Uncategorized

Vihkisormus

Erään lukijan pyynnöstä tänään vihkisormukseni esittely. Sormuksen, jota ei pitänyt olla olemassakaan mutta silti se koristaa nimetöntäni tälläkin hetkellä. Ettei tämä jäisi tylsäksi, tässä-sormukseni-on-postaukseksi, niin kerronpa muutaman vinkin teille, joilla sormuksen hankkiminen on vielä edessä.

Kuten olen aiemmin jo kertonut, sovittiin alkuvuodesta hääjärjestelyjen ollessa käynnissä, että en tarvitse vihkisormusta ollenkaan, sillä kihlasormukseni on jo ”normaalia” arvokkaampi ja näyttävämpi yli 60 timantillaan. Ehdotin sen takia miehelleni, että säästäisimme hääkuluissa jättämällä sormuksen oston myöhemmäksi tai kokonaan pois. En ole nykyisin muutenkaan korujen käyttäjä, lähinnä siksi, että tilaisuuksia niiden käyttämiseen on harvoin. Aika kun menee kotosalla tai salilla, eikä niissä kummassakaan tunnu mielekkäältä pitää koruja.

Päätökseen, dissata jälleen yksi häihin liittyvä kokemus, vaikutti myös se, että en ajatellut kihlasormuksen pariksi käyvän mitään sormusta. Mielessäni minkäänlainen sormus ei tuntunut näyttävän sen kanssa hyvältä. Ei ollut kovinkaan vaikeaa siis luopua koko sormushankinnasta.

kihlasormus

Kihlasormus on tosiaan melko leveä, keltakultainen yksilö, merkiltään Diamanti ja malliltaan Areggo. Timantteja on tarkalleen 63 kappaletta, eikä yksikään niistä vielä ainakaan ole tippunut, vaikka se olisi tuon kaltaisissa istutuksissa hyvin mahdollista. Naarmuja pintaan on tullut hieman, sillä joskus olen unohtanut sormuksen käteen esim. salille mentäessä. Nykyisin, olen pitänyt siitä parempaa huolta. Timantti-istutus on toiselta puolella sellainen ”ontto”, joten sinne taakse ei saisi kaiverrusta. Timantiton osuus on puolestaan kapeneva, joten siihenkin kaiverrus olisi melko pienellä tehtävä ja sen takia kihlasormusta ei ole kaiverrettu ollenkaan. Molemmat sormukset ovat hankittu Kultajousesta.

Story of Love

Vihkisormukseni on puolestaan Story of Love -sarjaa. Tuolla sarjalla on sormuksia aina reilun yhdentoista tuhannen sormuksista satasten sormuksiin. Mallit sopivat hyvin yhteen muiden mallien kanssa ja Kultajousi.fi sivuilla sarjasta kerrotaan seuraavasti: ”Rakkaus on kauneinta mitä meillä on – ja jokainen rakkaustarina on yhtä kaunis. Jokainen hetki, jokainen tunne, jokainen huomionosoitus vahvistaa sitä. Syntyy tarina josta tulee ikuisesti osa elämää. Anna sormuksen kertoa sinun tarinasi.”

vihkisormus

Omani on valkokultainen 23 timantilla varustettu kaunis yksilö, joka on oikeastaan sarjan halvimmasta päästä. Tärkeintä oli kuitenkin, että se sopi hyvin yhteen kihlasormuksen kanssa. Sormuksessa on yksi isompi ja useita pieniä timantteja ja sen istutus on samanlainen kihlasormuksen kanssa. Mallista on saatavilla tavallaan myös tuo pelkkä alaosa eli osuus ilman isompaa timanttia, jolloin koko sormus olisi kapeampi. Sanon alaosa, koska pidän sitä juuri noin päin kuin se rasiassa on, sillä omaan silmääni se näyttää sillä tavalla paremmalta.

Sormuksen hankinnalla on oma tarina, joka meidän onneksemme päättyi hyvin. Hääviikolla mies sanoi yhtäkkiä, että hän sittenkin haluaisi ostaa minulle toisenkin sormuksen. Katsoinkin netistä huvikseen olisiko Kultajousella mitään ja löysin 200 euroa maksavan hennon ja siron valkokultaisen sormuksen, jota näytin miehelleni ja hän kysyi mentäisiinkö katsomaan. Kello oli varttia vaille liikkeen sulkemisaikaa mutta jotenkin mies oli saanut minut innostettua sormuksen ostoon. Ja lähdettiin järkyttävällä kiireellä liikkeeseen. Meille jäi siis 10 minuuttia itse liikkeessä oloaikaa.

Sanoin myyjälle, että tultiin vihkisormuksia katsomaan ja näytin kuvaa puhelimesta. Hän esitteli sormuksen ja se osottautui hyvin herkästi pilalle meneväksi ”juhlakoruksi”. Se täytyi melkein unohtaa. Hän alkoi esitellä muita malleja ja siinä ajattelin, että ne ovat todella kalliita mutta eivät silti säväytä minua ollenkaan. En haluaisi vain jotain sormusta, sillä jos sellainen hankittaisiin niin sen tulisi aiheuttaa riemunkiljahduksia ja Summer Robertsin sanoin, värähtelyä korkealla taajuudella. Ja tarkemmin ilmaistuna, en haluaisi mitään superkallistakaan, koska sitten pelkäisin hukkaavani sen ja alunperin ei ollut tarkoitus ostaa mitään.

sormukset yhdessä

Myyjä esitteli juuri sitä sen tyyppistä rivitimanttisormusta ja hän alkoi puhua tilaamisesta. Kysyttiin kuinka kauan siihen menisi ja hän vastasi noin pari viikkoa. Jatkokysymyksenä tuli tietysti, milloin teillä on häät? Heti perään hän vitsaili, että tänä viikonloppuna tietysti ja nauroi. Vilkaistiin toisiamme ja molemmilla hymyt levisi korvasta korvaan: ”Joo!”, vastattiin melkein yhteen ääneen. Seuraavaksi näin myyjän kasvoilla jotain mikä oli hämmennyksen, epätoivon ja huvituksen sekoitus. Hän kääkäisi nauraen, että ei kai, ette ole tosissanne, pitipäs sattua. Yleensä morsiamet kun ovat liikkeellä vuotta, puolta ennen häitä. Yeah, but not us.

Haaste oli vastaanotettu ja hän alkoi kaivaa malleja, joita löytyi valmiina koossa 16. Muutamaa siinä sovitin ja vihdoin oman sormukseni pujahtaessa sormeen, tunsin sen. Katsoin sormusta ja tiesin, että tässä se on. Tämä on juuri minulle. It was meant to be. Myyjä oli selvästi huojentunut ja muistutti, että kaikesta saa nyt myös 20 prosentin alennuksen ja siinä teimme kaupat, kummankin osapuolen ollessa varmasti todella onnellisia.

vihkimisen sormuksen laittaminen

Kultajousi

Koruliikkeistä oma suosikki on nimenomaan Kultajousi ja siellä teen aina koruostokseni. Hinnat ovat jotenkin sopivia ja asiakaspalvelu tosi hyvää. Lisäksi alennuksia, kanta-asiakastarjouksia ja kampanjoita on usein. Suosittelen vierailemaan liikkeessä, jos on tarvetta ostaa koruja esim. lahjaksi tai miksei itselleenkin. Me saatiin 20 prosentin alennuksen lisäksi kaiverruslahjakortti, 25 euron etuseteli ja (muistaakseni) vuoden ilmainen huoltopalvelu. Kultajousesta saa aina mukaan myös aitoustodistuksen ja tarkat tiedot ostetusta sormuksesta sekä vinkkejä ylläpitoon.

Sormuksien koodit ja huolto

Molemmat sormuksistani ovat väriltään W ja puhtaudeltaan SI. Väri on lyhenne sanasta Wesselton ja se tarkoittaa väritöntä. Vastaa GIA:n asteikolla H:ta. Väristä puhuttaessa tarkoitetaan nimenomaan timantin, ei sormuksen, väriä. Puhtausluokitus SI kertoo kyseessä olevan timantti, jossa on sulkeumia mutta ne eivät erotu paljaalla silmällä. Sulkeumat eivät kuitenkaan vähennä kiven loistoa ja vain asiantuntija osaa paikantaa ne. Ei siis häiritse minua ja tuo luokitus onkin hyvin yleinen.

Sormuksien huollosta sen verran, että niitä olisi hyvä huollattaa ainakin vuosittain, jolloin ne puhdistetaan ja kiillotetaan. Siten ne pysyvät hyvinä pitkään. Itse vien omani huoltoon luultavasti vuoden lopulla. Vihkisormuksessakaan ei ole vielä kaiverrusta mutta sellainen siihen varmasti tulee lähiaikoina, kunhan raaskin luopua siitä hetkeksi.. 

Sellainen vihkisormus ja sellainen tarina. Aina ei kannata liikoja stressata, sillä miellyttävän ja ihastuttavan sormuksen voi löytää noinkin nopeasti ja helposti – 15 minuutin aikana! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *