Uncategorized

Vauvakassin sisältö

Olemme keränneet pikku hiljaa sairaalatavaroita valmiiksi sekä minulle, että pienelle. Luin, että välttämättä mitkään tavarat, pois lukien neuvolakortti, eivät ole pakollisia. Jos tulisi siis tilanne, että kiireellä joutuisi siirtymään sairaalaan. Minulle on kuitenkin tärkeää, että tavarat ovat valmiina ja helposti otettavissa mukaan, sillä mieltäni rauhoittaa kun asiat ovat etukäteen järjestyksessä.  

Vauvakassi me tilattiin jo aikoja sitten ebaystä, koska minä halusin ehdottomasti söpön ja vauvalle sopivan laukun. Suomessa valikoimat oli aika huonot, joten päädyttiin etsimään muualta. Kaikki lastentarvikeliikkeissä olevat kassit oli tosi tylsiä eikä minua myöskään napannut sellaisen tyylikkään kotirouvan versio, koska tahdoin että laukusta huomaa myös ulospäin kenen tavaroille se on tarkoitettu. Ebayssä vastaan tuli tuollainen söpö kirahvilaukku, joka oli myös edullinen. Tiesin, että siinä on meidän pienelle söpöin laukku mitä voi olla. Saattaahan olla, että vielä muutan mieltäni kassin suhteen mutta toistaiseksi pidän tuosta.

Valittiin sairaalaan vauvalle kaksi eri asua. Toinen setti on kokoa 50 ja toinen 56. Tuonkin luin jostain, että kannattaa ottaa kahta eri kokoa, vaikka eilisen jälkeen meille sopivampi on ehkä koko 50. Mutta onpahan heti toinen vaatetus varalla, jos käykin niin hassusti, että kokoarvio olikin väärä. Lähikuvassa oleva vihreä hattu oli myös siskon pojalla käytössä, kun he kotiutuivat sairaalasta. Siitä on tänään tasan 4 vuotta. Toinen asu koostuu siis vihreän ja harmaan sävyistä, ja toinen valkoisesta ja ruskeasta.

Ihana karvahattu nallenkorvineen on Hennesiltä ostettu ja onkin samalla melkein ainut vaate, jonka olemme itse hankkineet. Hatun lisäksi otamme mukaan ylisöpön nallebodyn ja siihen sopivat valkoiset pöksyt. Nämä on sitä pienempää kokoa ja ovat minun äitini ostamat. <3 

Sitten mukaan lähtee tietysti vaippoja, harsoja sekä kosteuspyyhkeitä. Siskon värkkäämä uniriepukin pääsee mukaan, jos sille ei ole muuta tarvetta, niin käytänpä sitten vaikka itse 😀 En ymmärrä miten se on osannut tehdä noin hienon pupun..  

Meillä hyvä puoli on siinä, että asumme todella lähellä sairaalaa, joten mies voi hyvin käydä lisää tarvkkeita mikäli niitä tarvitsemme. Pakkasin laukun niin, että sairaalassa joutuisi olemaan maksimissaan kaksi päivää/yötä mutta koskaan ei tiedä jos joutuukin jäämään pidemmäksi aikaa. Turha on kuitenkaan etukäteen raahata hirveätä määrää tavaraa sinne. Kassi pitää sisällään myös ”vaippoja” allekirjoittaneelle ja tietysti liivinsuojia, vaikka oman kassini pakkaankin myöhemmin. Mukaan otamme tietysti myös päällysvaatteet ja muuta lämpimää, mutta ne eivät varsinaisesti sovi tuonne laukkuun, joten menevät kantokopassa kätevästi.

Varmuuden vuoksi hankittiin vauvalle antikoliikkinen tuttipullo ja vihreä ensitutti klipsillä. En tiedä tuleeko kummallekaan käyttöä. Meille sanottiin neuvolassa, että tutille ei kannata opettaa mutta ei meillä mitään sitä vastaan ole, jos se tekee vauvelin tyytyväiseksi. Tuttipullostahan ei tiedä suostuuko se ylipäätään siitä syömään, vai jääkö se kaappiin käyttämättömäksi. Onpahan ainakin hankittu varmuudeksi ja aiomme kyllä pulloruokintaa koittaa, sillä isä haluaa osallistua ruokintaan. Tai niin se ainakin tässä vaiheessa on sanonut 😉 Itse en usko siihen, että pullosta olisi haittaa, jos muuten lapsen läheisyydentarve tyydytetään. Ja minusta on hienoa, että mieskin tahtoo osallistua, niin minun ei tarvitse joka yö valvoa niin paljoa. Uskon, että kaikki asiat loksahtavat paikoilleen sitten kun niiden aika on. 🙂

Seuraavaksi pitäisi alkaa haalia kasaan kassia miehelle sekä itselle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *