Uncategorized

Vinkkejä rentoutumiseen

Luin hiljattain kirjan, Flow – elämän virta, joka käsittelee onnellisuutta ja hetkessä elämistä. Nuo asiat ovat itselle tällä hetkellä todella tärkeitä ja haluan kiinnittää niihin erityishuomiota. Tässä kiireisessä nykymaailmassa on välillä todella hankala päästä rentoutumaan, puhumattakaan hetkessä elämisestä. Jokainen varmasti mieltää rentoutumisen eri tavalla mutta itse olen kokenut tehokkaaksi muun muassa seuraavia asioita:

1. Nauti asioista aisteillasi. Ihminen on saanut aistit selviytyäkseen mutta niitä voi käyttää myös hyvinvointiin. Katsele kauniita asioita, kuuntele kaunista musiikkia, tuoksuttele herkullista ruokaa ja tunne raikas ilma kasvoillasi. Valmista vaikka raikkaan väristä salaattia ja nauti sen syömisestä, ilman kiirettä. Keskittyen. Ota aistit monipuoliseen hyötykäyttöön!

2. Käytä hetki päivästä haaveiluun. Nousetko aina kiireellä sängystä? Se ei kannata. Mene mieluummin aikaisemmin nukkumaan, jotta jaksat herätä pirteämmin. Näin sinulla jää enemmän aikaa nauttia aamusta, ehkäpä kahvikupillisen tai teen parissa. Väittäisin, että olet nukkunut silloin riittävästi, kun ei tarvitse torkuttaa. Kokeile myös heräämisen jälkeen jäädä vielä pötköttämään sänkyyn silmät suljettuina. Maalaa mielessäsi unelmia todeksi ja kuvittele, että kaikki on kuin villeimmissä haaveissasi. Saatat jopa yllättyä kuinka mieli lähtee leikkiin mukaan ja kuljettaa aivan toiseen maailmaan. 🙂 Se on vapauttavaa ja hauskaa. Irtautua hetkeksi kaikesta. 

3. Hemmottele itseäsi. Mielellään kerran viikossa tai ainakin kerran kuussa! Se voi olla palkinto ahkeerudestasi tai vaikka vain irtiotto arjesta. Muista, että aina hemmottelu ei vaadi rahaa, se voi olla ihan pienikin panostus. Olet itsesi kanssa kuitenkin loppuelämäsi ja kaikki ansaitsevat hemmotteluhetken silloin tällöin. Omia parhaita keinoja näihin hetkiin on glögikupponen viltin alla ja esimerkiksi kasvohoito!

4. Kokeile valmistaa ruokaa. Sen voit tehdä ystävien tai perheen kanssa. Silloin saat hyvän ruuan lisäksi loistoseuraa ja järkevää keskustelua (tai ei sen aina tarvitse edes olla niin järkevää..). Terveellisen ruuan ei tarvitse olla tylsää tai mautonta. Käytä mielikuvitusta maustamiseen ja ulkonäköön. Sitä paitsi, jos valmistat sen itse tai ainakin osallistut siihen, on syöminenkin ja oman käden jäljen näkeminen palkitsevaa. Syödessä täytyy tietenkin keskittyä ja yksinkertaisesti nauttia ruuan mausta sekä hyvästä seurasta!

 5. Tee asioita, joista pidät niiden tähden. Oletko ikinä miettinyt, mitkä asiat ovat oikeasti sellaisia, joita teet vain sen vuoksi, että nautit niistä? Useimmat joutuvat miettimään hetken, koska eivät meinaa keksiä yhtäkään. Jos sinulla ei vielä ole sellaista juttua, jonka arvo on se juttu itsessään, niin nyt on aika hankkia edes yksi! 

Mitä ikinä sitten päätätkin tehdä tai koittaa, muista aina elää juuri siinä hetkessä. Älä murehdi, stressaa tai täytä päätäsi tilanteeseen kuulumattomilla asioilla. Muuten et ikinä pääse täysin rentoutumaan. 

kuvat pexels.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *