, joka aidosti tuottaa onnea ja iloa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *