gtag('config', 'UA-136790067-1');
maanantai, elokuu 19, 2019
Uncategorized

Vauvan sukupuoli

Sakarin mummin tekemät minitöppöset<3

Nykyisin on niin helppoa selvittää, kumpaa sukupuolta tuleva pienokainen on, että monet vanhemmat haluavat sen tietää mahdollisimman nopeasti. Yleensä ajankohta tuolle selvitykselle on rakenneultra, jossa voidaan jo määrittää tarkkojakin asioita, kuten esimerkiksi juuri tuo polttava aihe, sukupuoli. Itseäni jännitti aivan hirmuisesti kumpaankin ultraan meno. Varsinkin alkuraskauden ultra pelotti todella paljon, koska varmuutta pienen kunnosta ei ollut ja ei osannut yhtään ajatella positiivisesti. Meille oli kuitenkin selvää, että haluamme tietää saammeko tytön vai pojan, ihan vain vaatehankintojen ja muiden ostosten helpottamiseksi. Lisäksi ajattelin, että on kiva kuvitella vauva sukupuolelliseksi, jotta sen konkretisoiminen olisi helpompaa. Ei olisi vain ”se”, vaan olisi ”hän”. Tyttö tai poika. Nimiehdotuksiakin olisi kivempi miettiä tiedon kanssa. 

Ekaan ultraan mentäessa, en halunnut miestäni mukaan tutkimushuoneeseen, vaan jätin hänet odottamaan aulaan. Pelkäsin, että jos ihmisalku ei olekaan enää hengissä tai jos siitä paljastuu jotain muuta vakavaa, niin haluan käsitellä asiaa hetken yksin, tuntemattoman naisihmisen kanssa kahdestaan. Ultraaja laittoi geelit mahaan ja sillä sekunnilla, kun laite kosketti ihoani, niin näytölle ilmestyi tuo pieni ihme. Kyyneleet virtasi saman tien poskille. Ne eivät kuitenkaan olleet surusta, vaan siitä ilosta jota yllätyksekseni koin. Pienokainen oli todella aktiivinen liikkumaan ja siellä se heilui masun uumenissa kovaa kyytiä. Aivan kuin se olisi koittanut kertoa, että äiti täällä minä olen hyvissä voimissa, älä turhaan pelkää. :’) Minikokoinen sydän näkyi ruudulla hirmu nopeina pumppauksina. Niskaturvotus oli hyvissä rajoissa ja minulle kerrottiin kaiken olevan hienosti. 

siellä meidän pieni pömppömaha<3

Huolimatta siitä, että eka ultra oli mennyt hyvin, niin toinen jännitti lähes yhtä paljon. Ei sen sukupuolen takia, vaan taas ajattelin mahdollisuutta, että jokin olisi vinossa. Tällä kertaa olin luvannut ottaa miehenkin mukaan ja päästiin yhdessä tutkimushuoneeseen. Kaikki näytti edelleen olevan kunnossa ja pienen pieni sydän sykki edelleen kovaa vauhtia. Kyselin vähän, että olisiko tämä se vaihe, josta nähtäisiin mahdollisia kehityspoikkeamia. Vastaukseksi sain, ettei ultra ollut niin tarkka, että siitä olisi voinut sanoa sataprosenttisella varmuudella. Tietääkseni verestä tutkittu kromosomipoikkeavuus on sitten eri asia ja se kyllä pystytään tietämään etukäteen.

Viimeiseksi ultraajanainen kysyi odotetun kysymyksen: haluatteko tietää sukupuolen? Me varmaan vastasimme lähes yhteen ääneen ”kyllä” idioottimaisen leveät hymyt kasvoillamme. Jännitys alkoi tiivistyä ja melkein pidättelin hengitystä. Hetken kuluttua saimme tietää, ei yhtään mitään. Meidän pienellä jälkeläisellämme oli napanuora jalkojen välissä niin hyvin, että sukupuolen varmentaminen oli mahdotonta. Ja ilmeisesti tämä meidän tuleva lapsonen on yhtä itsepäinen kuin äitinsä, koska se ei suostunut vaihtamaan asentoa sitten millään, vaikka kuinka masua paineltiin ja hierottiin. Vaihdettiin kyljeltä toiselle ja taas takaisin. Hän ei halunnut paljastaa itseään sitten millään. 😀 Eli vielä tänäkään päivänä emme tiedä kumpi maailmaan putkahtaa. Huolimatta siitä, että halusimme tietää, aina ei saa kaikkea haluamaansa. Täytyy kylläkin mainita sen verran, että ei sillä tietenkään väliä ole. Yhtä rakas hän on, oli tyttö tai poika <3

Lopuksi voin paljastaa, että minulla on alusta asti ollut tunne siitä, kumpi se on. Ja se tunne on ollut erittäin voimakas ja on tietysti vieläkin. Mielessäni ja ajatuksissani hän on jo saanut sukupuolen, joten on varmasti kamala shokki jos olenkin väärässä 😀 Olen tutkinut kaikkia vanhoja ja uudempiakin uskomuksia sukupuolesta mutta ne ovat menneet melko tasapuolisesti. En minä sellaisiin juttuihin usko mutta niitä on hauska lukea. Sairaalaan mukaan lähtee ylimmän kuvan töppöset ja niihin sopivat vihreäsävyiset vaatteet, jotka sopivat sekä tytölle, että pojalle. Sen lisäksi otamme mukaan hieman neutraalempia (miten hitossa tää sana kirjoitetaan oikein?:D) värejä, ruskeaa ja valkoista. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top