Uncategorized

Voimakas tahtotila – voiko sillä saavuttaa mitä vain?

Kerron teille tarinan. Tarinan uskosta, halusta ja erittäin määrätietoisesta asenteesta. Se on minun tarina. Sitä on kirjoitettu jo jonkin aikaa, joskin sen kulkuun olen itse vahvasti päättänyt osallistua. Minä nähkääs uskon hyvin vahvasti siihen, että tarpeeksi kovalla halulla ja tahtotilalla, voi saavuttaa lähes mitä tahansa. Ja nyt kerron sinulle, että myös sinun kannattaa uskoa niin. Omalla esimerkilläni voin kertoa sen olevan totta. Tarina on vielä kesken, mutta eikös meidän jokaisen ole? Vain kukin itse, pystyy vaikuttamaan siihen, kuinka se tulee päättymään. 

Tämän tarinan tarkoitus on motivoida, ei lannistaa. Motivoida saavuttamaan asioita, joita haluat elämääsi ennen kuin se päättyy. Sillä se tulee päättymään jossain vaiheessa, jollain tapaa, niin surullista kuin se onkin. Sillä hetkellä, merkitsee ainoastaan se, mitä olet juuri silloin.

Halu ja tarve ovat kaksi eri asiaa. Tarve on nimittäin sellainen juttu, joka on pakko tyydyttää. Esimerkiksi nälkä tai jano. Halu puolestaan on asia, jonka joku haluaa, mutta ei välttämättä tarvitse. Halua ja tahtotilaa kuitenkin tarvitaan, jos aikoo saavuttaa itselleen tärkeitä asioita. Minulle se on oma harrastus, tavoitteellinen harrastaminen –  paremmin ilmaistuna. Sinulle, se voi olla jotain muuta, mitä ikinä tahdotkaan.

Tiedän miltä tuntuu, kun palavasti haluaa jotain. Koska enhän ilman sitä halua olisi tässä miettimässä ja kirjoittamassa siitä. Ensi viikolla synnytyksestäni tulee tasan neljä kuukautta. Uskaltaisin melkein väittää olevani tällä hetkellä paremassa kunnossa kuin ennen raskautta. Enkä olisi tässä tilanteessa, jos en haluaisi tätä niin hemmetin paljon. Se, joka minut oikeasti tuntee, tietää myös sen, että jos jotain päätän tai lupaan itselleni, niin sen toteutan. Tällaisella määrätietoisella, ehkä jopa hieman kunnianhimoisella asenteella saavutetaan niitä isoimpia asioita. Jos et vielä omaa sitä asennetta, niin se ei haittaa, koska ikinä ei ole liian myöhäistä opetella. Mieti nyt tarkkaan sitä yhtä asiaa, jota elämässä haluat saavuttaa ja tee itsellesi lupaus sen saavuttamisesta.

Ei täällä mitään saa ilmaiseksi, joten pelkällä ”päivä kerrallaan” asenteella ei varmasti tule saavuttamaan yhtään mitään, ellei ole siunaantunut Hannu Hanhen kaltaista onnea. Kuulen paljon kommentteja tyyliin ”näytät hyvältä” tai ”ootpa hyvässä kunnossa”. Ne kuulostaa korvaani hieman siltä, että vaikka olinkin suurin piirtein juuri äsken raskaana, niin ei se sitä tarkoita että olisin ihan rempsallaan. Raskaana tai ei, kyllähän silti oma terveys ja hyvinvointi ovat tärkeitä. Enkä minä tosiaankaan tältä näyttäisi, jos en tekisi joka päivä töitä sen eteen, jos olisin välinpitämätön tai jos en ajattelisi tavoitteellisesti.

Olisin voinut luovuttaa jotain about 10 000 kertaa viimeisen vuoden aikana. Raskaus, kehon muuttuminen, painon nouseminen, saliharrastuksen rajoittaminen, kykenemättömyys liikkumaan, raskausarvet, sairaalareissut, kipeydet, vatsalihasten erkauma ja kaikki muu siihen lisäksi. Olen joutunut kyseenalaistamaan lähes kaiken. Siinä on ollut aika monta mahdollisuutta luovuttaa. Epäonnistua. Antaa periksi. Täytyy myöntää, että unelma bikini fitness kisoista oli jo yhdessä vaiheessa kuollut. Nyt minun ei tarvitse kuitenkaan sitä pohtia enää, sillä kaiken tämän jälkeen, haluan sitä vieläkin enemmän ja tiedän että syyt siihen tulevat syvältä sisältä – niin kuin jokaisen kunniallisen tavoitteen perusteen pitäisi tulla.

”Tavallaan siis tarvitsemme näitä vastoinkäymisiä, jotta voimme kehittyä entistä paremmaksi.”

Kyllä silti joskus tuntuu, että minua ei arvosteta tai että en ole juuri mitään. Onneksi muistan kuitenkin aina, että riitän itselleni, sillä ylitän monissa asioissa itseni ja se tuntuu hyvältä. Ei sillä ole väliä, miten muut asian näkevät. Näen sen itse loppujen lopuksi todella kirkkaasti ja se on avainasia. Päätin, että lähden kisaamaan. Päätin, että punnitsen ruokani. Päätin, että kehityn ja tavoittelen aina vain parempaa, koska siitä minulle tulee hyvä mieli. Onnistunut. Tämä voimakas tahtotilani, joka minulla on, ei ole hetkessä rakennettu. Se on pidemmän ajan prosessi, johon on vaadittu niitä koettelemuksia ja vastoinkäymisiä. Pointti on siinä, että miten ne on otettu vastaan. Olen kasvanut tähän urheiluun henkisellä puolella ihan älyttömän paljon. Vertaan itseäni siihen, joka oli aloittamassa tätä urakkaa syksyllä 2015 ja se matka, joka siitä on tultu, on uskomaton. Se miten ajatusmaailma ja kehon hyvinvoinnin tärkeys on hioutunut huippuunsa, antaa viitteitä siitä, että olen seuraavaan askeleeseen valmiimpi kuin koskaan ennen. Pystyn näkemään kauemmas ja olemaan realistisempi. Tavallaan siis tarvitsemme näitä vastoinkäymisiä, jotta voimme kehittyä entistä paremmaksi.

Haluan siis kertoa, että vaikka se näyttäisi todella epätodennäköiseltä, niin jos pystyt itse siihen vaikuttamaan, pystyt sen saavuttamaan. Hyvänä esimerkkinä on tämä minun tarina, johon sisältyy sekin, että paransin erkaumani itse, koska en suostunut sen hidastavan minua. Tai, se on lähes tulkoon parantunut mutta itsepintaisesti keskityn siihen joka päivä, useampia kertoja viikossa ja se on melkein ummessa ja huippuhyvässä tilassa verrattuna siihen, mitä se oli sairaalastani kotiin päästyäni tai jälkitarkastuksessa.

Näin voimakas halu tai tahto, lähtee todellakin syvältä syvältä itsestä, eikä motivaattorina toimi ulkoiset tekijät, sillä silloin motivaatio yksinkertaisesti karkaisi. Kannattaa siis miettiä, onko tavoitteesi oikeista syistä asetettu. Matka tulee olemaan joka tapauksessa pitkä, eikä aikaa ole järkeä tuhlata.

Tarina tosiaan on kesken, mutta niin kauan kuin itse voin vaikuttaa, teen vielä kovemmin töitä ja entistä tarkemmin. Tämä on asia, jota kannattaa todella pohtia! Älä anna periksi, äläkä luovuta, sillä mäkään en tehnyt niin ja tässä nyt ollaan, tosi tyytyväisenä ja onnellisena omaan tekemiseen. Kehitys on hidasta, mutta pitkäjänteisyys palkitaan, lupaan. 🙂 

Voi saavuttaa. Dreams without actions, are just wishes.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *